Rozpustíme máslo, cibuli osmahneme. Vmícháme mouku a osmahneme dožluta. Zalejeme vodou, rozmixujeme a uvedeme do varu. Přidáme bujónovou kostku (masox...
více o Hráškový krém II.
Na omáčku namočíme veku do smetany (jen tolik smetany, aby ji veka vsákla) a s ostatními přísadami dobře rozmixujeme. Necháme vychladit.
Eidam a...
více o Sýrový šašlik
Filé opečeme na oleji, osolíme, pokapeme citronem, opepříme. Přikryjeme pokličkou a chvíli dusíme.
Do zapékací misky dáme vrstvu oloupaných a na...
více o Filé zapečené s brokolicí a bramborem
Z mouky, soli a nakrájeného másla vytvoříme žmolenku a pomocí vody zpracujeme těsto. Vodu přidáváme postupně. Těsto dáme na 20 minut odpočinout do...
více o Taštičky se sýrem cottage
Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte...
více o Hamburská vepřová kýta
Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme. Necháme v...
více o Olomoucké ravioli
Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mletou papriku, mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a...
více o Jemná papriková polévka s nočky
Očištěné brambory a zeleninu nakrájíme nahrubo. Vše zpěníme na másle, zalijeme vývarem, přidáme předem namočené fazole, kousky zmrzlého špenátu,...
více o Polévka alpských pastevců
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme hrubě nastrouhanou mrkev. Po lehkém opečení přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové...
více o Rajská polévka s bylinkovými nočky
Zmrzlé surimi vhodíme do misky a zalijeme vařící vodou a necháme 5 minut tak. Pak je vyjmeme, stáhneme fólii a surimi nakrájíme na kostky.
Ve smetaně...
více o Žabinec vodníka Česílka
Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme grilovací koření. Na pánvi si rozehřejeme olej (slunečnicový), do kterého přidáme cibuli na...
více o Kuřecí prsa s nivovou omáčkou
Těsto vyválíme na půl centimetrový plát. Na polovinu natřeme smetanu, rozložíme šunku nakrájenou na co nejdrobnější kostičky a jemně nakrájenou cibuli...
více o Spirály
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na oleji osmažíme cibuli, na kolečka nakrájenou klobásu, zasypeme mletou paprikou. Polovinu brambor...
více o Brambory zapečené se zelím II.
Vepřovou panenku vcelku prošpikujem špekem, posypeme kořením a dáme na rozpálenou pánev s trochou oleje. Smažíme do červena, poté přidáme trochu...
více o Ševcovské dukátky
Předehřát troubu na 220 °C. V misce smícháme smetanu, citronovou šťávu, česnek, polovinu tymiánu, a 2/3 parmesánu, přidáme sůl a pepř a rozmícháme....
více o Zapečené artičoky
Brokolici a mrkev nechám na pařáčku trochu změknout (do vody přidám sůl a trochu prášku do pečiva). Potom na oleji rozpustím nivu, přidám trochu mléka...
více o Tetina zelenina
Těstoviny uvaříme dle návodu. Nakrájíme slaninu a šunku na kostičky, dáme na pánev a orestujeme přidáme bazalku a utřený česnek, sůl - prohřejeme....
více o Těstoviny se šunkou a slaninou
Do hrnce dáme rozpůlené kuře, očištěnou zeleninu, všechno koření, z půlky citrónu šťávu a druhou půlku citrónu necháme v kuse, špek. Zalijeme vodou,...
více o Svíčková z kuřete
Na troše oleje (já dělám ve woku, takže stačí opravdu lžíce) zprudka opečeme krůtí prsa nakrájená na kostky. Mezitím si necháme okapat žampiony,...
více o Krůtí ragú se žampiony
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do...
více o Patizony zapečené s hermelínem
Maso osolíme, posypeme kořením, zasypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a zalejeme vínem. Necháme min. 24 hodin uležet. Na oleji zpěníme cibuli,...
více o Hovězí pečeně na víně
Do vymazaného pekáče uložíme halušky promíchané s olejem. Smetanu rozmícháme s vejci, solí, pepřem, troškou oříšku a zalejeme halušky. Pečeme v troubě...
více o Zapékané halušky
Do uvařeného kysaného zelí přidáme uvařené brambory s klobásou a přidáme červené fazole, které jsme propláchli studenou vodou, promícháme a necháme...
více o Zelňačka s fazolemi
Kotlety osolíme, opepříme, zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, mírně podlijeme, zakapeme pár kapkami worchestru a maggi dle chuti....
více o Bifteky na smetaně
Na olej dáme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme smažit. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a...
více o Selská směs
Rybí filé částečně rozmrazíme, osolíme, okořeníme a vložíme do tukem vymazané zapékací misky.
