Plátky lososa osolíme, opepříme a na másle zprudka osmažíme po obou stranách. Smícháme víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr. Touto směsí zalijeme...
více o Gratinovaný losos
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj brambory. Žampiony očistíme,...
více o Kuřecí stehna na bramborách
Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které pokapeme citronovou šťávou. Nízkou zapékací formu vymažeme, vysypeme a vložíme do ní...
více o Zapečené filé po cikánsku
Těsto: utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a zabalený do fólie, jej uložíme asi na 30...
více o Valentýnský dort
Banán a kiwi oloupeme. Banán nadrobno pokrájíme, jedno kiwi nakrájíme na plátky, druhé rozmixujeme spolu s banánem. Přidáme smetanu, sirup a dobře...
více o Zimní koktejl
Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Jogurt, smetanu a vejce rozšleháme, vmícháme nastrouhaný ovčí sýr, osolíme,...
více o Brokolicový koláč
Do šejkru nalijeme pomerančovou a ananasovou šťávu, kokosový sirup a vložíme 3 kostky ledu. Dobře protřepeme. Do pohárů vložíme rozdrcené kostky ledu....
více o Coconut Kiss
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme...
více o Slepice na smetaně
Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen. Vše pokrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Maso nakrájíme na...
více o Krůtí ragú s brokolicí
Smícháme mouku a 1/2 lžičky soli. Do teplého mléka přidáme cukr, rozpustíme v něm droždí a s olejem, vejcem a moukou uhněteme hladké těsto. Přikryjeme...
více o Bramborová pizza s dvojím sýrem
Přebrané a oprané fazole vaříme ve vodě spolu s bobkovým listem doměkka. Smetanu rozmícháme s hladkou mokou a přes sítko vlijeme do vývaru s fazolemi....
více o Moravská fazolová polévka
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a ve slepičím vývaru ji uvaříme doměkka. Vývar přecedíme, zeleninu propasírujeme, přidáme smetanu a rajčatovou...
více o Créme á la Ritz
Zmrazený hrášek nejprve povaříme a pak udusíme na másle doměkka. Sterilovaný jen podusíme na másle. Zaprášíme moukou a necháme slabě osmahnout....
více o Polévka ze zeleného hrášku
Omyjeme rybu, osušíme ji, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opeříme. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Oloupeme šalotku a...
více o Tresčí filety na paprice
Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy....
více o Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli osmahneme na másle, přidáme žampiony a...
více o Plněné krůtí stehno
Smetanu rozmícháme s hořčicí a octem, ochutíme kořením a metlou po částech zašleháme olej. Ze salátu odstraníme košťál a vnější listy. Hlávku...
více o Římský salát s rajčaty a olivami
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a orestujeme na rozpáleném oleji. Žampiony a česnek nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme...
více o Kotlety s česnekovými žampiony
Těsto: Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Troubu rozpálíme na 180 °C. Vejce rozšleháme ve 3 lžících vlažné vody, přisypeme cukr a šleháme tak...
více o Kokosový dort s vaječným koňakem
Z chleba odkrojíme na obou koncích patky a strany seřízneme i s kůrkou tak, aby nám ze střídky vznikl hranol. Podélně jej rozkrojíme na čtyři pláty....
více o Chlebové řezy
Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená...
více o Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou
Vodu nalijeme do hrnce, přidáme rozdrcený masox a uvedeme do varu. Přidáme okapané a překrájené zelí a uvaříme do měkka. Potom přidáme oloupané a na...
více o Zelná polévka
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži je křížem několikrát nařízneme a propícháme hřebíčky a jehličkami rozmarýnu. Cibule a mrkev...
více o Vepřová pečeně s kůrčičkou
Nakrájenou cibuli dorůžova osmažíme na másle, přidáme mouku a zasmahneme. Světlou zásmažku zalijeme vývarem a rozšleháme. Přichutíme solí a rozdrceným...
více o Pažitková omáčka
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem. Krajíčky chleba pomažeme máslem...
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky. V pánvi rozpustíme máslo nasypeme...
více o Gratinované brambory s cibulí
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vodu slijeme a špagety necháme okapat.
Očistíme a na silnější plátky nakrájíme žampiony....
více o Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na...
více o Svíčková na smetaně
Omytá rajčata nakrájíme na plátky, vejce a sterilovanou okurku na kolečka a cibuli jemně usekáme. Po urovnání na talířky zalijeme zálivkou připravenou...
více o Rajčatový salát po italsku
Nejvhodnější je příprava guláše ze směsi hub. Očištěné a pokrájené houby podusíme na tuku a osmahnuté cibulce. Pak přidáme oloupané rajče a na...
více o Houbový guláš
Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině dávky másla, zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujón a vaříme doměkka. Ze zbývající...
více o Pórková polévka
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme.
Po 30 minutách varu přidáme ocet, podle potřeby přisolíme a omáčku...
více o Koprová omáčka
Sušené předem namočené nebo čerstvé na kostky nakrájené houby dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Když...
více o Kulajda
Rozkrájenou cibuli, zpěněnou na části tuku, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vývarem. Ochutíme pepřem a...
více o Česneková omáčka
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v...
více o Bifteky se zeleným pepřem
Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme...
více o Zapečené flíčky se šunkou
Z prolisovaného tvarohu, smetany a vanilkového cukru našleháme hladký krém.
Omyté ovoce obalíme v cukru.
V pohárech prokládáme krém vrstvami ovoce,...
více o Ovocné poháry s tvarohovým krémem
Tvaroh utřeme se změklým máslem a smetanou. Okořeníme paprikou, osolíme, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a nakonec vmícháme pažitku....
více o Rozhuda
Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Ve vroucí vodě květák 10 minut povaříme. Vyjmeme ho, necháme okapat a asi dvě...
více o Květáková polévka
Oloupaná vejce podélně rozpůlíme a žloutky vyjmeme. Změklé máslo utřeme se smetanou, smícháme s prolisovanými žloutky, ochutíme pepřem, mírně osolíme...
více o Ďábelská vejce