Na másle si osmahneme hladkou mouku, zalejeme mlékem, či vodou a mícháme do zhoustnutí. Přidáme najemno nastrouhaný křen, povaříme a dochutíme solí a... více o Křenová omáčka s vejcem
Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme brambory na kostky. Omyté vložíme do hrnce, který do poloviny naplníme vodou. Dáme na plotnu na nejvyšší... více o Jihočeská kulajda od maminky
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, cibuli středně. Přidáme líčka a smažíme, než se maso zatáhne, přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na větší... více o Hovězí líčka na smetaně a houskový knedlík
V míse (nejlépe pomocí robota) šlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Obě části formy na beránka... více o Beránek ze šlehačky
Pokud nemáme, osmažíme palačinky. Do nádoby nalejeme smetanu, do které dáme tavený sýr. Pak nakrájíme šunku na plátky, které následně vložíme do... více o Zapečené palačinky s rajčaty a mozzarellou
Nakrájíme cibulku a orestujeme na pánvi. Přidáme osolené, opepřené kuřecí maso nakrájené na kostičky nebo nudličky. Až se maso zatáhne, zalejeme... více o Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou
Nejprve si připravíme zeleninu. Očištěnou půlku celeru, půlku cukety a brambory (u cukety i brambor necháme slupku) nakrájíme na kostky a vložíme do... více o Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou
Nejprve si za stálého míchání nasucho opražíme ovesné vločky, přidáme sezamová semínka (pozor, vločky se snadno připálí, je třeba opravdu hlídat,... více o Špenátová omáčka s ovesnými vločkami a sezamem
Zabaione: Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70-80°C. Nesmí vařit. Do misky dáme žloutky a... více o Italské Tiramisu (Florencie)
Dáme v pánvi rozehřát olej. Kuřecí řízky osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Naskládáme je na pánev kůží dolů, přitlačíme a smažíme cca 18... více o Hořčičné kuře
Troubu předehřejeme na 190 C. Celer odrbeme kartáčkem a postavíme na dvojitou vrstvu alobalu kořínky nahoru. Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem,... více o Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme skutečným vývarem, rozšleháme a povaříme. Já osobně přidávám i hrst sušených hub (předem namočené).... více o Koprová omáčka s hříbky
Kuřecí prso nakrájejte na rovnoměrné, ne moc tlusté plátky a lehce osolte. Slaninu nakrájejte na kousky a opečte na pánvi, dejte stranou, ale tuk... více o Alfredo zapečené gnocchi
Dýni si nakrájím i se slupkou na menší kostičky, které zlehka opražím na másle. Zaliji horkou vodou a vařím do měkka. Až je dýně měkká rozmixuji... více o Krém z dýně hókaidó
Hořkou čokoládu necháme rozehřát ve vodní lázni. Když je čokoláda rozehřátá, tak formičky vymažeme čokoládou (dáme ztuhnout do lednice), do ní dáme... více o Domácí pralinky s griliášem
Maso si omyjeme, naklepeme. Formu na srnčí hřbet si vyložíme papírem na pečení a slaninou. Maso jsem pouze osolila a opepřila. Formu vyložíme masem. V... více o Kuřecí roláda se zámeckými brambory
1. Všechny ingredience prohněteme, získané těsto zavineme do fólie a dáme asi na hodinu do chladna. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Formičky... více o Dortové košíčky s ostružinami
*Pokud chcete dělat pouze jednu variantu, ingredience ze skupiny ´Základ´ vydělte třemi. Dejte si předehřát troubu na 160 stupňů, potom si dejte... více o Mini Cheesecaky (3 varianty do silikonových formiček)
Do keramické misky dáme smetanu a bílý jogurt. Stroužek česneku nakrájíme na jemné kostičky, přidáme do směsi a zamícháme lžící. Doladíme pepřem a... více o Pochoutkový dip k zelenině
Nejdřív rozšleháme vajíčka. Poté přilijeme smetanu a rozmícháme. Přidáme mouku, aby vzniklo řídší těstíčko. Nezapomeňte, že oříšky taky zahušťují.... více o Voňavé palačinky
Nejdříve dáme vařit rýži. Na pánvi rozehřejeme olivový olej na středně mírný plamen (6) a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule lehce... více o Rizoto s Tyrolským špekem
Rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme mletou paprikou a podlijeme vařící vodou. Přidáme fazole bez nálevu, osolíme ... více o Indiánská polévka s fazolemi
Játra nejprve důkladně opláchneme pod vodou, rozkrájíme na kousky a odstraníme blány. Na pánvi osmahneme cibulku, nejlépe na másle. K osmahlé cibulce... více o Domácí paštika dle Ládi Hrušky
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny. Nakrájenou cibulku, kešu a... více o Indické kuře Tikka Masala
Margotku dejte do lednice. Až bude zchladlá, tak ji nastrouhejte najemno. Oddělte žloutky od bílků a bílky našlehejte ve sníh. Mezitím smíchejte sypké... více o Bábovka Margotka s čokoládou
