Nejprve očistíme a nakrájíme zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky a brokolici rozdělíme na menší růžičky....
více o Brokolicová polévka s hráškem
Šunku se sýrem nastrouháme na hrubém struhadle do mísy (nebo pomeleme). Ochutíme solí (opatrně, sýr i šunka je slaný), pepřem, muškátovým květem,...
více o Šunkovo-sýrové karbanátky
Plátky masa naklepeme, pokud použijeme kuřecí řízek, nejprve ho prořízneme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek. Plátky osolíme, do jejich...
více o Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
Kuřecí řízky prokrojíme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek, který přes igelit naklepeme. Jiný druh masa pouze naklepeme. Na plátek naklepaného...
více o Hermelínové měšce (kapsy)
Na másle si zpěníme cibulku. Přidáme hladkou mouku a uděláme zásmažku. Odstavíme.
Povolený špenát podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme. Přidáme...
více o Špenátový protlak
Porcování:
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Špenát překrájíme a kuřecí maso nakrájíme na menší kostky.
Příprava:
Na jedné pánvičce zpěníme cibulku...
více o Nočky se špenátem a slaninou
Játra omyjeme pod studenou vodou, odblaníme a pokrájíme na menší kousky. Na 2 lžících másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme tlačený česnek a...
více o Domácí paštika s brusinkami podle Hrušky
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme krátce osmažit drobně pokrájenou šunku a česnek (muškátový květ), přidáme...
více o Schwarzwaldská šunka se žampiony
Na rozehřátý olej přidáme cibuli. Mícháme ji tak dlouho, dokud úplně nezhnědne (pozor - nesmí být černá). Poté přidáme na menší kostičky nakrájené...
více o Vepřová omáčka s žampiony
Větší brambory omyjeme ve slupce, vysušíme a rovnoměrně po celé bramboře uděláme dírky vidličkou. Poté brambory potřeme ze všech stran olejem (kůrka...
více o "Anglické" brambory se sýrovou omáčkou
Nadrobno si nakrájíme cibuli a česnek. Do hrnce dáme sádlo, přidáme cibuli s česnekem a necháme zpěnit.
Do hrnce přidáme smetanu a špenát. Přikryjeme...
více o Luxusní špenát
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a v hrnci pouze zesklovatíme na rostlinném tuku. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit do velmi světlého karamelu...
více o Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
1) Přivedeme vodu k varu, vložíme celou cibuli, bobkový list a zvěřinu. Vaříme do změknutí.
2) Na pánvi osmahneme nakrájený špek, přidáme nastrouhanou...
více o Zvěřinová svíčková bez pečení
Na plátku másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a za občasného promíchání podusíme pod poklicí. Až se nám...
více o Sýrová polévka s hlívou
Měšce:
Připravíme si formu na muffiny. Nastříháme si pečící papír a vyložíme jím misky ve formě. Mně se osvěčily 2 trojúhelníky položené na sobě....
více o Jablečné měšce s vanilkovou omáčkou
Brambory si opláchneme a i se slupkou nakrájíme na kolečka. Mozzarellu, rajčátka i salám nakrájíme.
Do pekáče dáme trochu oleje a na dno poklademe...
více o Brambory a lá Italia
Cibulku orestujeme na oleji a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso. Po zatáhnutí osolíme, opepříme a zalejeme vodou. Vaříme do změknutí masa....
více o Rassolnik z vepřového masa
Květák si rozebereme na růžičky a uvaříme v páře (10 minut). Necháme zchladnout. Mezitím, kdy nám chladne květák, si připravíme cibuli, kterou si...
více o Květákové kari
Na másle zpěníme cibulku doměkka. Přidáme žampiony, kmín a pepř. Chvíli podusíme. Podlijeme vývarem, chvíli vaříme a přidáme smetanu. Zahustíme a...
více o Velmi snadná žampionová omáčka
Nejdříve si nakrájíme maso na kostičky nebo proužky , podle zvyku a jak kdo má rád. Nakrájíme si cibulku , rozpálíme pánev s olivovým olejem a...
