Fazolky uvaříme do měkka v osolené vodě, uvařené pokrájíme. Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme sladkou papriku a rajský protlak a...
více o Fazolky zapečené
Ze špenátu odstraníme řapíky a listy hrubě pokrájíme. V hrnci mírně podlejeme vodou a udusíme. Cibuli očistíme, jemně pokrájíme, osmažíme na oleji a...
více o Musaka se špenátem
Asi třetinu pohanky pomeleme na mixéru na pohankovou mouku nebo roztlučeme v hmoždíři i s novým kořením. Zbylou pohanku namočíme na 1 hodinu do...
více o Vegetariánská "jaternicová" polévka
Neloupané cukety nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. 1 1/4 l vody přivedeme k varu, vložíme nastrouhané cukety a vaříme 5 minut. Pak přidáme...
více o Polévka z cuket na balkánský způsob
Tykev očistíme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 1cm. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme do sklovita na oleji, zapražíme paprikou a přelejeme 1 1/4 l...
více o Polévka z tykve
Na oleji osmahneme pórek, nakrájený na příčné proužky i se zelenou tužší částí. Kousek jemnéjší bílo-žluté části pórku si ponecháme stranou na zdobení...
více o Pórková polévka s pohankou
Kořen pampelišky sbíráme od časného jara do konce dubna nebo pak až od poloviny října do zámrazu. V ostatních obdobích roku je kořen hořký a tuhý....
více o Polévka z pampelišky - smetanky
Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené špenátové listy nebo rozmrazený špenát a lehce osmahneme.
Přidáme 1 1/4 l vody, 2 hodiny...
více o Špenátová polévka s rýží Natural (Egypt)
Na jednotlivé plátky nakapeme pár kapek citronu, posypeme trochu solí a pepřem, na 1 plátek nalijeme 1 lžíci oleje a necháme 15 minut odležet. Poté...
více o Úžasné kuřecí plátky
Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, mandlemi a kůrou, moukou nebo strouhankou na stejnorodou hmotu. Přesuňte do...
více o Královský koláč z Motrilu
Rajčata omyjeme a rozpulíme, opatrně vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na drobno. V misce smíchame dužinu se strouhankou, nasekaným česnekem (1-2...
více o Plněná rajčata se strouhankou
1 vejce, 100 g cukru, mouku, kypřící prášek a máslo vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme ho do folie a necháme v lednici odpočinout....
více o Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)
Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř....
více o Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kuskus přesypte do mísy, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte 5 minut stát. Promíchejte vidličkou. Mezitím rozpalte lžíci oleje ve velké pánvi....
více o Vegetariánský burger
**Hranolky:** Kapří filety pokrájíme na nudličky velké asi jako větší hranolky. Z vajec, rozetřeného česneku, soli, pepře, chilli a sojové omáčky (dle...
více o Kapří hranolky s cibulovým salátem
Maso omyjte a naporcujte 8 vyšších řízků. Do každého vyřízněte kapsu, do ní vložte plátek šunky a plátek sýru. Řízky spíchněte párátkem osolte,...
více o Řízek krůtí Cordon Bleu
Zelenina se nejdříve nastrouhá na struhadle na plátky! Pak se nakrájí na nudličky, všechny stejné. Tato část je dlouhá a pracná.
Vše ostatní se přímo...
více o Salát s okurkami a ředkvičkami
Kuřecí prsíčka opláchneme, nakrájíme na nudličky a mírně osolíme. Houby řádně očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme...
více o Kuře na smetaně po staročesku
Mouku vsypeme do mísy, přidáme prášek do pečiva, cukr a promícháme.
Do směsi vyklepeme vajíčka, přilijeme olej, mléko i rum a promícháme.
Těstem do...
více o Malinovo-jahodové muffiny
Batáty omyjeme a pečeme v troubě 50 minut při 160 °C. Pak je rozpůlíme a opatrně vydlabeme, aby jsme neporušili slupku.
