Dejte vařit vodu na těstoviny. Lilek pokrájejte na menší kostičky, dejte ho do cedníku, osolte a nechte asi 5 minut vypotit. Cibuli nakrájejte na...
více o Letní těstoviny
Ryby opláchněte, dobře osušte, do každého boku udělejte ostrým nožem tři zářezy, osolte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
Do mixéru...
více o Pečená pražma s mangovou salsou
Suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice, uzavřete víčkem a důkladně protřepejte. Oříšky nasucho opečte na pánvi, jakmile na nich začne...
více o Salát s ořechy a bobulemi
Meloun nakrájejte na čtvrtky nebo osminky, podle velikosti. Každou část ještě příčně pokrájejte na plátky a odkrojte slupku i s bílou částí.
Gril...
více o Salát s grilovaným melounem
Sušenky nalámejte na kousky, rozdrťte např. pomocí hrnečku a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte papírem na pečení a strany vytřete...
více o Americký cheesecake
Začněte majonézou kešú. Ořechy namočte přes noc do vody a druhý den je slijte. Rozmixujte je společně s ostatními surovinami dohladka.
Připravte...
více o Veganský burger s majonézou kešú
Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce a škrabkou na zeleninu ho nakrouhejte na „pentle“. Semínka nasucho opražte na pánvi, stačí pár minut, než se...
více o Chřestový salát s vejcem
Odděleně smícháme suché a mokré ingredience. Následně vlijeme mokrou směs do suché.
Zelí pokrájíme a rozsekáme v mixéru, nebo ho přidáme do směsi, a...
více o Placky z pekingského zelí
Suroviny na pesto dejte do mixéru, koriandr použijte i se stonky a umixujte.
Konzistenci upravte přidáním trochy oleje. Chřestu odlomte dřevnaté konce...
více o Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Avokáda rozpulte a vyjměte pecku. Dužninu vydlabete lžící do mísy.
Rozmělněte ji klidně šťouchadlem na brambory, pak promíchejte s limetovou šťávou....
více o Guacamole
Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte. Nožem a ještě lépe v hmoždíři nadrťte kardamom a římský kmín,...
více o Tikka masala s vejci
Květák rozeberte na malé růžičky. Brambory nakrájejte na kousky, cibuli na tenká půlkolečka a chilli papričku najemno, zázvor nastrouhejte.
V kastrolu...
více o Aloo gobi
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Fenykl očistěte a odřízněte z něj nať, bulvy nakrájejte na měsíčky. Cibuli rozkrojte na...
více o Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Necháme vychladnout a na noc uložíme do ledničky. Druhý den vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Mouku prosejeme...
více o Kubánský dort jako z cukrárny
Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní, přidáme máslo, necháme rozpustit a vše pak dobře promícháme s najemno nastrouhanými piškoty. Směs pomocí...
více o Letní borůvkový cheesecake
Rybí maso pomocí vidličky seškrábněte z kůže, zbavte kostí a rozmačkejte. Pórek pokrájejte najemno. Lučinu promíchejte se smetanou, kousky ryby a...
více o Jednohubky s rybí pomazánkou
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se změklým máslem a oběma cukry do světlé pěny, pak do nich přidejte vanilkový...
více o Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou
Do mísy robotu dejte obě mouky, cukr a špetku soli. Rozklepněte vejce, rozdrobte droždí a vlijte vlažné mléko a rozpuštěné a vychladlé máslo. Těsto...
více o Skořicové šneky
Měkký tvaroh vyšleháme s medem a mlékem dohladka a směs nalijeme do větší misky.
Z brusinkové šťávy naznačíme na tvaroh kruhy a pak je opatrně špejlí...
více o Ovocný tvaroh
Limetkovou šťávu, vodku a mučenkovou šťávu se sirupem vložte do šejkru. Doplňte ledem a protřepejte. Rozdělte do sklenic, doplňte proseccem a ozdobte...
více o Porn Star Martini
Sníh vyšleháte s cukrem a přidáte škrob. Vytvarujete pusinky a pečete na 95 stupňů asi 60 minut.
Všechny ingredience na sirup svaříte
Dezert zlehčíme...
více o Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu
1. Čerstvě vymačkanou šťávu svařte s cukrem. Sejměte z plotny a nechte vychladnout.
2. Troubu zapněte na 180°C, formu vyložte pečicím papírem, ráfek...
více o Kokosovo-grepový dort
Připravte si hluboký talíř. Piškoty nadrťte, aby mezi nimi nebyly mezery. Po celé ploše piškotů namažte tvaroh s vanilkovým cukrem nebo jiným...
více o Tvarohový mls
Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.
Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno...
více o Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Želatina a agar-agar jsou v molekulární gastronomii základními pomůckami. Potřebný tvar jim dodají „lékařské“ nástroje – injekční stříkačka a gumové...
více o Italská trikolora
Na rozpuštěné sádlo dáme neosolené nudličky z plecka, rozkrájený špek a cibuli. Maso necháme zatáhnout,to znamená, že už nebude červené. Potom přidáme...
více o Vepřové masíčko na houbách
V odšťavňovači uděláme šťávu z libovolného ovoce, dle chuti naředíme vodou a cukrem. Nalijeme do formy na nanuky a dáme zamrazit....
více o Ovocné ledy
Z mouky, změklého másla (ne rozpuštěného), cukru, vajec, prášku do pečiva a skořice vypracujeme těsto. Přidáme nastrouhanou čokoládu, třeště a dvě...
více o Třešňovo-čokoládové muffiny
Makrelový filet obalte ve směsi koření a opékejte ho na oleji, na středním plameni po každé straně 2 minuty.
Krém připravte smícháním: šlehačky, křenu...
více o Kořeněný makrelový filet s křenovým krémem
Troubu vyhřejeme na 180 stupňů a dortovou formu vymažeme máslem. Do prosáté mouky přidáme sůl, cukr, strouhanou kůru a promícháme. Utvoříme důlek, do...
více o Rumovo-pomerančový dort
Z mouky, másla, cukru, žloudků a citrónu zpracujeme těsto, které rychle a dobře propracujeme a dáme do ledničky odpočinout na min. 2 hodiny (ale je...
více o Linecká velikonoční vejce II.
Ledvinky očistíme od tuků a močovodů, na okrajích nařízneme (jako roštěnky) a několikrát vypereme ve studené vodě. Pokud máme čas, dáme je, nejlépe...
více o Rychlé pikantní ledvinky
Porce lososa potřeme solí a bylinkami podle chuti, pokapeme šťávou z limetky a necháme chvíli odležet, pak opečeme na oleji.
Ve výpeku ohřejeme...
více o Losos s brokolicí
Do mísy nalijeme vychlazenou šťávu, zředíme vodou, aby to bylo sladké, ani moc, ale ani málo. Pokrájené, oloupané na menší kousky nakrájené ovoce...
více o Ovocná polévka
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na tuku. Pak přidáme nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, pórek na kostky a...
více o Hovězí maso na zelenině II.
Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, vmícháme citron.kúru, strouhanku a tuhý sníh z bílků, smíchaný se zbylým cukrem, těsto dáme do vymazané a...
více o Opilý kapucín
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Čtvrtky hrušek poté nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly....
více o Flambované hrušky s pomerančem
Do misky nakrájíme na nudličky vepřové maso, přidáme na kousky rozkrájené broskve, šťávu z broskví, vodu, na kostičky nakrájenou papriku,...
více o Pikantní vepřové nudličky
Borůvky rozdrtíme, smícháme se solí a pepřem a směsí potřeme celé maso. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, vložíme maso a opečeme ho ze všech...
více o Uzené kotlety s kaštany
V míse vyšleháme do pěny vejce, cukr a vanilkový cukr a za postupného střídání přidáme mouku s práškem do pečiva a solamylem. Těsto vylijeme do plechu...
více o Smetanové řezy
Pomeranče vydrhneme a nakrájíme na půlcenimetrové plátky, zalijeme vodou, přidáme cukr a necháme asi půl hodiny táhnout na mírném ohni. Formu na dort...
více o Pomerančový dort
Utřeme žloutky s cukrem přidáme citronovou kůru, mléko a postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme sníh z bílů a vlašáky,...
více o Řezy na vánoční stůl
Oba pláty těsta rozřízneme na 4 díly. Pomažeme rajčatovou pastou tak, že necháme 1 cm okraj. Poklademe avokádovými plátky, pokapeme lime šťávou a...
více o Avokádový koláč
Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi...
více o Pečený bažant na mandarinkách
Maso nakrájíme na malé kostičky, dle chuti okořeníme, zprudka opečeme na olivovém oleji. Vyjmeme a necháme na ubrousku vychladnout. Všechnu zeleninu...
více o Letní lehká véča
Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr, šťávu a pomerančovou kůru. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Odstraníme z ohně...
více o Jahodová polévka
Cely červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Potom ho propasírujeme. Odměříme šťávu, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na...
více o Rybízová marmeláda