Na oleji osmahneme za stálého míchání cibuli, stejný postup, jako na klasický guláš, tedy nechat zesklovatět a pokračovat, než se cibulka rozplizne....
více o Bramborový guláš II.
Hermelíny podélně rozkrojíme, do připravené dózy (sklenice) vyskládáme vrstvu na plátky nakrájené cibule, na ni dáme hermelíny rozkrojenou stranou na...
více o Hospodský nakládaný hermelín
Semeleme mouky včetně soli a koření, pozor, pohanková krupka se dává do těsta celá! Přidáme hladkou bílou mouku, pohankovou lámanku a vypracujeme tuhé...
více o Špaldový celozrnný chléb s pohankou
Špagety uvaříme, mezitím nastroháme oba sýry a rozetřeme česnek, olej a promícháme. Uvařené špagety slijeme a vrátíme do hrnce. K tomu přidáme sýry a...
více o Rychlé sýrové špagety
Kýtu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na kolečka. Na trošce oleje zprudka orestujeme kýtu, posypeme solí, přidáme cibuli a trochu podlijeme....
více o Vepřový oheň
Na oleji spěníme cibulku přidáme rajský protlak, žampiony necháme povařit. Na struhadle nastrouháme salám, který přidáme do omáčky, dáme koření, sůl,...
více o Gyros špagety
Mango oloupejte, z obou stran jádra odřízněte dužinu a tu nakrájejte na tenké podélné plátky.
Na servírovacím talíři smíchejte smíchejte listy salátu...
více o Mango se salátovým podkladem
Uvaříme těstoviny a polovinu jich vložíme do připravené (trochu vymazané) zapékací mísy, do které jsme si mezitím navrstvili nakolečka nakrájenou...
více o zapečené těstoviny ala Lucie
Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na...
více o Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Papriky orestujeme na suché pánvi, tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do sklovata. Rajče spaříme,...
více o Chilles Con Crema
Vejce našleháme a postupně přidáváme hořčici, sojovou omáčku, worchestr, papriku, kukuřičný škrob, utřený česnek a sůl vše pořádně promícháme. Kuřecí...
více o Nakládané řízky
Celé bulvy červené řepy uvaříme ve vodě do měkka. Řepu oloupeme a nastrouháme na jemno (nebo pro pohodlné jako já i nahrubo). Uvařenou řepu lze také i...
více o Australská čokoládová buchta z červené řepy
Kolínka jako přílohu uvaříme podle návodu na obalu.
Nakrájenou cibuli zpěníme a přidáme nakrájené maso na nudličky. Dusíme do měkka. Propláchnuté...
více o Italiano s fazolí
Připravíme si celou panenku - tím myslím maso, špikovacím nožem doprostřed prořízneme díru a promažeme jí hořčicí, dále do ní vložíme na proužky...
více o Rock 'n' Roll to panna
Na olej dáme pokrájenou cibulku a necháme ji smažit dozlatova. Pak přidáme houby, podliejeme troškou vody a necháme dusit, až jsou houby měkké. Těsto...
více o Houbové karbanátky bez masa
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájený bůček. Necháme zadusit. Zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k cibuli....
více o Jiný houbový gulášek
Cizrnu uvažíme s trochou vody + olejem a rozmixujeme. Poté jí smícháme s mlékeme nebo kefírem, vejci a cukry. Můžeme přidat pár lžic mouky kvůli...
více o Cizrnové lívanečky
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a kapie. Dále kečup, chilli,...
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Vezmeme si tu božskou věc, kterou nazýváme 300 g biftek, jemně ho rukou naklepeme nebo jen tak lehce romáčkneme, to už záleží jen čistě na každém z...
více o Orgasmus pro chuťové buňky
Větší plodnice bez třeňů předem podusíme ve vlastní šťávě a necháme vychladnout, hodně mladé můžeme upravit rovnou. Opepříme je, posypeme drceným...
více o Hlíva ústřičná jako minutka
Do vetšího hrnce vložíme kolena, přidáme česnek, sůl, nové koření, bobkový list a zahřejeme na teplotu 80 °C - voda nesmí vařit, jinak by byla kolena...
více o Řeznické koleno
Na větší množství rozpáleného oleje dáme 150-200 g steak osolený a opepřený, který je potřený z jedné strany hořčicí a česnekem, na němž je přiložen...
více o Steak all exklusive
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme tak 10-15 minut - pozor koření...
více o Pikantní nakládaný hermelín
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule, na niž...
více o Havlův burgundský guláš
Zelené natě omyjeme a na drobno nakrájíme nebo v robotu promixujeme (ne na kaši). Můžeme dělat směs, nebo jednotlivé druhy natí samostatně. Nakrájené...
