Vydlabejte velké brambory a osolte. Dužinu nastrouhejte, smíchejte s trochou smetany, nakrájeným salámem, nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidejte...
více o Brambory v jiném stavu.
Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo, a na mírném ohni na něm během 5 minut osmahneme cibuli. Přidáme houby a mícháme ještě 5 minut. Přilijeme vývar,...
více o Kuřecí tetrazzini
Plátky tuňáka 3 - 4 hodiny před pečením po obou stranách posypeme solí a pepřem. Tuňáka vložíme do varné mísy, zalijeme asi 8 lžícemi olivového oleje...
více o Tuňák s citrónovou omáčkou
Do vypracované marinády naložíme naklepané plátky na pár hodin či dní. Poté plátky orestujeme na pánvi cca 3 minuty po každé straně (záleží na výšce...
více o Tesíkovy olomoucké kotletky
Maso nakrájíme na menší kostky, na tuku dozlatova orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso, orestujeme,...
více o Jemný boubínský guláš
Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a smícháme s moukou. Osolíme a vypracujeme těsto. Necháme vykynout alespoň 1,2 h vykynout. Na předem...
více o Pravá domácí pizza
Uvedené ingredience smícháme. Poté do marinády naložíme kuřecí stehna či křídla, která si předem okořeníme podle chuti. Já je lehce potírám kořením na...
více o Smetanová marináda na kuře
Kuřecí maso uvaříme a nakrájíme na kousky. Vedle v hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku. Po zhoustnutí přidáme smetanu, mícháme. Přidáme sůl,...
více o Kuřecí ragů
Na oleji opražíme nakrájenou slaninu, na to dáme v celku celé plecko a po všech stranách opečeme. Potom maso vyndáme a přidáme nakrájenou cibuli,...
více o Výborná holandská omáčka ala svíčková
Pórek, česnek a šunku na kostičky osmahneme. Smetanu ohřejeme a přidáme nivu. Tortelini uvaříme dle návodu a pak vše smíchame....
více o Sýrové tortelini
Maso nakrojíme ze strany a jemně opepříme a osolíme, můžeme mírně posypat grilovacím kořením. V míse si připravíme z uvedených surovin marinádu,...
více o Grilovaná krkovice v medové marinádě
Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky či nudličky. Na rozehráté pánvi si opražíme cibuli a vzápětí k ní dáváme kuřecí maso, které lehce promneme....
více o Kuřecí specialita po moravsku
Vychlazenou kávu smícháme s mlékem či smetanou 1:1 a dáme na 2 hodiny do lednice. Poté vyjmeme a přidáme vanilkovou zmrzlinu a led....
více o Ledová káva
Stehna omyjeme, okořeníme trochou soli, červenou paprikou a kmínem, (můžeme lehce posypat směsí Grilované kuře s bylinkami, nebo samotnými bylinkami)....
více o Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou
Kuřecí řízky nakrájíme na menší kousky, osolíme, můžeme pokapat sojovou omáčkou. S cibulí osmahneme. Když je maso hotové, přidáme fazole i se šťávou z...
více o Tortilly plněné fazolovo-kuřecí směsí
Očištěné houby nejprve pokrájíme na plátky. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku s česnekem, přidáme houby, kmín a podusíme. Počkáme až se...
více o Houbové těstoviny s křenovou omáčkou
Cibuli a česnek oloupeme, žampióny očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek a žampióny na plátky. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a na něm...
více o Vejce s kari omáčkou
Naklepané, osolené a opepřené medailonky obalíme lehce v hladké mouce a na oleji chvilku osmahneme (cca 2-3 min.) z obou stran, potom přiklopíme a...
více o Přírodní vepřové s brusinkami
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji zpěníme, na cibulku dáme prsíčka a necháme zatáhnout a udusit do poloměkka. Pak je vyndáme a dáme zeleninu...
více o Kuřecí prsíčka na zelenině
Převařenou a přes noc vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha. Máslo utřeme s cukrem, přimícháme rum a do vzniklé pěny zlehka vmícháme šlehačku. Jahody...
více o Smetanové překvapení
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a zakapeme trochou sojové omáčky. Na olejí maso trochu opečeme, ale ne do zlatova, maso by mělo být světlejší....
více o Kuřecí nudličky na kari III
Kuřecí maso (nezáleží na tom, z jaké části pochází) uvaříme, obereme a nakrájíme na libovolnou velikost (čím menší, tím se jídlo rychleji uvaří). Na...
více o Kuřecí oběd
Placka: brambory (množství na jeden plech) nastouháme na jemno jako na bramborák, přidáme sůl, vajíčko a hladkou mouku až nám vznikne těsto tak akorát...
více o Bramborový placek s houbovou omáčkou
Houby očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Velkou pánev zahřejeme při střední teplotě. Máslo rozpustíme a houby 2 minuty za stálého...
více o Žampionové ragú pani Verušky
Do kuřecích prsou na širším konci uděláme nožem kapsičku do které dáme špalíček nivy (hermelínu), spíchneme párátkem a osolíme. Každý kousek obtočíme...
více o Kuře v anglické slanině
Zatím co se vaří nudle, opláchneme rozinky, osušíme a pokapané rumem necháme proležet.
Nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme velmi...
více o Nudlové řezy s rozinkami
Rozmraženého pangasia nakrájíme na nudličky, smícháme s kari kořením a solí. Necháme chvíli uležet.
Mezitím na oleji opražíme cibulku nebo pórek,...
více o Pangasius na kari se zeleninou
Maso naklepeme, osolíme ,opepříme, dáme do pekáčku, zalijeme smetanou, přikryjeme a pečeme asi 30 minut. Těsně před koncem sejmeme víko a dopečeme,...
více o Maso na smetaně
Kuřecí maso naklepeme, rozdělíme na menší plátky, které výrazněji okořeníme grilovacím kořením a osmahneme na pánvi do růžova z obou stran. Pak na...
více o Kuřecí medajlonky Hawaj
Eidam nastrouháme na jemném struhadle, šunku nakrájíme nadrobno a vmícháme smetanu, poté dochutíme pažitkou, solí a pepřem.
Podáváme s čerstvým...
více o Smetanová pomazánka
Do vývaru z uzeného masa nakrájíme na kostky oloupané, omyté brambory, přidáme sůl, kmín, nakrájený, omytý šťovík a vaříme, dokud nejsou brambory...
více o Bílý boršč mojí babičky
Hovězí maso nakrájíme na středně velké kousky, zprudka opečeme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a necháme podusit. Když je maso skoro měkké, přidáme...
více o Rychlá, ale dobrá svíčková
Do hrnce vylijeme 3 podmáslí a přidáme stejné množství vody - doporučuji vodou vypláchnout krabičku od podmáslí - je to úspornější a přesně vím, kolik...
více o Koprová polévka - mňam
Vysočinu nakrájíme na kousíčky do misky. Přidáme strouhaný eidam a tavený šunkový sýr. Zamícháme, přidáme čtvrt smetany z kelímku. Promícháme, přidáme...
více o Sýrová omáčka k těstovinám
Maso nakrájíme na plátky (klidně užší, ale delší, aby šly zabalit) naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Rozložíme na prkénko, v...
více o Vepřové rolky
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme špenát mražený, necháme rozmrazit...
více o Pangas se špenátem a nivou
Maso dáme do tlakového hrnce, přidáme 1/6 dobře omytého citronu, kuličky pepře, nového koření a bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme asi...
více o Kořeněná koprová omáčka
Do hlubší mísy nasypeme cukr a mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme olej, vejce, jogurt, citrónovou šťávu a kůru, skořici a drcené ořechy. Vše...
více o Jogurtový dort
Mléko ohřejte, přidejte vanilkový cukr, cukr a sůl. Solamyl, vejce a smetanu rozkvedlejte, přidejte do mléka. Nechte přejít varem, vmíchejte máslo a...
více o Marcipánový dort s banánovým krémem
Mouku s cukrem a špetkou solí smícháme, přidáme vejce, žloutky a máslo. Vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu na 60 minut odpočinout....
více o Ořechový koláč dle Brayfieldové
Uvaříme těstoviny dle návodu na sáčku, do kastrolku vlijeme smetanu a přidáme nastrouhanou nivu, popřípadě tavené sýry na zahuštění, přidáme...
více o Rychlé penne s nivou
Uvaříme těstoviny dle návodu, scedíme. Slaninu nakráníme na kostičky a na pánvi necháme vyškvařit. Přidáme pokrájenou cibuli a syrové maso na kostičky...
více o Chlupaté těstoviny
Králičí maso spaříme vařící vodou a poté podusíme za občasného podlévání na másle a cibuli doměkka. Měkké maso vykostíme a společně s játry a vepřovým...
více o Paštika z králíka pro paní Mílu
Na másle osmahneme poloviční dávku na plátky nakrájených mandlí, zaprášíme moukou, zlehka osmahneme, zalijeme studeným vývarem a dobře provaříme....
více o Mandlová polévka
400 g brokolice (hlavně košťály) dáme vařit do lehce osolené vody. Uvařenou brokolici NECEDÍME, jen ji rozmixujeme. Zbytek růžiček brokolice makrájíme...
více o Brokolicová polévka - velmi chutná