Maliny namočíme do alkoholu a necháme marinovat přes noc. Druhý den vymažeme 20 cm kulatou dortovou formu, dno pokryjeme pečícím papírem. Předehřejeme...
více o Čokoládové nebe krále Erika
Rozehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. 6 formiček na suflé (nebo hrnečků s rovnými stěnami) o objemu 200 ml vymastěte máslem a vysypte...
více o Horké čokoládové suflé
Nakrájenou šunku, máslo, mletou papriku (podle chuti), sůl a pepř rozmixujeme. Postupně přiléváme smetanu, až vznikne pěna, do které zamícháme na...
více o Brynzový dort
Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkohol. Vymíchejte dohladka. Zatímco čokoláda chladne,...
více o Kapučínový dort
Na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět...
více o Zapečená uzená makrela na smetaně
Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut odležet. Na suché pánvi opražíme do růžova kokos, necháme vychladnout, přimícháme...
více o Filé v kokosovém kabátku
Těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní, stočíme do rolády a nakrájíme na kousky široké asi 4 cm. Uložíme je těsně vedle sebe do vymazaného pekáče...
více o Bramboroví šneci
Uvaříme do měkka brambory v celku a ve slupce.
Na tuku osmahneme cibulku přidáme na drobno nakrájený párek, maso a zelí, opékáme na pánvičce. Nakonec...
více o Francouzské brambory trochu jinak
Lososa nakrájíme na menší kousky a třikrát na jemno umeleme. Přidáme sůl, pepř, šťávu, smetanu a sekaný kopr. Vše spolu promícháme na pěnu. Dvěma...
více o Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Nudle připravíme podle návodu. Slijeme necháme okapat. Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme slité žampiony, zakápneme asi lžící vína a stejné...
více o Kari nudle
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30 minut v chladu rozležet. Mrkev a celer očistíme a omyjeme, nakrájíme na jemné...
více o Losos ve smetanové omáčce
Čokoládu rozlámeme na malé kousky. Při mírné teplotě ji rozpustíme ve smetaně s likérem. Nevaříme! Směs nalijeme do mísy, přikryjeme průsvitnou fólií...
více o Bílá čokoládová pěna
Máslo, 80 g cukru, aroma, půl balíčku vanil. cukru vyšleháme do pěny, vmícháme po jednom vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva, 30 g škrobu a mleté...
více o Višňový dort s vaječným koňakem
Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a při 250 °C pečeme v troubě, dokud smetana na...
více o Bramborová fantazie s tuňákovou čepicí
Těstoviny uvařime dle návodu.
Šunku nakrájíme na kostičky a nasucho orestujeme na pánvi. Přídáme konzervu rajčat a protlak a dusíme do změknutí rajčat...
více o Šunkovosmetanová omáčka na těstoviny
Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma...
více o Koláč s čokoládovým hedvábným krémem
Tento moučník získal jméno podle každoročního cyklistického závodu Paříž - Brest. Pokud máte doma nadšeného cyklistu, vřele doporučuji upéct na oslavu...
více o Věnec Paříž - Brest
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zašleháme olej, přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků.
Těsto nalijeme do...
více o Harlekýn s pařížskou šlehačkou
Rozinky namočíme do rumu a přidáme trošku vody, přivedeme k varu a necháme vychladnout, pak je scedíne. Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme...
více o Tvarohový nepečený dort
Cukety a oloupaná rajčata nakrájíme na kolečka, maso na nudličky. Cukety opečeme na oleji, vyjmeme a na té samé pánvi orestujeme kuřecí maso....
více o Kuřecí prsa zapečená s cuketou a rajčaty
Na vymaštěný plech rovnoměrně rozložíme polovinu strouhaného sýra.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejcích a poskládáme na sýr....
více o Zapečená kuřecí prsa se sýrem
Brambory rozkrájené na plátky mírně povaříme. Poskládáme do pekáče, posolíme, zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme dokud smetana ke šlehání není do...
více o Šlehačkové brambory II.
Uvedené množství je na 4-5 litrový hrnec.
Kysané zelí propláchneme ve studené vodě podle potřeby (pokud je příliš kyselá, i dvakrát).
Zelí vložíme do...
více o Vánoční košická kapustnice
Zpracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kolečka nebo oválky, upečeme při 220 °C. Cukroví se při pečení nafoukne. Upečené obalíme ihned v cukru....
více o Bubliny
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a 100 g cukru do pěny. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj strouhanku, oříšky, rum a pomalu vmícháme...
více o Královský švestkový dort
Jogurt, zakysanou smetanu a cukr ušleháme. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, vrstvu ovoce a zalijeme jogurtovou směsí. Několikrát opakujeme ...
více o OVOCNY DORT III.