Dužinu dobře ušleháme s máslem...
více o Pyré za sladkých brambor (batáty)
Z droždí, cukru a trošky mouky necháme vykynout kvásek. Žloutky rozšleháme v oleji, přidáme mléko, sůl, mouku a kvásek. Uhněteme těsto a rozdělíme je...
více o Koláče tety Vlastičky
Lilek nakrájet na kolečka a možno vypotit. Zapnout troubu na cca 200 stupňů. Oloupat brambory a nakrájet na kolečka, spíše tenčí. Do zapékací mísy ...
více o Zapečený lilek s anglickou slaninou
Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme změklé máslo a ořechy, petržel a droždí. Uprostřed přísad uděláme důlek a nalijeme do něho vodu. Těsto zpracujeme...
více o Ořechový chléb III.
Rybí filety z pangasia necháme rozmrazit, dobře opláchneme studenou vodou. Po obou stranách je posolíme a hustě posypeme kořením na ryby. Prudce...
více o Zapečený pangasius II.
Na velké pánvi rozehřejeme olej, poté přidáme cibuli, opékáme, dokud nezesklovatí, poté přidáme maso, žampiony nakrájené na plátky. K téměř měkkému...
více o Hovězí maso se žampiony
Ze surovin (kromě oleje) vypracujeme těsto a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí objem (cca hodinu a půl). Těsto pak propracujeme,...
více o Ukrajinské "pampuški"
Dáme vařit vodu, do které jsme přidali sůl a pár lžic oleje, když se voda vaří, přidáme celé balení špeclí. Vaříme asi 20 minut.
Mezitím nachystáme...
více o Špeclová bašta
Maso omyjeme a osušíme a zbavíme blan, v hlubokém talíři či v míse smícháme olej s přiměřeným množstvím pepřového koření, přiložíme maso a rovnoměrně...
více o Anglická léčka
Na polovině oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou brokolici a papriku, rajský protlak a...
více o Brokolicová pomazánka II.
Rozmixujeme v mixéru. Vypraný hlávkový salát (nebo směs salátů) natrhám na kousky. Přidám jakoukoliv další pokrájenou zeleninu (rajčata, papriky,...
více o Zálivka na saláty
Cibuli na kostičky osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájený omytý lilek a dusíme. Přidáme ryby nakrájené na menší kousky a na hrubo nakrájené...
více o Polévka z makrel a lilku
Řízky dáme do mísy, nasolíme, okořeníme kari kořením, přidáme trochu divokého koření, tabasco a sojovou omáčku. Necháme přes noc takto naložit.
Druhý...
více o Kuřecí řízky Avery Island
Nejprve si připravíme kuřecí maso, které nakrájíme na menší kousky a osolené a opepřené je osmahneme na rozehřátém oleji. Dále nakrájíme na kostičky...
více o Ovocný salát s kuřecím masem
Kuřecí nakrájíme na kostky, osmažíme krátce na oleji, poté přidáme ananas a koření a asi třetinu štávy z plechovky a dusíme do měkka. Necháme...
více o Kuřecí salát s ananasem
Zapněte troubu. Teplota trouby: 170 °C (plynová stupeň 2-3, horkovzdušná 150 °C). Položte formy na pečící papír a obkreslete je tužkou. Kruhy...
více o Čokoládový dort s polevou
Vše smíchat a vlít na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C cca 30 minut. Po vyjmutí z trouby potřít čokoládovou polevou a posypat...
více o Cuketový koláč II.
Kysané zelí vysypeme ze sáčku, slejeme, necháme odkapat, ale neproplachujeme. Dáme do mísy a přidáme nadrobno pokrájenou syrovou kapii, nahrubo...
více o Salát z kysaného zelí III.
Syrová vajíčka rozklepneme do hrnku. Přidám utřený česnek (podle chuti), na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, polotučnou hořčici, plátkový sýr,...
více o Rychlovka III.
Kefír či biokys rozšleháme s vejci a špetkou soli a smícháme se sušeným mlékem a práškem do pečiva. Na pánvi, kterou jsme jen mírně potřeli olejem, po...
více o Kefírové placičky
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, těstoviny rozdělíme na tři až čtyři porce - dle hladu, a každou omeletu pečeme zvlášť. Jogurt rozšleháme s...
více o Omeleta z těstovin s balkánským sýrem
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou je dobře "rozklofáme" a...
více o Skvělý masový závin k vínu
Na oleji osmahneme za stálého míchání cibuli, stejný postup, jako na klasický guláš, tedy nechat zesklovatět a pokračovat, než se cibulka rozplizne....
více o Bramborový guláš II.