Troubu i s plechem rozpálíme na 220 °C, následně na plech vysypeme slávky s borovicovým jehličím. Takto pečeme, dokud se slávky neotevřou, což trvá...
více o Pečené slávky na borovicovém jehličí
Rajčata a okurku nakrájejte na větší kostky. V míse smíchejte s cibulí pokrájenou na tenká kolečka. Přidejte na kostky pokrájenou fetu a olivy....
více o Slávky na víně se salátem Choriatiki
Do hrnce s vařící osolenou vodou vložte špagety a uvařte je podle návodu na obalu.
Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte do...
více o Špagety s mořskými plody
Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně...
více o Španělská paella krok za krokem
Kapary propláchněte a namočte do čisté vody, aby se uvolnila sůl. Slávky očistěte pod tekoucí vodou. Otevřené vyhoďte. Na pánev nalijte olej a...
více o Spaghetti cozze e capperi con pomodorini
Slávky (pouze zavřené a nepoškozené) očistíme ve studené vodě (propláchnout, vyčistit kartáčkem, odstranit fousy), vyčištěné slávky dáváme do nádoby...
více o Slávky po námořnicku
Mušle dobře opereme, odstraníme řasu a drátěnkou nečistoty. OTEVŘENÉ MUŠLE VYHODIT!
Cibulku i česnek nakrájíme na jemno, osmažíme na dvou lžících...
více o Mušle (Slávky) s rajčaty
Slávky přebereme, otevřené vyhodíme a vložíme na 1/2 hodiny do slané vody, aby slávky vyplavily písek.
Do hrnce dáme olivový olej a orestujeme cibulku...
více o Slávky s hranolky