Dáme do hrnce vařit vodu. Jakmile nám voda vaří, přidáme rajské protlaky a necháme je cca 5 minut zavařit. Přidáme sůl a cukr.
Mezitím si připravíme...
více o Rajská mojí babičky
Nakrájíme brokolici (hlavičky), omyjeme, očistíme, osolíme - dáme vařit do změknutí.
Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a vložíme na rozpálenou hlubší...
více o Chicken - Brocolli
Na oleji orestujeme cibulku, česnek a kuřecí maso nakrájené na nudličky (restujeme, dokud maso není hotové). Přidáme grilovací koření, kari, sůl,...
více o Rychlé kuřecí na kari s pórkem
Na oleji zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku a česnek, přisypeme majoránku, kmín a sůl. Přidáme pokrájené brambory (nechávám ve slupce), houby...
více o Houbová bramboračka
Dno pekáče vymažeme sádlem, posypeme najemno nakrájenou cibulí s česnekem, dále rajčaty na měsíčky. Vše zlehka posolíme a pocukrujeme, přilijeme ocet....
více o Kuřecí paličky na rajčatové omáčce
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka osmahneme na oleji. Až začne pouštět šťávu, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit ve vlastní...
více o Brokolicová omáčka s masem a kurkumou
V hrnci si na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Žampiony umyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme společně s kmínem do hrnce. Trochu posmažíme a...
více o Smetanová žampionová omáčka
**1)** Kořenovou zeleninu očistíme, nakrajíme a vložíme do hovězího vývaru nebo do 1,5 l vody s bujonem a vaříme pod pokličkou asi 30 minut.
**2)** Do...
více o Dýňová svíčková omáčka
* nakrájíme hlívu na kostičky
* oloupeme a nakrájíme na kostičky i brambory
* rozpůlíme cibuli
* hlívu, brambory a cibuli dáme do hrnce
* zalijeme 1 l...
více o Bílá polévka z hlívy ústřičné
Oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme je na kostičky. Oloupeme si točený salám, který rovněž nakrájíme na kostičky.
Vymažeme si lehce pekáček olejem...
více o Zapékané brambory se smetanou a salámem
Těstoviny uvaříme. Najemno nakrájenou cibulku spěnime na oleji, přidáme mleté maso a necháme ho upéci. Poté vmícháme obě plechovky rajčátek a chvíli...
více o Těstoviny s mletým masem a rajčátky
V hlubší pánvi opečete nakrájenou slaninu, přidejte maso nakrájené na nudličky, osolte, opepřete a opečte. Pak přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky,...
více o Vepřový tokáň
Na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou a mletou paprikou a zalijeme...
více o Cuketa na smetaně II.
Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím...
více o Srnčí maso na smetaně
Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli a houby (hlívu ústřičnou, nebo hřiby, žampióny ap). Zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme horkou...
více o Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou
Na trošce oleje společně orestujeme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Přidáme brambory pokrájené na malé kostičky, poprášíme hladkou moukou,...
více o Chorvatská polévka (Zagorská)
Příprava: Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky - zachovají si tak šťavnatost. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelenou papriku zbavíme semínek a...
více o Indické kuřecí kari
Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme cibulku. Přidáme fazolky a mícháme asi 10 minut. Okořeníme pouze vegetou, promícháme a zalijeme jedním a půl...
více o Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky
Pivo vlijte do kastrůlku a svařte, až začne pěnit. Vmíchejte cukr. Žloutky v míse rozmíchejte se smetanou, vlijte svařené pivo a dobře promíchejte. Do...
více o Žloutková polévka s pivem
Maso králíka uvolněte od kostí a zbavte případných blan a šlach. Hřbetní filety nechte stranou, odřezky, kosti a drůbky zalijte v hrnci 1 litrem...
více o Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Nejprve připravíme omáčku. Prošleháme majonézu se smetanami, hořčicí, paprikou a chilli. Vmícháme pažitku a dochutíme solí. V lednici necháme cca 30...
více o Smažené cibulové kroužky
Všechny ingredience kromě plátku limetky, cukru a sirupu smícháme. Sklenici (ze vnitř) potřeme ovocným sirupem a potom potřenou část posypeme cukrem...
více o Citrusový pozdrav
Brambory nakrájíme na kostičky, dáme vařit do trošky vody osolíme, okmínujeme. Až jsou měkké přilijeme mléko. Ve smetaně rozmícháme mouku na zahuštění...
více o Koprovka - polévka
Očištěné kuře nebo slepici i s drůbky uvařte v osolené vodě doměkka. Kuře bude hotové asi za tři čtvrtě hodiny, slepici to potrvá déle, ale vývar i...
více o Sametová drůbeží polévka
Cibulku si nadrobno nakrajíme a osmahneme na olivovém oleji (může být i normální).
