Slijeme nálev ze sterilované zeleniny a dáme do něj na 2 hodiny nabobtnat želatinu, pak mírně zahřejeme, aby se rozpustila (nevaříme).
Přidáme všechny...
více o Tlačenka s vařenými vejci
Jako první si připravíme lák. Dva díly vody svaříme s jedním dílem octa, přidáme i bobkový list a ostatní koření. Po pár minutách varu odstavíme z...
více o Domácí rychloutopenci
Na pánev si dáme máslo. Necháme rozpustit. Nakrájíme šunku na kostičky a hodíme na pánev. Orestujeme. Zalijeme smetanou, ochutíme maggim a grilovacím....
více o Smetanová omáčka
Tuřín oloupeme a pokrájíme ho na zhruba stejně velké kostičky, které uvaříme doměkka - na skus, v osolené vodě s trochou citronové šťávy nebo octa ...
více o Tuřínový salát (na způsob bramborového)
Láďa Hruška v tv předvedl opravdu originální recept. Aspiková vejce :) A jak na to?
Začneme tím, že pořádně omyjeme vejce, abychom je zbavili všech...
více o Velikonoční aspik dle Ládi Hrušky
Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku. Přidáme k tomu sterilovanou zeleninovou směs, Láďa Hruška doporučil přímo směs s názvem...
více o Svíčková dle Ládi Hrušky
Brambory a vejce pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhané (nebo jemně pokrájené) okurky, drobně...
více o Bramborový salát po našem
Želatinu připravíme dle návodu. Buď si uděláme sladkokyselý nálev (podobně jako na okurkový salát, jen o něco kyselejší) nebo použijeme nálev ze...
více o Křenové závitky v rosolu (aspiku)
1. Očištěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky, naložíme do olivového oleje a hořčice se solí a pepřem. Necháme chvíli odležet v lednici.
2. Orestujeme...
více o Kuřecí nudličky po sedlčansku
Maso nakrájíme na kostky a smícháme se sterilovanou zeleninou, kolečky šalotky, rýží, cherry rajčátka a olivami, nakonec přidáme nasekané bylinky....
více o Salát tuňákový
Kuřecí maso uvaříme ve vodě s octem a ostatními surovinami do měkka. Po vychladnutí pokrájíme na kostky, přidáme jednu skleničku zeleniny do salátu a...
více o Mňamózní kuřecí salát
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme a směsí naplníme koláčovou...
více o Obložený rohlíkový koláč
Rybu po obou stranách natřeme pastou z utřeného česneku se solí a okořeníme grilovacím kořením. Na másle pečeme tak dlouho, aby filé zůstalo buď v...
více o Ryba se zeleninou
Kuře naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáčku, nakrájíme cibuli na kolečka a obložíme kuře, pak vyklopíme plechovku malou žampionů, celou moravanku ...
více o Kuře na zelenině
Špekáčky oloupeme, podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na tenčí kolečka, cibule taktéž. Okurky nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy, přilijeme Moravanku i...
více o Rychlí utopenci
Kuře zbavíme kůže, vykostíme a čisté maso dáme vařit do nálevu. Ten si připravíme z 1 dílu octa, 3 dílů vody, pepře, nového koření a bobkového listu....
více o Salát z kuřete na způsob rybího salátu
V hluboké pánvi nebo papiňáku rozehřejeme olej a na něm necháme zezlátnout cibuli - raději déle, ať změkne. Přidáme česnek, kari a chilli koření,...
více o Studentské kari
Dáme vařit rýži. Maso nakrájíme na malé kostečky a na pávičce naprudko smažíme do měkka. Uvařenou ryži vysypeme do hrnce, k ní přidáme měkké maso. Na...
více o Rychlé rizoto II.
Vařené brambory oloupeme, protlačíme přes mřížkované síto, nebo nakrájíme na kolečka, vajíčka nakrájíme na drobno, ze zeleniny scedíme vodu, přidáme...
více o Francouzské brambory podle maminky
Alobaly pomažeme máslem na ně rozprostřeme moravanku, na ni položíme podkovy, osolíme opepříme, okmínujeme, zakápneme citronem. Rozprostřeme cibuli...
více o Kapr na moravance
Asi 1 cm silný plátek cihly dáme do většího mikrotenového sáčku, zavážeme a dáme do horké vody - můžeme i povařit. Až sýr změkne, přímo v sáčku...
více o Sýrové závitky nebo dort
Na oleji orestujeme cibulku, slaninu a klobasu.
Až cibulka zesklovatí, přidáme plechovku zeleniny a červených fazolí (bez nálevu), pak bilé fazole v...
více o Zhuldovy fazole
Brambory se oloupou a nakrájí na kostičky, vaječné bílky také, žloutky se rozdrobí. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky sterilované zeleniny, olivy ...
více o Ensaladilla rusa
Cibuli osmažíme na másle dorůžova, přidáme párky nakrájené na kolečka a osmažíme.
Zvlášť v hrnku rozmícháme kečup, asi 1,5 dl vody, hořčici, koření a...
více o Palhuba
Uvaříme těstoviny (nepříliš do měkka), propláchneme studenou vodou a přidáme do základu: majolku (jogurt) rozmícháme s hořčicí, kečupem, kořením,...
více o Těstovinový salát Moravanka
Brambory nové neškrábeme, jen omyjeme, pozdější oloupeme nastrouháme na hrubo, pro jednoho dvě větší. Roztáhneme na rozpálenou pánev, lehce osolíme,...
více o Nejrychlejší bramborák
Každý párek podélně rozkrojíme, ale ne úplně, řez skončíme asi 2 cm před koncem. Konce párku rozdělíme a přehneme opačně a spojíme párátkem. Vznikne...
více o Valentýnská srdíčka z párků
Maso nakrájíme na kostky, syrové brambory na plátky, párky na kolečka. Vložíme do pekáčku, přidáme Moravanku i s nálevem, kečup, olej, osolíme a...
více o Vepřové na Moravance
MaggiI Bujox dáme rozpustit do vývaru.
Brambory, papriky, rajčata, kapustu, salám, maso nakrájíme na kostičky, popřípadě na plátky.
Zeleninu z...
více o Polévka ze severu
Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a zprudka ji osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem...
více o Mleté maso se zeleninou
Filé omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do troškou másla vytřeného pekáčku. Pak na filé rozložíme zeleninu, podlijeme trochou vody a šoupneme na...
více o Filé na smetaně
Hermelín rozkrojíme a dáme do něj zeleninu. Osolíme, opepříme, můžeme přidat případně i jiné koření. Sýry spojíme a dáme na toast. Zabalíme do alobalu...
více o Zapečený hermelín
Hermelín rozkrojíme napůl. Položíme rozkrojenou stranou navrch do zapékací misky, na něj položíme rozkrojené žampiony a chvíli zapékáme.
Potom přidáme...
více o Hermelín se žampiony
Rýži přebereme, propláchneme studenou vodou a zalijeme 400 ml osolené studené vody.
Přivedeme k varu a přikryté 15-20 minut vaříme. Pak hrnec...
více o Asijské kuřecí prsty
Kyslé ryby pokrájame na menšie kúsky, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, sterilizovaný hrášok a sterilizovanú miešanú zeleninu pokrájanú na malé kocky....
více o rybí salát - slovenský III.