Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky.
Na rozpuštěném sádle, osmažíme...
více o Papriková krkovice
Očištěné, omyté žaludky necháme okapat. Pokud chceme menší kusy, můžeme je přepůlit. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na oleji osmažíme lehce...
více o Kuřecí žaludky v zelenině
Papriky nasucho opečeme v troubě na pánvi nebo grilu, dáme pod pokličku nebo do igelitového sáčku a necháme spařit, aby šly dobře oloupat. Po...
více o Smažené plněné papriky
Kotlety po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. Není nutné je naklepávat, maso kotlety je křehké a snadno se propeče i bez naklepání. V rozpálené...
více o Přírodní kotlety s paprikovým sosem
Na jemně pokrájeném špeku (oleji) si osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a papriku,...
více o Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly jako maso s klobásou a cibulí a oloupané...
více o Živáňská jehla
Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí, papriku a mrkev pokrájíme na nudličky, cibuli najemno a rajčata na menší kostičky.
Zelí dáme do mísy, osolíme a v...
více o Barevný zelný salát se zeleninou
Do větší mísy dáme na slabší nudličky nakrájené zelí a mrkev, které osolíme a pocukrujeme. Pak zeleninu krátce promneme čistou rukou, aby začalo zelí...
více o Zeleninový salát se zelím
Hovězí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V rozpáleném hrnci s trochou oleje si maso za občasného promíchání osmažíme...
více o Pórkové hovězí s paprikou
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájené cibule dozlatova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso a osmažíme.
Po...
více o Guláš (nejen) se žampiony
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté...
více o Adžika směs z mletého masa
Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme...
více o Adžika - zeleninová pasta
Rybí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, okořeníme, zaprášíme solamylem a osmažíme zprudka na nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem....
více o Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku...
více o Dušené kuře (králík) s cizrnou
Plátky krkovice naklepeme, po stranách na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení, osolíme, opepříme a zprudka na rozpálené...
více o Papriková krkovička
Drobně pokrájený špek necháme částečně vyškvařit, přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dorůžova. přidáme na kostky pokrájené osolené a...
více o Guláš s česnekovými výhonky
Na oleji nebo másle osmažíme v kastrolu s širokým dnem dosklovata cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou očištěnou cuketu, papriky, mrkev a žampiony....
více o Adžika rýže - zeleninové rizoto
Papriky rozkrojíme a odstraníme semínka. Do mísy nastrouháme sýr, přidáme pomleté nebo rozmixované rohlíky, pomletou nebo drobně pokrájenou uzeninu,...
více o Pečené plněné papriky III.
Papriky očistíme od semínek a naplníme je směsí z mletého masa, vejce, koření, pokrájené cibule, čerstvé strouhanky, dochucené dle chuti solí.
Na...
více o Plněné papriky ve smetanové omáčce
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme protlak s...
více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které orestujeme očištěná srdíčka, přidáme papriku a protlak, krátce zarestujeme, promícháme,...
více o Papriková srdíčka
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji (sádle) osmažíme. Přidáme maso, které orestujeme dozlatova,...
více o Masovo-rajčatový guláš
Tak tedy šup na to - je to opravdu jednoduché: Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s paštikou, sýrem a máslem aby nám vznikla kompaktní hmota, osolíme,...
více o Studené plněné papriky
Balkánský sýr smícháme s vejcem, přidáme pepř a bylinky (sušené či čerstvé), směsí naplníme papriky, vložíme je na pekáč a zalejeme olejem. Pečeme do...
více o Bulharské papriky plněné sýrem
Osmahneme 1/2 cibule na oleji, vmícháme do mletého masa spolu s krátce povařenou rýží, opepříme, osolíme.
Směsí naplníme papriky a přiklopíme...
více o Plněné papriky na smetaně
Do rozmražené sekané nakrájíme na jemno cibuli, osolíme, dáme lžíci hořčice, koření, rýži - tu podle chuti, někdo rád více, někdo přiměřeně. Z...
více o Moje papriky
Rajská jablíčka zalijeme studenou vodou, přidáme sádlo, mouku, cibuli a celerovou nať.
Vaříme tak dlouho, až se rajská rozvaří. Mezitím smícháme maso...
více o Maďarské plněné papriky
Uvaříme rýži, z paprik vykrojíme stopky, které odložíme, vyčistíme vnitřky. Na troše tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, když zesklovatí,...
více o Vegetariánské plněné papriky
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Papriky očistíme, důkladně odstraníme semeníky, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na větší kousky....
více o Paprika s rajčaty a smetanou
Mrkev a okurku nastrouháme na hrubém struhadle ostatní suroviny rozkrájet na nudličky. Přidat tuňáka osolit, opepřit v míse vše zlehka promíchat a...
více o Salát s tuňákem