Lososa nakrájejte na porce. Nastrouhejte zázvor, česnek nasekejte nadrobno a vše dobře promíchejte se sójovou omáčkou, medem a sezamovým olejem. Do... více o Losos v sezamu s nudlemi
Párečky nasypeme do zapékací misky a přelijeme je lečem, ve kterém rozmícháme kečup s hořčicí a sojovou omáčkou. Kdo chce pikantnější sos, přidá... více o Párky / buřty v leču
Drobně pokrájenou cibuli krátce osmažíme dosklovata. Přidáme na menší kousky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a okořenili kari kořením a na... více o Kuřecí směs s rýží a zeleninou
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, mírně osolíme a více opepříme. Očistíme hrušky. Pokud mají jemnou slupku, nemusíme je loupat, stačí... více o Kuřecí s hruškou
Prorostlé vepřové pokrájíme na menší špalíčky a podlijeme vodou. Když se voda vyvaří, přilijeme směs ze sójové omáčky, vína, soli, cukru a zázvoru.... více o Vepřové maso v sójové omáčce s vejci
Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, kdy každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou... více o Vinná klobása pečená v leču
Na kousku rozpuštěného másla s kapkou oleje si osmažíme očištěné rybí filety, které jsme ochutili solí, pepřem a mletým zázvorem nebo šťávou z čerstvě... více o Rybí filety s fenyklovým salátem
Papriku očistěte a pokrájejte na kousky, lusky očistěte a podélně rozkrojte, žampiony pokrájejte na čtvrtiny. Vše pár minut restujte na pánvi na troše... více o Asijské nudle se zeleninou a krevetami
Cca 400 gramů očištěných masitějších kuřecích krků a 200 gramů očištěných jater smícháme se lžící čerstvě nastrouhaného zázvoru, česneku, sojové... více o Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při dušení nekroutily, osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Naklepávat je nemusíme, ale... více o Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Na malém množství oleje osmažíme mírně osolené libové vepřové mleté maso, ke kterému přidáme osmažit na plátky pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou... více o Mletá směs s nudlemi
Kuřecí prsa pokrájejte podélně na proužky asi 1 cm silné. Ze sójové omáčky, ústřicové omáčky, limetkové šťávy a medu umíchejte marinádu a maso do ní... více o Kuřecí satay
Maso nakrájejte na kostky, dejte do pekáče, promíchejte s paprikou, nadrceným římským kmínem a olejem, přidejte nahrubo pokrájenou cibuli, podlijte... více o Burgery s trhaným vepřovým masem
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, které dáme do misky a okořeníme sušeným česnekem, zázvorem, římským kmínem, hřebíčkem, kurkumou a sojovou omáčkou.... více o Dušená orient plec v pórku
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez... více o Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Klobásky pokrájíme na kolečka a dáme na pánev osmažit. Pokud nejsou moc tučné, přidáme trošku oleje. K osmaženým klobásám přisypeme na plátky či... více o Klobásová směs s hlívou
Na rozpálený olej na pánvi dáme maso. Snažíme se otáčet aby bylo ze všech stran. Jakmile maso je hotové (dle zkušeností) vyndame jen maso a šťávu... více o Česká vepřová čína
Nastrouhaný česnek se zázvorem smícháme se sojovou omáčkou a olejem. Touto směsí potřeme žebírka a necháme cca dvě hodinky odležet při pokojové... více o Zázvorová žebírka na cibuli
Celý plát bůčku opečte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem po obou stranách. Položte ho na prkénko a nechte zchladnout. Poté ho nakrájejte na 5 cm... více o Vietnamský bůček
Vývar s přepůlenými jarními cibulkami, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkví, nakrájeným zázvorem, příčně přepůleným česnekem a řasou kombu přiveďte k... více o Ramen
Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer,... více o Tarhoňa se zeleninou
Kuře položíme hřbetem nahoru a nožem nebo speciálními nůžkami na drůbež ho po celé délce páteře rozřízneme/rozstříhneme a páteř celou odstraníme.... více o Kuře pečené naplacato v limetkovo-zázvorové marinádě
Na trošce oleje osmažíme mleté maso, mírně osolíme, opepříme, přidáme protlak s nasekaným česnekem a drobně pokrájenou paprikou a ještě krátce, za... více o Směs s baby cuketou
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nařízneme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a naklepeme. Pokud si netroufneme odhadnout slanost... více o Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Žebírka z obou stran potřeme pastou z jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, nasekané chilli papričky (dle chuti a požadované ostrosti), které jsme... více o Pikantní pivní žebírka
