Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.
Krajíčky chleba pomažeme máslem...
více o Pomazánka - syrečková II
Do šejkru vložíme led, přidáme vše ostatní, dobře protřeseme a nalijeme do středně velkých koktailových sklenic. Nápoj vhodný pro děti a sportovce....
více o Havajský koktejl
Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut. Na větší pánvi mírně rozpálíme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli, česnek, spařený...
více o Špagety se špenátem
Do vymaštěného pekáče naskládáme plátky brambor, na ně uzené maso, zelí a zase brambory. Polijeme smetanou se solí a pepřem. Dáme zapéct podle potřeby...
více o Brambory se zelím a smetanou
Kuře naporcujeme, nasolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Nakrájenou slaninu rozškvaříme a kuře na ní opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka....
více o Krupské kuře s bramboráčky
Na dno pekáče položíme plátky okořeněné krkovice. Ve vrstvách na sebe pokládáme oloupané a na kolečka nakrájené brambory. Každou vrstvu brambor...
více o Zapečené brambory IV.
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl....
více o Gratinovaná kuřecí prsa
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okořením barbecue. Osmahneme na rozehřátém oleji, slijeme olej. Přidáme na kousky nakrájené...
více o Kuřecí Cachos
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem. Klademe střídavě plátky brambor a kolečka cibule, osolíme opepříme, a přidáme...
více o Brambory zapečnené se smetanou
Nejdříve dáme vařit těstoviny, poté na pánvi rozehřejeme olej, kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky, posypeme kořením, obalíme ve škrob. moučce a...
více o Těstoviny s curry omáčkou
Do papiňáku dáme vařit brambory ve slupce do změknutí. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso a restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájený česnek,...
více o Miláčkovy brambůrky
Kuřecí řízky velice zlehka naklepeme a nařízneme do nich kapsu, do které dáme kousek nivy a na plátky nakrájené olivy. Spíchneme párátkem a povrch...
více o Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a promastíme olejem. Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku, zalijeme smetanou, ochutíme a povaříme s...
více o Špenátové těstoviny s omáčkou
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z brambor,...
více o Mléčná polévka s brambory
V mixeru rozšleháme sýr se smetanou, aby vznikl jemný krém.
Houby nakrájené na kousky pokapeme citronem, osolíme a krátce podusíme na velké pánvi na...
více o Těstoviny s plísňovým sýrem
Kuřecí maso naklepeme, okořeníme a orestujeme na oleji. Maso vyjmeme a na pánev nalijeme smetanu a přihodíme strouhaný sýr. Mícháním se tvoří hustá ...
více o Kuřecí steak v sýrové omáčce
Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme nasekaný česnek, bazalku, kečup, smetanu a červené víno. Vše společně...
více o Kuřecí na bazalce
Na másle osmažit kostičky mrkve, nadrobno nakrájenou cibulku, plátky česneku, rajčata, pórek. Zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka.
Pak...
více o Rajská polévka III.
Opláchnutého krocana osušte, osolte na povrchu i uvnitř a nechejte chvíli odležet. Žemle pokrájené na plátky pokapte smetanou a nechejte prosáknout....
více o Krocan (krůta) s játrovou nádivkou
Špagety uvaříme dle návodu na obalu a mezitím připravíme omáčku.
Na troše másla osmahneme na nudličky nakrájenou šunku a dusíme doměka. Nakonec...
více o Špagety se smetanovou omáčkou
Cukety umyjeme, brambory oloupeme, obojí nakrájíme na plátky. Formu vymastíme máslem. Do formy naskládáme brambory a cukety. Smetanu, mléko, parmezán,...
více o Bramborovo-cuketový nákyp
Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a krátce osmahneme. Mírně...
více o Rybí paprikáš
Rozbijeme vejce a šleháme s cukrem asi 5 minut.
Pomalu vmícháme mouku, mandle, máslo a čokoládu. Vylejeme do formy (průměr 24cm) a pečeme asi 45 minut...
více o Čokoládový koláč
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem...
více o Candát na ruský způsob
Těstoviny uvaříme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrajíme. Šunku nakrájíme na proužky. Bylinky omyjeme a nakrájíme.
Vejce rozmícháme se smetnou,...
více o Penne nákyp
Těstoviny uvaříme.