více o Zelené natě do salátů
Čočku na 1 hodinu namočíme do vody, pak ji 15 minut vaříme, přidáme k ní rýži a zase 20 minut vaříme (do měkka). Na oleji osmahneme na proužky...
více o Čočka s rýží
Maso smícháme s kořením na mletá masa, majoránkou, česnekem, sójovkou, vegetou a cibulkou, kterou jsme orestovali na oleji. Zahustíme strouhankou -...
více o Olomoucký mletý řízeček
Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky...
více o Krakonošův oběd
Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku, přídáme slaninu, kterou lehce osmažíme. Poté přidáme uvařené brambory a opečeme...
více o Chalupářské brambory
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, posypeme drceným kmínem a dusíme do měkka. Rýži za syrova prudce opečeme na...
více o Zapečené houbové rizoto
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, zázvor a asi minutu mícháme. Pak přidáme rozkrájená rajčata, mírně osolíme, přisypeme 1...
více o Indické rybí kari
Sýr nakrájíme na kostky, zasypeme paprikou, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zakapeme olejem a pořádně promícháme. Dáme do misky, uzavřeme a...
více o Nakládané sýrové kostky
Do dvou půllitrových sklenic naskládáme na střídačku na hrubo nakrájenou cibuli, kolečka tvarůžku a za každým druhým kolečkem vložíme 1/2 feferonky....
více o Nakládané olomoucké tvarůžky
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a opražíme ho. Přidáme papriku, masox a podlejeme vodou tak, aby maso...
více o Lahůdkový guláš s fazolkami
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Řízky přeložíme do pekáčku, zakryjeme propláchlou rýží promíchanou s...
více o Hovězí řízky s rýží
Kuřecí maso očistíme, opláchneme studenou vodou, nakrájíme na nudličky, nakonec obalíme ve lžičce solamylu. Na oleji zpěníme cibulku a prudce osmažíme...
více o Čínské nudle s kuřecím masem
Na železné plotýnce, kterou položíme na plynový hořák sporáku opečeme celé papriky za sucha tak, aby jejich svrchní kůžička zčernala. Po upečení vždy...
více o Letní salát z pečených paprik
Kuřecí prsíčka nakrájíme na řízky, naklepeme a okořeníme grilovacím kořením. Na druhé pánvi orestujeme na malé kousky nakrájená kuřecí játra a přidáme...
více o Ukryté kuřecí plátky
Kuřecí prsa nakrájíme na malé nudličky/kostičky a osolíme. Na rozpálený olej hodíme maso a mícháme ho, dokud nechytí bílou kůrku úplně všude (1-2...
více o Božsky vínové maso
Žampiony očistíme, přepůlíme a potřeme marinádou. Grilujeme buď na grilu nebo na kameni z obou stran do zlatohněda. Hodí se jako příloha k sušším...
více o Žampiony z grilu
Na oleji orestujeme cibulku, slaninu a klobasu.
Až cibulka zesklovatí, přidáme plechovku zeleniny a červených fazolí (bez nálevu), pak bilé fazole v...
více o Zhuldovy fazole
Dáme vařit těstoviny. Mezitím nakrájíme rajčata na menší kousky, osmažíme na trošce oleje, až jsou měkké, přidáme bazalku. Do toho vyklopíme obě...
více o Těstoviny s tuňákem a smetanou
Očištěnou kapustu nakrájíme a podusíme na cibuli téměř do měkka.
Uzeninu nakrájíme na kostky, česnek utřeme a promícháme s kapustou, osolíme a dáme do...
více o Zapékaná kapusta
Kuře osolit, opepřit, trochu grilovacího koření, položit na pekáč vymazaný slunečnicovým olejem a polít pivem, přiktyté při 180-200 °C cca 30 minut...
více o Kuře na pivu se špenátovými těstovinami
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, lehce opepříme a osmažíme na pánvi s olejem.
Vyválíme si listové těsto a rozkrojíme ho na 4 stejné díly. Na střed...
více o Kuřecí prsa v listovém těstě
Kuřecí prsa dáme do misky, osolíme, promnene s kořením, zakapeme citrónovou šťávou, trochou oleje, promícháme a necháme 2 hodiny uležet, poté upečeme...
více o Kuřecí prsa s jahodovou omáčkou
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kmín, mražený špenát a sůl a dusíme. Jakmile se špenát rozpustí, přidáme prolisovaný česnek, odstavíme a necháme...
více o Špenátový koláč exklusiv
Panenky nakrájíme na silnější medailonky (nenaklepáváme) a každý obalíme plátkem slaniny. Svážeme silnou nití, osolíme, opepříme a posypeme steakovým...
více o Zabalená vepřová panenka
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi, přidáme scezené žampiony a prohřejeme. Přidáme sýr, a až se rozpustí...
více o Sýrovo-smetanová pochoutka s kuřecím masem