Lišky očistíme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Když je šalotka hotová, přidáme nakrájené lišky....
více o Polévka z lišek
Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kousky, které uvaříme téměř doměkka v osolené vodě v hrnci tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky brambor -...
více o Bramborový krém
Dvě lžičky kukuřičného škrobu s 50 g cukru rozmícháme ve 100 ml smetany. Do rendlíku nalijeme zbývající smetanu, přidáme žloutky, zbytek cukru,...
více o Pastéis de nata
Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a...
více o Kuřecí Tikka Masala
Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme dohladka.
Smetanu ušleháme do tuha. Přidáme tvaroh, rozmixované jahody a cukr a znovu...
více o Domácí jahodový pribináček
Čokoládu nasekáme na menší kousky a dáme do mísy. Přisypeme oba druhy mouky, cukr, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva a kakao a vše promícháme....
více o Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Z omytého chřestu odlomíme zdřevnatělé konce. Chřest nakrájíme na menší kousky a několik hlaviček si dáme stranou na ozdobu. Cibuli nasekáme najemno....
více o Krémová chřestová polévka
Cibuli osmažíme na oleji do zlatova a přidáme játra. Mezitím utřeme česnek se solí a rozemeleme koření najemno.
Když jsou játra dobře propečená,...
více o Paštika z kuřecích jater
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev, bramboru i petržel a vše...
více o Nejlepší mrkvový krém
Oloupanou půlku cibule nakrájíme na kostičky.
Na másle ji necháme zesklovatět. Přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.
Zalijeme...
více o Krémový dušený špenát
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku s kypřícím práškem, vodu, ořechy a citronovou kůru. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z...
více o Velký ořechový dort
Heru, cukr a vejce vyšleháme do pěny, přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem a umícháme hladké těsto. Rozdělíme ho na tři díly a do...
více o Papoušková buchta
Černou čočku namočte přes noc do vody. Pak ji slijte, vložte do tlakového hrnce s 1,6 l vody, přidejte omyté fazole a 2 lžičky soli. Vařte v tlakovém...
více o Dal Makhani
Žloutky s cukry vyšleháme do pěny, do směsi přidáme Salko, smetanu, kondenzovaného mléko, vše zalijeme rumem a necháme uležet 3 týdny v lednici....
více o Vaječný koňak II.
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, přilijeme olej s vodou, nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, kakaem a ořechy. Hotové těsto nalijeme...
více o Pribináčkové řezy
Na dno dortové formy vyskládáte vrstvu piškotů, tu zalijete vanilkovým tvarohem a na něj opět vmáčknete vrstvu piškotů.
Teď vyšleháte a dle chuti...
více o Vylepšený nepečený dort
Do kastrůlku dejte mléko, rozmíchejte v něm žloutky, přidejte cukr a škrob a dobře rozmíchejte. Přidejte amaretto a za stálého míchání a na mírném...
více o Opilé broskvové poháry s amarettem
Plátky želatiny dejte do misky, zalijte studenou vodu a nechte asi 5 minut nabobtnat. Formu (11 x 30 cm) lehounce vytřete olejem a vyložte...
více o Jogurtová šarlota
Dno rozevírací dortové formy (20 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Sušenky rozmixujte na drobky, přidejte na kousky pokrájené...
více o Nepečený malinový dort
Troubu předehřejte na 160 °C. Do mísy robotu dejte bílky, balonovou metlou je našlehejte do pěny a poté za stálého šlehání přidávejte cukr. Vznikne...
více o Sněhová roláda
Čokoládu nalámejte na kousky a zalijte zahřátou smetanou. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude zcela hladká a lesklá. Dejte ji na 20 minut...
více o Čokoládové cupcakes
Plát listového těsta rozdělíme napůl, jednu část propícháme vidličkou a druhou nakrájíme na čtverce, každý bude představovat jednu porci. Upečeme...
více o Kremeš
Smetanu našleháme s cukrem, přidáme tvaroh, mascarpone a nasekanou čokoládu.
Do druhé mísy naskládáme sušenky, ovoce a piškoty, nalijeme trochu krému...
více o Lukášův nepečený dort
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem, pak přidáme olej a špenátové pyré, poté citronovou šťávu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Pečeme zvolna v...
více o Mechový dort
Nejprve vyšleháme bílky společně se solí, poté ušleháme žloutky s cukrem do světlého krému. Během šlehání můžeme přidat 1-2 lžíce teplé vody. Pak...
více o Piškotová roláda s mascarpone
Tvaroh vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny, pak za stálého šlehání přidejte postupně lehce rozpuštěné máslo, želatinový ztužovač s 1 lžící rumu a...
více o Sušenková střecha s malinami
Droždí smícháme se lžící krupicového cukru a mouky, přilijeme třetinu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
Ze zbylé mouky, krupicového a...
více o Domácí buchtičky s krémem
Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Necháme vychladnout a na noc uložíme do ledničky. Druhý den vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Mouku prosejeme...
více o Kubánský dort jako z cukrárny
Ušleháme šlehačku, smícháme ji se dvěma tvarohy, osladíme a dáme na chvilku do lednice.
Mezitím si připravíme kus alobalu a na něj naskládáme ve třech...
více o Banánová střecha z BEBE sušenek
Játra dobře očistěte od žilek a blanek a nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm.
Cibuli pokrájejte na kostičky, česnek nasekejte, z poloviny tymiánu...
více o Drůbeží paštika s tymiánem a pomerančem
Z každého plátu těsta vykrájejte 12 až 16 koleček o průměru asi 6 cm.
Polovině koleček vykrojte otvor o průměru asi 4 cm. Plná kolečka naskládejte na...
více o Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se změklým máslem a oběma cukry do světlé pěny, pak do nich přidejte vanilkový...
více o Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou
Polovinu mraženého ovoce dejte do mixéru, přidejte cukr a umixujte. Šlehačku ušlehejte dotuha. Většinu pusinek nalámejte na kousky.
Do mísy dejte...
více o Pusinkový pohár s ovocem
Na másle nebo najemno pokrájeném špeku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou šalotku. Přisypeme na nudličky pokrájený medvědí česnek, osolíme,...
více o Špenát z medvědího česneku
Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži pokrájíme na mřížku. Prsa dostatečně osolíme a opepříme. S pepřem nešetříme, zvolit můžeme i pepř barevný.
Pánev...
více o Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, pak scedíme a nasypeme do velké mísy.
Na sádle osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájené...
více o Těstoviny s uzeným a medvědím česnekem
V hrnci na plnější lžíci rozpuštěného másla osmažíme najemno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme na špičku nože muškátového květu a hladkou...
více o Bramboračka s medvědím česnekem
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte...
více o Gratinované brambory
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké...
více o Skořicové lívance - kynuté
Šalotku nakrájíme najemno a v rendlíku na rozpuštěném másle orestujeme dozlatova. Medvědí česnek a špenát propereme ve studené vodě, necháme okapat a...
více o Špenát z medvědího česneku
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata, pak přisypeme najemno nasekaný česnek, pokrájené žampiony a špetku muškátového...
více o Smetanová bramboračka se žampiony
Vezmeme si plechovku salka a celou ji ponoříme do vody v hrnci a vaříme cca 2 hodiny - necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme první vrstvu dortu....
více o Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
Všechny přísady by měly mít pokojovou teplotu. V případě, že zvolíte mražený listový špenát nechte ho rozmrazit a poté ho zbavte přebytečné vody....
více o Mechový dort s mascarpone
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran.
Tučnější mleté maso dáme...
více o Vepřová zelná roláda s omáčkou