více o Báječná sýrová omáčka s kuřecím masem
Do hrnce dáme vařit vodu, do vody přidáme jemně nasekaný kopr (nepoužívám silnější stonky, krájím jen "větvičky"), asi dvě lžíce cukru, dvě špetky...
více o Koprová omáčka bleskovka
Očištěného a okořeněného (sůl, pepř, kmín) kapra lehce orestujeme na troše másla spolu s nahrubo nasekanou cibulí a většími kusy mrkve (aby se nám ta...
více o Kapr na smetaně
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s vodou, osolíme. Přidáme nové koření, bobkový list, houby (i s nálevem) a dáme vařit....
více o Domácí kulajda
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, sůl, smetanu, česnek nebo kořenící směs, čerstvou strouhanku a dobře promícháme. Ze směsi...
více o Karbanátky s taveňákem
Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme ho na oleji, když změkne, přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a arašídy. Zalijeme to vývarem a necháme 5...
více o Sýrová omáčka s krabími tyčinkami
Pokrájíme 1 menší cibuli na drobné kostičky. Kuřecí stehna si vykostíme a nakrájíme je na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
V nižším...
více o Kuřecí maso na žampionech
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a...
více o Italské kari rizoto s králičím masem
Uvaříme v osolené vodě penne al-dente. Na hlubokou pánev dáme smetanu se sýry, které jsou nakrájené na malé kousky, necháme vše roztavit a dochutíme....
více o Penne quattro formaggi
Cibuli nakrájíme najemno, osmahneme. Až cibule změkne, přidáme kari, zamícháme a přilijeme smetanu. Když je smetana prohřátá, přidá se nadrobený bujón...
více o Smetanová kari omáčka
1. Čokoládu a máslo dejte do žáruvzdorné mísy a posaďte ji na rendlík s vroucí vodou. Dbejte ovšem, aby se voda nedotýkala dna mísy. Míchejte, dokud...
více o Americká krása - Sundae
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až jsou houby a...
více o Šumavská kulajda se zastřeným vejcem
Vše smícháme a dáme do cedníku s plátnem. Necháme do druhého dne okapat.
Poté dochutíme dle chuti. Z tohoto množství vznikne cca 1/2 kg lučiny....
více o Domácí lučina
Kraličí maso uvaříme spolu s kořením, obereme a pokrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme a dáme do něj povařit na kolečka nakrájenou zeleninu a na...
více o Králičí kyselo Dočík
Začneme tím, že si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Poté si vymažeme pekáček olejem a brambory do něj naskládáme asi tak do tří pater....
více o Zapečené brambory s masem a smetanou
Nejprve si přichystáme kuskus dle návodu na balení. (Lžíce oleje, zalít horkou osolenou vodou, nechat chvíli ustát atd.)
V hlubší pánvi rozpálíme olej...
více o Kuskus s tuňákem
Na másle v hrnci si zpěníme cibuli, přidáme nasrouhanou mrkev, osolíme. Restujeme asi 10 min.
Poté z hrnce tuto směs odendáme a vložíme do něj předem...
více o Dobré kuře na paprice
* oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky
* brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť)
* na 1 lžíci oleje osmahneme na jemno nakrájenou...
více o Zelňačka studentská
Brambory omyjeme, nakrájíme a necháme ve slupce vařit v osolené vodě.
Na hluboké pánvi nebo v kotlíku zprudka osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a na...
více o Ďábelký kotlík
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka, pak scedíme. Mezitím si na másle orestujeme na kolečka pokrájený pórek, který pak...
více o Bramborovo-pórková kaše
Oloupané brambory pokrájíme a společně s hráškem dáme vařit doměkka, vodu trochu osolíme. Po uvaření scedíme, k bramborám a hrášku přidáme dle chuti...
více o Bramborovo-hrášková kaše
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, pak scedíme a pokrájíme na kousky. Květák krátce povaříme a scedíme, pak pokrájíme na větší kousky....
více o Bramborovo-šunkový květák se sýrem
Na másle orestujeme cibulku, přidáme lehce pokrájené lišky, orestujeme, přidáme trošku vody a chvilku dusíme. Poté zalijeme smetanou, osolíme,...
více o Soté z lišek s opečenou houskou