Medailonky z vepřové panenky (osolené a opepřené) opečeme na sádle, přidáme pórek, lehce orestujeme, přidáme smetanu a tavený sýr, povaříme, než se...
více o Žlutá panenka
Kuřecí prsa celá nebo nakrájená na nudličky posolíme a na oleji dáme péci do trouby. Rozmícháme smetanu s hořčicí (dle chuti můžeme přidat pikantní...
více o Kuřecí prsa v hořčičné omáčce
Kotlety nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Polovinu brambor urovnáme do pekáče, trochu...
více o Maso se šlehačkou
Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu.
Kousky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby...
více o Kuřecí korma
Plátky krkovičky nasolíme, opepříme a vložíme do ohnivzdorné skleněné mísy a zalejeme šlehačkou. Pečeme v troubě cca 75 minut při teplotě 220 °C. V...
více o Krkovička na smetaně
Smetanu přivedeme k varu, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání povaříme do "hladka". Můžeme osolit (podle chuti).
Uvaříme těstoviny a nakonec...
více o Těstoviny se sýrovou omáčkou
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé asi 1-2 cm velké kostičky, maso nakrájíme na nudličky. Mozzarelu nakrájíme na malé kostičky. Vše promícháme...
více o Zapečené brambory s kuřecím masem
Umixujeme jahody, přidáme cukr, mléko a za mírného mixování přiléváme smetanu. V jiné misce umixujeme banán (s medem), skořicí a s 10 ml mléka....
více o Spiman coctail
Uvaříme celé kuře, dáváme pozor, aby jsme jej neuvařili moc do měkka, protože by se nám v salátu pak rozdrobilo. Po vychladnutí obereme na menší...
více o Kuřecí salát III.
Těsto: uděláme z bílků sníh a vše mimo džemu smícháme. Dáme na vymaštěný vysypaný papír na pečení na plech do hodně vyhřáté trouby a pečeme až povrch...
více o Charlotta
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky okořeníme a opečeme na oleji. Do rozpálené pánve nastrouháme nivu a zalijeme smetanou. Až se rozpustí niva, přidáme...
více o Kuřecí nudličky s nivou a mandlemi
Kuřecí paličky omyjeme a osolíme. Naskládáme na pekáč, zasypeme nasekaným česnekem, poklademe v rovnoměrné vrstvě nastrouhaný sýr a zalijeme šlehačkou...
více o Kuře po Albrechticku
Brambory oškrábat, nakrájet na tenké plátky, trochu prosolit. Cibuli nakrájet na kostičky, osmahnout na oleji, ve smetaně rozmíchat škrob a vylít na...
více o Smetanové brambory
Rostliným olejem vymažeme pekáč a poklademe na středně tenké plátky nakrájené brambory. Vrstva brambor musi pokrýt dno.
Dále poklademe na kolečka...
více o Kotlety na smetaně III.
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníte na oleji, přidejte plátky nakrájených žampiónů, zasypte sladkou paprikou, osolte, opepřete a podlijte vodou. Cca...
více o Žampiónový guláš
Utřeme máslo, cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, mouku a kypřící prášek. Troubu předehřejeme na 200 °C, těstem naplníme vymaštěnou dortovou formu a...
více o Tvarohový dort se zajíčky
Poznámka úvodem. Tento recept potřebuje rozpálenou troubu na maximum a protože je velmi rychlý, vyplatí se roládu péct po nějakém mase, aby se...
více o Nebeská roláda bez mouky - bezlepková
Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem, posypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka,...
více o Zapékaná růžičková kapusta
Papriky zbavíme jadřince, nakrájíme na malé kostky a orestujeme na pánvi s trochou oleje. Pak přidáme smetanu ke šlehání a vaříme tak dlouho, dokud...
více o Těstoviny s omáčkou z pečených paprik
Opláchnuté řízky osolíme a mírně opepříme, naklepeme a nakrájíme na středně velké nudličky (popř. můžeme nechat plátky). Do zapékací mísy nalijeme obě...
více o Cibulové kuře á la Erwin
Listové těsto vyválíme na tenký plát a několikrát ho propíchneme vidličkou, aby nevyskočily vzduchové bubliny. Z plátu vykrojíme dvě srdce a pečeme je...
více o Višňové srdce
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme. Prudce opečeme na rozpáleném oleji, zalejeme vodou, ochutíme podravkou,...
více o Kuřecí prsa v nivové omáčce
Těsto rozválíme na plech. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na proužky, nivu na malé kousky a vše rovnoměrně rozprostřeme na těsto. Okořeníme...
více o Pizza s nivou a cibulí
Změklý tuk, šlehačku a mouku pečlivě zpracujeme v hladké těsto. Na válu vyválíme plát cca 2-3 mm silný, vykrajujeme menší tvary (nejlepší jsou malé...
více o Sněhulky