Mezitím nakrájíme šunku. Máslo rozpustíme na pánvi a přidáme
smetanu. Nastrouháme parmazán. Osolíme a opepříme, přidame muškát....
více o Šunkovo smetanová omáčka na těstoviny
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Cuketu očistíme a nakrájíme na třísky. Petrželku omyjeme a nakrájíme.
Olej rozpálíme a osmahneme cibuli. Přidáme cukety,...
více o Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
Špagety uvaříme.
Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Rozpustíme máslo a žampiony na něm opečeme dozlatova.
Gorgonzolu nahrubo...
více o Omáčka na těstoviny
Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem osmahneme.
Pokud budeme...
více o Grilovaná kuřecí prsíčka
Ořežeme kůrku z toastu. Pomažeme vždy 1 toast máslem, posypeme sýrem a druhým toastem přiklopíme. Překrojíme na trojúhlekníčky.
Trochou másla vymažeme...
více o Sýrový nákyp
Kousky kuřecích prsíček opepříme, osolíme a opečeme do měkka. Brokolici uvaříme na páře a rozebereme na růžičky. Do zapékací misky dáme maso a...
více o Kuře s brokolicí II.
1. uvařit široké nudličky v hrnci (celé balení cca 300g)
2. vedle na pánvi na větší cibulce podusit 6 žampionů + osolit + opepřit + 15dkg šunky na...
více o Provensálské nudličky
Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme...
více o Kuře na paprice
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle prudce po všech stranách opečeme do zlatova. Oflambujeme nahřátým koňakem a přidáme cibuli ...
více o Kuře na šampaňském
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Spaříme zelné listy, osušíme. Uvařené brambory nakrájíme do velkého hrnce a smícháme se smetanou a troškou...
více o Zeleninové rolky v zelném listu
Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova....
více o Zajíc na víně
Máslo utřeme se solí a žloutky, vmícháme smetanu a mouku. Do těsta přidáme na kostičky nakrájené včerejší žemle (můžeme je dožluta osmažit na másle) a...
více o Karlovarské knedlíky
Tvaroh smícháme s pomletými vlašskými ořechy, vejcem a smetanou. Pekáč vymažeme máslem a dno poklademe vrstvou lazaní. Na ně navršíme tvarohovou hmotu...
více o Sladké lazaně
Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Svaříme cukr s medem, máslem a smetanou a vaříme asi 5 minut. Přimícháme mandle a slunečnicová semínka. Plech vyložíme...
více o Florentýnky
Uvaříme kostku masoxu, potom přidáme rozmočené houby, kari, koření, drcený kmín a necháme 20 minut vařit.
Potom přidáme smetanu a vaříme ještě 10...
více o Houbová omáčka s kari
Mléko na mírném ohni svaříme s mletými mandlemi a udržujeme ho ve varu 30 minut při stálém míchání.
Želatinu necháme bobtnat 5 minut ve studené vodě....
více o MANDLOVÝ PUDINK S KANDOVANÝM OVOCEM
Pro 6 osob:
Formu vymastíme máslem. V kastrolu necháme se lžící vody rozpustit hořkou čokoládu rozlámanou na kousky.
V jiné nádobě smícháme 50 g cukru...
více o ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.
Troubu ohřejeme na 150 stupňů (stupeň 6). Formu vymažeme máslem. Čokoládu rozlámeme na kousky. Rozbijeme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky...
více o ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN
Smícháme vejce, 150 g cukru, mleté mandle, máslo a mouku. Ve formě pečeme 30 minut při 180 °C. Mléko se smetanou, 30 g cukru a pudinkem svaříme a...
více o Jablečný dort se smetanou
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme papriku a nakonec kedlubny, které chvíli orestujeme. Podlijeme...
více o Kedlubnová omáčka
Všechny dobře vychlazené přísady promícháme v šejkru a podáváme ozdobené dílkem rajčete a mátou. Vynikající nápoj doporučujeme podávat jako součást...
více o Napoleon
Na másle osmažíme cibulku, přisypeme hrách, zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 15-20...
více o Hrachová polévka s mátou
Nudle uvaříme ve slané vodě s olejem.
Zatím suchým ručníkem očistíme žampiony, silně špinavé houby omyjeme a usušíme. Pak je nakrájíme na plátky....
více o Špagety s žampiónovo sýrovou omáčkou
Borůvky properte, posypte cukrem, přidejte máslo, trochu vody a vše rozvařte.
Směs zahustěte perníkem, smetanou a nakonec okořeňte skořicí a...
více o Žahour