Potom přidáme nakrájenou papriku na menší kostičky a zalijeme...
více o Sýrovo-smetanová omáčka
Nakrájíme maso na kostky, osolíme, opepříme. Smažíme na oleji. Když je maso hotové, nasypeme kari, pak přilijeme smetanu a po čase i hrášek (tak, aby...
více o Gnocchi s kari a hráškem
Máslo, mouku, žloutky a sůl (dle chuti) smícháme a vypracujeme těsto. V osolené vodě povaříme mrkev, pak přidáme brokolici, tu jen spaříme. Scedíme....
více o Rybí paštika v těstíčku
Připravíme si klasické palačinky,doporučuji z polohrubé mouky. Potom si uděláme špenát - na másle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájený špenát,...
více o Výborné palačinky naslano
Do většího hrnce dáme máslo nebo jakýkoliv jiný tuk, osmahneme cibulku a zaprášíme moukou - připravíme světlou jíšku. Mezitím si nakrájíme polévkovou...
více o Krémová dýňová polévka
Máslo rozpusťte v hrnci a stáhněte plamen na minimum. Přidejte cibuli a opékejte až je hodně měkká, ale nezmění barvu. Přidejte slaninu a opékejte...
více o Chowder z uzeného sledě
Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte několik hodin, případně...
více o Hrachová polévka s domácími houstičkami
Do hrnce s osolenou vodou dáme špagety. Vedle na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje a po zahřátí vhodíme na drobno nakrájenou cibuli a 2...
více o Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na trošičce oleje. Po chvíli přihodíme pokrájený pórek, chvíli společně restujeme...
více o Kuřecí dobrůtka s modrým sýrem
Maso nakrájíme na tenčí nudličky, cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na velmi tenké plátky (můžeme ještě překrojit napůl), žampiony nakrájíme také na...
více o Rychlé a levné rizoto
Sáček s čočkou namočíme na půl hodinky do vody, poté vaříme se solí do změknutí. Přidáme jíšku z másla a mouky, česnek a zalijeme zhruba 1 dcl smetany...
více o Jemná čočková polévka
Zelí uvaříme ve vodě s divokým kořením, solí a kmínem do měkka, zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Polévku lze doplnit kostičkami vařených...
více o Zelouka
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, okořeníme. Rozkrojíme si vejce na půlky nebo na čtvrtky dle libosti, stejně tak i okurky a párek.
Naklepané řízky...
více o Kuřecí ptáček s cuketovou omáčkou
Příprava je jednoduchá, sýr nastrouháme na struhadle, šunku najemno pokrájíme, vše smícháme, přidáme koření, smetanu a petrželku.
Hotové a promíchané...
více o Vaječná omeleta s houbami
Houby a cibulku podusíme na mírném ohni, přidáme vodu a na drobné kostečky pokrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu.
Poté přidáme...
více o Houbová polévka se smetanou
Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika...
více o Zelná polévka s uzenými žebry
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Do takto připraveného základu vlijeme žampiony spolu s lákem a dobře provaříme. Poté vlijeme mléko,...
více o Žampionový krém
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky bujonu a vaříme cca 15 min.
Na...
více o Krémová žampionová polévka
Pekáček (nebo zapékací misku) vyložíme plátky anglické slaniny. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme ve strouhance, kterou...
více o Proužkované maso
Brambory, cuketu, cibuli a uzeninu nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme tukem. Dno mísy vyložíme anglickou slaninou, na ni poklademe plátky...
více o Zapečená cuketa s brambory
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, podle chuti okořeníme a prudce osmažíme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme sklenici leča, chvíli podusíme, přidáme...
více o Kuřecí maso na špagety