Před začátkem vaření si připravte všechny ingredience (sýr nastrouhejte, slaninu nakrájejte), jakmile začnete, bude to fofr a chcete to dobře... více o Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Kuřecí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky. Na oleji lehce osmahneme cibuli dozlatova a... více o Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem
Sušenky rozemelte, přidejte rozpuštěné máslo a řádně promíchejte. Směs dejte do skleniček (paňákové i větší) asi v 1,5-2 cm vrstvě a upěchujte. Dejte... více o Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle
Do neosolené vroucí vody přidáme větší hrnek rýže a za občasného míchání vaříme rýži do změknutí (cca 12-15 minut). Mezitím si dáme na pánev rozehřát... více o Kokosové rizoto s kari
Dáme vařit vodu na těstoviny (sáček obsahuje cca 16 kol těstovin). V pánvi na másle orestujeme nakrájený špek a pórek, po chvíli zalijeme troškou... více o Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Můžeme použít směs sýra nebo jen jeden sýr. Naprosto podle Vaší chuti.... více o Zapečené brambory s mletým masem podle Michala
Maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a houby na kusy. Cibuli osmahneme na oleji. Přidáme maso, houby a trochu podusíme. Ochutíme solí... více o Vepřové na hříbkách
1.V hrnci rozpusťte máslo a poduste cibuli, česnek a mrkev (asi 5 minut). 2. Přidejte brokolici, jablko a skořici a duste dalších 5 minut a zalijte... více o Brokolicová polévka s jablkem a skořicí
Připravte si kuchyňský teploměr. Žloutky o pokojové teplotě pomalu vyšlehejte s vanilkovými semínky z poloviny lusku do vysoké hladké pěny (trvá to... více o Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
Brambory (stejně velké) řádně očistíme, usušíme, uděláme do nich hlubší zářezy (čím víc, tím lépe), ale dáme pozor, abychom brambory neprokrojili!... více o Bramborové vějíře (harmoniky)
Všechnu zeleninu oloupeme a umyjeme. Do hrnce s vodou vložíme 2 mrkve, nahrubo nakrájené brambory (brambory nejsou ani nutné v polévce, ale pokud by... více o Celerový krém s celerovými lupínky
1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. 2. Přidáme protlak a cca 4 lžíce vody. Důkladně rozmícháme, podle chuti osolíme,... více o Špagety s medovou omáčkou
Osmažíme maso dozlatova a přidáme smetanu od oka. Až se začne smetana vařit, přidáme eidam, nivu, osolíme, opepříme. Necháme provařit a mezitím... více o Špagety se sýrovou omáčkou a'la Anka
Brambory a řepu nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme máslo a řepu s brambory v něm promícháme. Přidáme osolenou vodu a vaříme do změknutí. V... více o Polévka z řepy
Krém: Čokoládu rozpustíme s medem. Smetanu, mléko, vanilku a kůru zavaříme, přecedíme a necháme vychladit. Přidáme namočenou želatinu. Propojíme s... více o Limetkový krém s malinami a čokoládovou omáčku
Cukr utřeme s vajíčky, přidáme mouku, kypřík a mléko. Těsto vylijeme do vymazané formy a na to nasypeme podle oka strouhaný kokos. Já dala půlku... více o Šlehačková buchta s kokosem
Maso nakrájíme na cca centimetrové plátky, naklepeme a naložíme přes noc do soli, pepře a česneku. Před smažením ho na chvíli vyndáme z ledničky (aby... více o Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami
Nivu nastrouháme do misky, přidáme dle chuti nasekané bylinky, zakysanou smetanu a opepříme. Solit není nutné, pokud je Niva hodně slaná. Dobře... více o Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem
Na oleji, másle či sádle (dle vlastní chuti či aktuální ledničkové dostupnosti) osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou... více o Kapustové zelí
V hrnci na oleji orestujeme asi minutku na kolečka nakrájený pórek a česnek, přidáme na kousky nakrájené brambory, minutku mícháme, osolíme, přidáme... více o Krémová polévka
Den předem si namočíme ve vodě cizrnu. Pak vaříme 40-60 minut dle instrukcí na obalu + osolíme (až když je skoro měkká). Dále si osmahneme zvlášť... více o Cizrna s kuřecím masem II.
Cukr, pudink a prášek do pečiva důkladně promíchejte v míse. Přidejte rozpuštěné máslo a šťávu vymačkanou z citronů (máte-li chemicky neošetřené,... více o Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Na dvou lžících másla zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidat rozmrazený špenát a rozmíchat. Zalít vývarem a nechat vařit cca 10 minut, poté... více o Krémová špenátová polévka se zázvorem
Vše nakrájíme na kolečka a vyskládáme do zapékací mísy. Okořeníme a zakápneme olejem. Dáme péct na 250°C. Po 15 minutách zalijeme smetanou. Po dalších... více o Barevný pekáč
Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na oleji asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli. Vařící... více o Steak s pepřovou omáčkou