Přidáme předem podušené žampiony (nebo sterilované),...
více o Rybí filé zapečené s rajčaty a žampiony
Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme.
V průběhu pečení podléváme bílým vínem.
Ke konci pečení přidáme kečup a žampiony...
více o Labužníkova kuřecí stehna
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Přecezené těstoviny nasypeme do mísy, přistrouháme nivu, okořeníme bílým pepřem a zamícháme. Do vymazané zapékací...
více o Zapečené těstoviny s nivou a smetanou
Polohrubou mouku, heru, vejce a jogurt zpracujeme v těsto, trochu osolíme a necháme chvilku odpočinout.
Těsto rozválíme, vykrajujeme z něho různé...
více o Šátečky s nádivkou z nivy
Brambory nakrájíme na kolečka, tlačenku na nudličky. Do vymazaného pekáče skládáme: vrstvu brambor, které osolíme, opepříme, polovinu vymačkaného zelí...
více o Brambory zapečené s tlačenkou
Všechny ingrediencie dobře promícháme a dáme odstát do chladničky. Mažeme na chléb nebo bagetu a ozdobíme zeleninou....
více o Sýrová pomazánka s česnekem II.
Na oleji osmažíme mleté maso, mícháním oddělujeme od sebe, aby se navytvořil slepený "knedlík" masa. Osolíme, opepříme příp. přidáme ještě koření...
více o Rychlé zapečené brambory
Rýži uvaříme ne do měkka, maso nakrájíme na větší kostky, česnek utřeme a vše smícháme i se solí a pepřem.
Dáme do zapékací mísy zalijeme šlehačkou,...
více o Kuřecí prsa v rýži
Asi ve 2 dl vody rozvaříme kostku maggi, přilijeme smetanu, okořeníme pepřem a pro výraznější chuť přidáme nakládaný pepř.
Promícháme s vařenými...
více o Pepřová omáčka na špagety
Brambory nakrájené na střední kousky dáme na mírný oheň vařit se solí, kmínem. Několika kousky nového koření a bobkovým listem tak, aby byly zcela...
více o Horskej blaf
Z mouky, mléka, soli, tuku a 1 vejce vypracujeme těsto a necháme vykynout. Nakrájené fazolky krátce povaříme (5 min.), maso nakrájené na nudličky...
více o Masovo-fazolkový koláč
Cibule oloupeme a necháme ve vařící vodě asi 40 minut táhnout. Necháme okapat a vychladnout.
Šalotku oloupeme, nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na 1...
více o Cibulové závitky s masovou náplní
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a povaříme.
Sýrová omáčka: smícháme mléko,...
více o Cuketová musaka
V osolené vodě a oleji uvaříme špagety. V pánvi ohřejeme lžíci másla a osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, povaříme a dáme vychladnout.
V míse...
více o Špagety Frittata
Na oleji orestujeme do sklovata jemně nakrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájenou šunku nebo maso, maličko (ale opravdu maličko zalejeme vodou)...
více o Sýrová omáčka s brokolicí
Brambory uvaříme ve slupce, prolisujeme je a smícháme s ohřátým mlékem. Necháme vychladnout. Zapracujeme 3 lžíce smetany, vejce, opepříme, osolíme a...
více o Bramborové palačinky se zeleninou
Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a nakrájíme na menší kostičky. Na půl hodinky naložíme ve worchestrové omáčce. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka....
více o Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou
Na omáčku, rozpustit máslo a přidat šalotku a usmažit do sklovata. Přidat 120 ml šampaňského, přivést k varu a vařit 2 minuty, potom přidat rybí vývar...
více o Lososové eskalopy na šampaňském
Kapustu očistíme a omyjeme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Obojí vložíme do vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Scedíme, necháme okapat a...
více o Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným
Nejdříme připravíme klasický špenát. Potom připravíme palačinky (bez cukru). Když máme obojí hotovo, palačinky naplníme špenátem, vložíme do...
více o Zapečené palačinky se špenátem
3 hodiny vaříme salko (zavřené v plechovce), mírným varem. Po vychladnutí otevřeme. Potom vše společně mixujeme. Necháme uležet, alespoň tři dny....
více o Baileys II.