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky a dáme do mísy, kde je ochutíme nastrouhaným zázvorem a česnekem, přidáme lžíci oleje a sojové omáčky,... více o Kuřecí směs se zeleninou a skleněnými nudlemi
Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nasekáme nadrobno. Na trošce oleje si osmažíme dosklovata šalotku, ke které přidáme... více o Shiitake omáčka
Do oleje vmícháme šalvěj, chilli, pepř a skořici. V druhé misce smícháme protlak, prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, worchestrovku a rozdrolíme... více o Sweet chilli marináda
Všechny ingredience smíchejte a marinádou potírejte maso nebo klobásky průběžně při grilování. Nakonec jednou potřete i po vyndání z grilu.... více o Pivní marináda na grilování
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata. Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve... více o "Letní" buřty na pivu - z pánve
Ve skleněné misce společně rozmíchejte pomerančovou marmeládu se sójovou omáčkou a zázvorem a nechte pár minut odležet. Maso osolte a dejte na gril.... více o Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Kuřecí maso nakrájejte na kostky. Smíchejte všechny ingredience na těstíčko. Výsledná hustota by měla být asi jako na lívance – přidávejte vývar (popř... více o Sezamové kuře v těstíčku
Sojovou omáčku, kečup a olej smíchejte v misce. Přidejte grilovací koření, česnek, chilli a podle chuti i sůl a pepř. Marinádu natřete na maso a... více o Pikantní marináda na grilované maso
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájený pórek, přidáme na kostky pokrájené osolené kuřecí maso a za občasného promíchání ho osmažíme ze všech stran.... více o Kuřecí směs (nejen) s cizrnou
Na trošce oleje osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou následně přidáme na nudličky nebo kostky pokrájené vepřové maso, opepřené a mírně... více o Zázvorové maso s chřestem a steakovým žampionem
Chilli papričky nasekejte, zázvor nastrouhejte, česnek rozdrťte a smíchejte s ostatními surovinami na marinádu. Bůček nasolte ze všech stran a ponořte... více o Glazovaný vepřový bok
Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru,... více o Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražený hrášek a krevety nechte povolit, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Na nepřilnavé... více o Rychlé červené kari s krevetami
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata a následně i pokrájené osolené a okořeněné maso. Po osmažení přidáme krátce... více o Dušená plec se zeleninou
Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky a osolíme krátce v mírně osolené vodě na pevnější skus. Scedíme, posypeme lehce kořením a necháme okapat.... více o Květáková / brokolicová minutka s masem
Na oleji nebo drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na klínky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit osolená a opepřená játra. Ano, osolená,... více o Játrová směs se zeleninou
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky a opepříme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Na rozpáleném tuku osmažíme opepřené maso za občasného... více o Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Na drobně pokrájeném špeku nebo oleji si osmažíme na klínky pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme očištěná pokrájená opepřená játra a dále... více o Fazole s játry a zeleninou
Na pánvi opražíme sušená rajčata s uvařeným bulgurem, dochutíme solí a sušeným česnekem. Do hluboké pánve dáme kuřecí kostky a pórek, přidáme sojovou... více o Kuřecí kousky s bulgurem
Na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit drobně pokrájená očištěná játra a nohy ze žampionů, která... více o Játrové portobello
Na trošce oleje nebo kousku másla si osmažíme směs pokrájené zeleniny, kterou máme po ruce. Může být jak čerstvá, tak i mražená: mrkev, pórek, paprika... více o Zeleninové surimi tyčinky s rýží
Na malém množství oleje osmažíme očištěné, opepřené kuřecí srdíčka dozlatova, ke kterým následně přidáme smažit dosklovata na klínky pokrájenou cibuli... více o Pikantní kuřecí srdíčka
Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme,... více o Kuřecí steak ze stehna ala čína
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z nich uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje. Po... více o Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Na pánvi s... více o Přírodní maso se žampiony - minutka