Brambory oloupejte a pokrájejte na malé kostičky. Mrkve očistěte a uvařte v celku na skus. Poté zchlaďte a pokrájejte na malé kostičky. Cibuli...
více o Vánoční bramborový salát
Oloupaná salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme s majonézou, hráškem a jemně krájenou cibulí. Ochutíme hořčicí, octem, cukrem,...
více o Pařížský salát podle ČSN
Oloupaný salám a okurky nakrájejte na stejnoměrné nudličky, přidejte zelený hrášek, jemně nakrájenou cibuli, majonézu, ostatní chuťové přísady a vše...
více o Pochoutkový salát podle ČSN
Brambory uvařené ve slupce oloupejte za tepla a nechte je vychladnout. Vychladlé brambory rozkrájejte na stejnoměrné nudličky nebo kostky, přidejte...
více o Vlašský salát podle ČSN
V nepřilnavé pánvi s rozpuštěným máslem osmažíme drobně pokrájené uzené maso, přidáme prohřát okapaný hrášek, rozvonět nasekaný česnek. Poté přisypeme...
více o Omeleta s hráškem, uzeným a těstovinou
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Pak je nechte zchladnout a oloupejte. Nakrájejte je na drobné kostičky a ve velké míse opatrně smíchejte s...
více o Bramborový salát se šunkou
Brambory uvaříme ve slupce, vaříme cca 20 minut. Necháme vychladnout.
Mrkev, petržel a celer oškrabeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme...
více o Bramborový salát s Rákosníčkem
Brambory uvařte ve slupce ideálně už den předem. Mrkev oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky,...
více o Bramborový salát
Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní přidáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme...
více o Rýže s pečeným masem
Zelí i s nálevem dáme do větší mísy. Přidáme scezený hrášek, na kostičky pokrájenou cibuli a tatarku.
Vejce nastrouháme najemno a přidáme do směsi....
více o Salát z červeného zelí s hráškem
Nejdříve si připravte salát. Brambory oloupejte a protlačte přes síťku, mrkev, celer, okurky a salám nakrájejte nadrobno, přidejte hrášek, majonézu,...
více o Ruské vejce
Na oleji nebo jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme očištěné, pokrájené a krátce spařené (scezené) houby. Pokud...
více o Houbový kuskus - rychle a chutně
V misce smícháme veškeré ingredience, surimi tyčinky pouze stačí nakrájet na malé kousky (případně mražené dát na pár minut do horké vody). Vhodné...
více o Salát s kukuřicí a surimi tyčinkami
Vejce, zeleninu a brambory uvařit, nakrájet na kostičky a vychladlé smíchat s majonézou a jogurtem. Osolit a opepřit dle chuti. Lze dochutit octem....
více o Bramborový salát - Petra
Maso naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté orestujeme a vložíme do hrnce i s výpekem z pánve (můžeme restovat přímo v hrnci)....
více o Vepřová kýta s hráškem
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit. Poté přidáme menší kostky vepřové plece či krkovice a z obou stran osmahneme. Posypeme dvěma lžičkami...
více o Plovdivské po mém
Rýži dáme vařit pod pokličkou na 14 minut (na obalu je uvedeno 17 minut doba varu, já dala míň, protože se pak rýže ještě dodělá v troubě).
Cibuli...
více o Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Lahůdkovou cibulku si omyjeme a nakrájíme (kořínky cibule a zelenou nať už nekrájíme, ale vyhodíme) a dáme osmažit spolu s hrstí nasekaných žampiónů....
více o Falešné Burrito
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostičky. Maso osolíme, opepříme, přidáme kari a bazalku, promícháme a necháme chvíli odležet.
Rajčata dáme spařit do...
více o Špagety s kuřecím masem, mrkví a hráškem
Cibuli očistíme. Hrášek scedíme. Salám a okurky nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
Do mísy dáme připravené suroviny. Přidáme hrášek,...
více o Dobrý pařížský salát
Kroupy uvaříme dle návodu. Mrkev nakrájíme na kolečka, vložíme do vroucí vody a necháme změknout.
Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme...
více o Krupkové rizoto
Den dopředu si uvaříme v osolené vodě brambory, které poté druhý den nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme je a...
více o Pochoutková pomazánka na chlebíčky
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vařené uzené maso nebo šunku...
více o Zapečené brambory s uzeným masem a hráškem
Uděláte klasický bramborový salát tužší konzistence, aby se vám dort po sejmutí formy nerozjel. To docílíte nejlépe tím, že uvařenou kořenovou...
více o Dort pro Káju
Máslo ušleháme s lučinou, přidáme jogurt. Osolíme a opepříme a vmícháme po lžíci hrášku, mrkve, cibule, rajčete a kapie. Podáváme nejlépe s tmavým...
více o Salát s lučinou
Jsou to takové francouzské brambory v anglickém kabátě:-), jinak jídlo, co dům dal.
Uvařte brambory skoro do měkka (nebo použijte zbytek vařených z...
více o Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Ve středním kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibulku, papriku, rajčata, česnek a cuketu a opékejte za stálého míchání 5 minut. Už dále nevařte, ale...
více o Jimův kořeněný kuskus
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje. Přidáte rajčátka nakrájená na...
více o Těstovinový salát se šunkou
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme rozšlehaná...
více o Voňavé anglické kapsy
Kuřecí prsa rozklepe na plátky, osolíme, opepříme. Na pávni si umícháme jedno vejce, dáme do misky a přidáme hrášek, můžeme lehce osolit. Na...
více o Plněná kuřecí kapsa
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit a oloupeme. Prolisujeme na kostičky. Mrkev a petržel nastrouháme najemno a pórek nakrájíme na co...
více o Bramborový salát podle mě
Naklepané osolené a opepřené roštěnky prudce opečeme na sádle. Vyjmeme je a do výpeku přidáme cibuli, lehce osmahneme, zaprášíme moukou, vytvoříme...
více o Roštěnky po argentinsku
Cibulku nakrájenou na jemno si osmahneme na oleji do zlatova. Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje.
Oloupané brambory, uzené a mladou mrkev pokrájíme...
více o Francouzské brambůrky - moc dobré
Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a oloupané je promačkáme sítkem na brambory na kostičky do větší mísy.
Dále uvaříme mrkev do...
více o Bramborový salát od Jirky
Kuskus uvaříme dle návodu (nasypeme do misky, zalijeme vodou, ale lepší je vývarem a přidáme máslo).
Uvaříme si kukuřici a hrášek (pokud jsme...
více o Barevný kuskus
Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na kapce oleje. Pak vsypeme rýži a zalijeme vodou. Vaříme, dokud se voda nevydusí a rýže není měkká.
Šunku...
více o Dietní rizoto se šunkou
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Napichujeme je střídavě s kolečky klobásy. Špízy na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme...
více o Divoký špíz
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáním vody vytvoříme bešamel, do kterého vyklopíme celý obsah plechovky hrášku i s nálevem. Přidáme...
více o Hrášek na smetaně
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na malinké kostičky maso. Orestujeme, po chvilce okořeníme a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a malinko!...
více o Srbské rizoto III.
Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit.
Cibuli nakrájíme na plátky a...
více o Bratislavská roštěná
Placky: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme na hrubém struhadle, posypeme moukou, přidáme vejce a propracujeme v...
více o Bramborový mls
Uvaříme těstoviny, scedíme a propláchneme studenou vodou.
Šunku, eidam a zeleninu nakrájíme na kostičky, vmíchame do těstovin, přidáme hrášek a...
více o Můj těstovinový salát
Hranolky osmažíme, přimícháme hrášek, osolíme a opepříme. Mezitím si rozmícháme vajíčka, přidáme sůl a hranolky s hráškem zalijeme. Necháme pár minut...
více o Hranolky trochu jinak
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky - orestujeme na pánvi, zasypeme kořením barbecue, kuře na grilu a rožnění. Kořením skutečně nešetříme, protože...
více o Penne se smetanovo-sýrovou omáčkou
Dáme uvařit čočku. V jiném hrnci na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Rýži propláchneme v teplé vodě a okapanou ji přisypeme ke smažící se...
více o Šťavnaté rizoto s čočkou
Ryby očistíme a zbavíme hlavy a ploutví, naporcujeme na filety bez páteře.
Příprava láku: do 2 l vody nalijeme 1/2 l octa, vsypeme deko a 3 lžíce...
více o Rybí salát z cejnů a bílé ryby
Salám nakrájím na kostičky (většinou si nechám na jemno nakrájet v obchodě a doma je překrojím na kostičky). Přidám najemno nakrájenou cibuli,...
více o Pomazánka na chlebíčky II.
Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ.
Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho,...
více o Majerův guláš