Pro přípravu nealkoholické sangríi si připravte větší skleněný džbánek. Nejdříve rozmixujte hroznové víno spolu s pomeranči (nemáte-li čerstvé ovoce...
více o Sangría bez alkoholu
Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut.
Posypte pektinem a...
více o Jehněčí panenka s višňovým čatní
Stranou si dejte 6 lžic hroznové šťávy, zbylou svařte s 1 lžící citronové kůry, hřebíčky a skořicí. Přidejte třešně (višně) a svařte. Odloženou šťávu...
více o Studená třešňová polévka s makovými nočky
1. Tvaroh dáme okapat do síta, lehce ho vymáčkneme. Z oleje, 2 vajec, 100 g cukru, mouky s práškem do pečiva, tvarohu a mléka vypracujeme hladké těsto...
více o Hruškové řezy
Z ingrediencí na těsto vypracujeme křehké těsto. T. j. studené máslo nakrájíme na kousky do mouky, přidáme ostatní a rychle zpracujeme těsto, které...
více o Hroznový dort
Troubu předehřejeme na 175 °C. Z bílků, 60 g cukru, a špetky soli ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme se 65 g cukru. Navrch prosejeme mouku s kypřícím...
více o Koláč s bobulovým ovocem