Maso nakrájíme na kousky, salám na nudličky. V širším kastrolu rozpálíme olej - jen velmi málo, aby výsledná omáčka nebyla mastná, maso opečeme a při...
více o Kuřecí s vepřovým a žampionky
Orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a...
více o Fazole s kuřecím masem
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, papriky na proužky. Dáme do kastrolu, mírně podlejeme vodou, osolíme a dusíme, až jsou papriky měkké...
více o Smetanové lečo
Oba druhy masa a slaninu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, klobásy asi 1 cm kolečka. Vše osolíme, opepříme, v míse smícháme s hořčicemi. Necháme uležet...
více o Pestrý kastrůlek
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenát nakrájíme na menší kusy. Nivu...
více o Těstoviny se špenátem III.
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso, krátce je v...
více o Hospodská svíčková na smetaně
Slaninu rozškvaříme na oleji. Vodu s kořením a octem povaříme, přecedíme, přilejeme smetanu, převaříme a přidáme rozškvařenou slaninu a prolisovaný...
více o Rychlá salátová polévka
Troubu předehřejeme na 190 °C, tukem vymažeme 1,5 l mísu, sušené ovoce a jablečnou šťávu dáme do kastrůlku, dusíme asi 10 minut.
Pak přidáme marmeládu...
více o Chlebový nákyp s pomerančovou marmeládou
Zpěníme cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev a celer. Orestujeme a přidáme polovinu pokrájených tyčinek, okořeníme a zalejeme částí vývaru, aby byly...
více o Polévka z krabích tyčinek
Na oleji s máslem krátce orestujeme nakrájený pórek a kuře na malé kousky, osolíme, podlijeme trochou vody a krátce podusíme. Zalijeme smetanou a...
více o Arašídové smetanové kuřátko
Maso pokrájíme na plátky a vložíme do rozpáleného oleje a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme hříbky nakrájené na plátky, pepř, kmín, masox a podlejeme...
více o Vepřové s hříbky
Maso nakrájíme na hrubší proužky a orestujeme zprudka na oleji, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Když je maso téměř měkké,...
více o Vepřové maso s hráškem na smetaně
Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky.
Pekáček vymastíme,...
více o Zapečené mleté maso s květákem
Kotlety naklepeme, okořeníme steakovým kořením a zprudka opečeme a dáme stranou. Do pekáče dáme kolečka cibule, na to dáme opečené kotlety a zalijeme...
více o Labužnické kotlety s tvarůžky
Omyté a lehce osušené řízky paličkou naklepeme, na okraji nařízneme a potřeme olejem.
Do menšího kastrolu nalejeme smetanu, přisypeme hrubě...
více o Kuřecí se sýrovým přelivem
Vykostěné půlky pstruha posypeme kořenim na ryby, provensálským kořením, pokapeme citronovou šťávou, bílým vínem a necháme odležet 10 minut. Potom...
více o Pstruh po Jesenicku
Cukr vložíme na pánvičku, nepatrně pokropíme vodou a necháme za stálého míchání zkaramelizovat dočervena. Karamel hned zalijeme zbytkem vody,...
více o Karamelový koktejl
Těstoviny semolinové uvaříme jako obvykle ve slané vodě a odcedíme. Nudličky šunky,plátky žampionů, oliv a kečup orestujeme na rozpuštěném másle a...
více o Nudlový nákyp "COSI FAN TUTTE"