Připravte si těsto na nudle. Mouku, špetku soli, vejce a olej zpracujte na hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet zabalené ve fólii.
Po...
více o Houbové ragú s nudlemi
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme celer nakrájený na větší kostky a osolíme. Kořenovou zeleninu opečeme lehce dozlatova. Pak přidáme nadrobno...
více o Celerový krém
Cibuli pokrájejte nadrobno, 2 a půl kedlubny a brambory na menší kostičky, česnek na plátky. V kastrolu zpěňte lžíci másla, cibuli orestujte...
více o Jemná kedlubnová polévka
Banány oloupejte a nakrájejte na kousky. Ořechy nasekejte nahrubo. Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte máslem a vysypte moukou.
Dobře...
více o Ořechovo-banánový chlebíček
Rukolu dejte do mixéru nebo elektrického kutru a několika rázy nasekejte nahrubo. Přidejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Dobře promixujte, aby ve...
více o Zelená omeleta s hráškem
Pečivo nakrájejte na plátky. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a rovněž pokrájejte na plátky. Cukr nasypte do mísy a prošlehejte s vejci. Přimíchejte...
více o Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou
Krupičku nasypte do polovičního množství mléka, promíchejte a nechte alespoň půl hodiny stát.
Zbylé mléko se smetanou zahřejte v kastrolu se silným...
více o Krémová krupicová kaše
Medvědí česnek propláchněte a dobře osušte, nakrájejte ho na kousky. Cibuli nakrájejte najemno, brambory na kostky.
V hrnci rozehřejte olej a nechte...
více o Polévka z medvědího česneku s pestem
Špenát propláchněte a dobře osušte, česnek nakrájejte na tenké plátky.
V hrnci rozehřejte olej a 1 minutu restujte česnek. Přidejte worcester a...
více o Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Kuřecí maso nakrájejte na kousky nebo na nudličky, cibuli a jarní cibulku najemno. Česnek prolisujte a kukuřici nechte povolit.
V hrnci zahřejte máslo...
více o Krémová kuřecí polévka s kukuřicí
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek očistěte a nasekejte nadrobno, sušená rajčata pokrájejte na malé kousky, mozzarellu nastrouhejte...
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Brambory oloupejte a pokrájejte na kousky. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pokrájejte ho na kolečka, hlavičky ponechte v celku.
Ve větší pánvi vhodné...
více o Bramborová frittata s chřestem
Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, cibuli najemno, pórek na tenká kolečka, petrželku nadrobno.
Pusťte se do chipsů. Troubu předehřejte na 150...
více o Krémová hrášková polévka s chipsy
Nastrouhejte si goudu. Polovinu plísňového sýra nakrájejte na malé kousky, polovinu na tenké plátky. Česnek nadrťte.
Vývar přiveďte k varu. V rendlíku...
více o Jemná sýrová polévka
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno,...
více o Smetanová ředkvičková polévka
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Fenykl očistěte a odřízněte z něj nať, bulvy nakrájejte na měsíčky. Cibuli rozkrojte na...
více o Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Oloupané topinambury, mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na větší kousky. Cibuli a česnek nasekejte najemno.
V hrnci zahřejte olej a nechte na něm...
více o Topinamburová polévka s chilli
Kuřecí řízky podélně nařízněte tak, aby vznikla kapsa. Odložte pár lístků šalvěje a většinu nasekejte i s oreganem nadrobno. Mozzarellu promíchejte se...
více o Kuřecí prsa s bylinkovou mozzarellou
Tvarůžky nastrouháme nebo rozmixujeme. V míse je smícháme s pomazánkovým máslem a majonézou. Nesolíme! Je-li třeba, pomazánku zjemníme troškou smetany...
více o Tvarůžková pomazánka s medvědím česnekem
Cibule oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky, klidně použijte mandolínu.
V hrnci zahřejte polovinu másla a cibuli 15 minut duste pod...
více o Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na tenké plátky pokrájené bílé nebo krémové žampiony, přidáme drobně...
více o Topinky s hermelínovými žampiony
Cibuli a fenykl pokrájejte na kousky, v hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli s fenyklem pomalu restujte, asi 5 minut. Přidejte pokrájenou...
více o Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm lístky šalvěje. Opatrně šalvěj vyndejte na papírovou utěrku a k máslu nasypte najemno nakrájenou cibuli....
více o Těstoviny s dýní a kapustou
Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat.
Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce...
více o Houbová omeleta se slaninou
Troubu předehřejte na 160 °C. Jedním oloupaným stroužkem česneku překrojeným napůl vytřete zapékací mísu. Máslo pokrájejte na plátky a částí vyložte...
více o Gratinované brambory a batáty
Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory dobře omyjte a několikrát propíchejte vidličkou. Naskládejte je do pekáčku a přidejte česnek překrojený napříč...
více o Bramborová kaše z pečených brambor
V kastrolu opečte dokřupava plátky slaniny. Tu vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Do výpeku ze slaniny přidejte lžíci oleje a mleté maso,...
více o Toskánská polévka
V pánvi zpěňte nadrobno posekanou cibuli, po chvíli přidejte nadrcený česnek a špenát, vše zalijte smetanou, dobře promíchejte a přiveďte k varu....
více o Smažené toasty se špenátem a sýrem
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na kusy, cibuli nasekejte nadrobno. V pánvi zpěňte cibuli na lžíci másla, přidejte játra a pár minut...
více o Máslová paštika s česnekem
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a...
více o Polévka z pečené kořenové zeleniny
Jemně mletou šunku přidávejte za stálého míchání do dobře vymíchaného másla. Šunku je třeba dvakrát až třikrát semlít. Pak zvolna přidávejte smetanu a...
více o Šunková pěna podle ČSN
V malé misce za pomoci lžíce rozetřete na hladkou kašičku rozdrobené droždí se lžící cukru. Přilijte polovinu teplého mléka (v mléce udržíte prst) a...
více o České buchty
Kapustu zbavte tuhých vrchních listů, operte, osušte, rozčtvrťte a 15 minut povařte ve vroucí osolené vodě.
Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a...
více o Kapustový pudink
Máslo si roztopíme v hrnci nebo mikrovlnné troubě a nalijeme v tekuté podobě do hrnku, aby trochu vychladlo.
Všechny suroviny mimo roztopeného másla a...
více o Maková buchto - bábovka
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se sójovou omáčkou. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek a papriky na malé kostičky. Na rozehřátém oleji zprudka...
více o Těstoviny s kuřecím masem
Plátky toastového chleba opečte nasucho v troubě a v sáčku nebo ve food processoru nadrťte na drobky. Sýr nastrouhejte, petrželku nasekejte nadrobno....
více o Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme například na plátky.
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme čerstvé houby, opepříme,...
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a vývar z namočených hub. Houby nasekáme nadrobno a přidáme k vývaru....
více o Krkonošské kyselo
Cibuli nakrájíme na kostky a orestujeme do růžova.Kuřecí maso si okořeníme,příp.naložíme.Nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli.Až se maso zatáhne ...
více o Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou
Těstoviny vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Poté sceďte. Rajčata zakápněte olivovým olejem...
více o Tagliatelle se žampiony
Troubu rozehřejte na 180 °C. Vánočku nakrájejte na širší plátky, jablka zbavená jádřinců na tenké plátky.
Zapékací mísu vymažte máslem. Zbylé máslo...
více o Žemlovka z vánočky
Špenát dobře omyjte ve studené vodě a nechte v cedníku okapat. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
V kastrolu rozehřejte máslo a na něm...
více o Krémový špenát
Maso nakrájejte na plátky silné asi 3 cm. Plátky prořízněte tak, abyste je mohli rozevřít jako knihu. Naklepejte je dotenka a nožem nařízněte blanky...
více o Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Čokoládu a máslo rozpusťte v kastrolku a vymíchejte dohladka. Cukr s vejci našlehejte metličkou do světlé pěny, vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a mouku...
více o Čokoládové brownies s karamelovou krustou
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a rozložte na plech vyložený pečicím papírem...
více o Květáková polévka s cizrnou
Bílý chřest zbavte dřevnatých konců, oloupejte po celé délce, pokrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Zalijte vývarem tak, aby byl všechen chřest...
více o Chřestová polévka s pestem