Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme...
více o Špekované srdce na víně
Na oleji opražíme na kostky nakrájenou slaninu, přidáme prolisovaný česnek, na tenké nudličky nakrájený pórek a na kostky nakrájené brambory. Opékáme...
více o Pórková polévka se slaninou
Buřty oloupeme. Po délce buřt nakrojíme tak, aby zůstal spojený. Do zářezu zasuneme plátek netučného sýra. Stiskneme, obalíme plátkem slaniny a...
více o Opékané buřty plněné sýrem
Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme podravkou, obalíme ve stouhance, v rozšlehaném vajíčku a na oleji z prudka osmažíme. Dáme do zapékací mísy,...
více o Kotleta na moravance
Brambory, gothaj, rajčata nakrájíme na kostičky, papriky, pórek na kolečka. Sýr si nastrouháme, vše promícháme a nandáme do zapékací misky. Nedáváme...
více o Brambory od Monči
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na kostky nakráneným neoloupaným...
více o Bretaňský králík
Nejprve oloupeme brambory a vcelku je uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kolečka. Na kolečka budeme krájet...
více o Sumec dle baštýře Jardy
Oba pláty těsta rozřízneme na 4 díly. Pomažeme rajčatovou pastou tak, že necháme 1 cm okraj. Poklademe avokádovými plátky, pokapeme lime šťávou a...
více o Avokádový koláč
Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je...
více o Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý
Cukety podélně rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou dužinu rozkrájíme na malé kousky. Vydlabané cukety vaříme 5 minut ve slané vodě a necháme okapat....
více o Cuketové loďky
Kuře vykostíme a upravíme na plát (podrobnější popis viz. Kuřecí roláda s vepřovými jazyky) - ve speciálních prodejnách drůbeže to již udělají za Vás....
více o Vánoční kuřecí roláda s paštikovou náplní
Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a zesklovatíme. Potom přidáme maso, koření a rychle opečeme. Osolíme a přidáme víno a vývar. Dusíme do...
více o Klokaní ragú
Na trochu oleje dám rozdusit 3 opravdu veliké cibule, když zhnědne, tak přidám vše ostatní nechám to podusit. Trochu podliji vývarem z masoxu a vše...
více o Rychlé kuřecí ptáčky
Hovězí plátky naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme. V tlakovém hrnci rozpustíme trochu ceres softu, opečeme na něm plátky. Pak je vyndáme, do hrnce...
více o Hovězí na slanině se smetanou
Slaninu nakrájíme nadrobno a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (komu větší kousky cibule vadí, tak jí nakrájí nadrobno) a orestujeme. Přidáme maso,...
více o Čertovský mls
Na pánev dáme špek, šunku a restujeme. Přidáme koření dle chuti. Mezitím si vedle nakrájíme olivy na kolečka. Po uvaření těstovin všechno smícháme,...
více o Těstoviny s olivami
Ve slané vodě uvaříme flíčky. Brambory očistíme a uvaříme pokrájené na kostky. Uvařené jemně rozmačkáme, ale ne úplně na kaši a smácháme s teplými...
více o Falešné liptovské pirohy
Do masa úzkým nožem uděláme řezy a protkneme špalíčky slaniny. Nasekáme porce a ty osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Každý díl masa zabalíme do...
více o Králík pečený po domácku
Z uvedených přísad vymícháme těsto a necháme 20 minut kynout.
Potom ho rozdělíme na 6 bochníků, rozválíme a rozkrájíme na trojúhelníky a širší část...
více o Pizza rohlíky
Částečně rozmrazené filé naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme půlhodinu odležet. Jemně nakrájenou slaninu a cibuli osmahneme, vložíme...
více o Rybí filé na slanině
Králíka omyjeme naporcujeme. Osolíme, opepříme a přidáme trošku grilovacího koření.
Zelí slijeme a vysypeme na plech nebo pekáč. Na to dáme porce...
více o Králík na zelí
Omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka, salát vypereme a necháme okapat, pak natrháme na menší kousky, nebo nakrájíme. Cherry rajčátka nakrájíme na...
více o Macho sváteční salát
Na dno velké kameninové nádoby (může být římský hrnec) rozložíme slaninu.
Zelí propereme, smícháme s plátky česneku, pepřem, bobkovým listem a...
více o Kapama
Rozklepané plátky naplníme směsí osmažené cibulky se slaninou, kysané zelí a nastrouhané nivy. Spíchneme párátkem, obalíme v mouce a zprudka osmažíme,...
více o Vepřový sen
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka....
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Pozn.: Na začátku je nutno podotknout, že příprava je velmi obtížná vzhledem k množství cibule, které se musí zpracovat. Skutečně totiž není chyba, že...
více o Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a promícháme s anglickou slaninou nakrájenou na plátky. Přidáme česnek utřený se solí, pepř a majoránku...
více o Křupavé brambory v římském hrnci
Sušené houby namočíme na 1 hodinu.
Na kostky nakrájenou slaninu opražíme, přidáme trošku oleje a nakrájenou cibuli, kterou opražíme do sklovita. Potom...
více o Houby - z každého rožku trošku
Jehněčí plec odblaníme a nožem propícháme (prošpikujeme) polijemem olivovým olejem a potřeme česnekem a vtlačíme rozmačkaný česnek do masa. Pod maso...
více o Jehněčí plec pečená
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme kari kořením. Do středního pekáčku klademe střídavě plátky masa, na maso slaninu, posypeme na...
více o Kuřecí dort
Ingredience (kromě slaniny) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program FRENCH. Po zvukovém signálu přidáme slaninu. Po upečení vyklopíme...
více o Francouzský slaninový chléb
//**Vše naložíme večer:**// smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové....
více o Živánská po česku
Krůtí stehno dáme vařit (já do papiňáku) s jednou střední cibulí, čtyřmi stroužky česneku, asi osmi zrnky nového koření a deseti pepři. Na nakrájené...
více o Krůtí stehno trochu na divoko
Fazole necháme okapat, zalijeme vařící vodou se saturejkou a necháme přejít varem. Scedíme, tekutinu zachytíme a dolijeme vodou na 3/4 l.
Cibuli a...
více o Fazole na smetaně
Slepici uvaříme v mírně osolené vodě a naporcujeme.
Česnek utřeme se solí, pepřem a jednotlivé porce potřeme. Na oleji rozškvaříme na kostičky...
více o Slepice po selsku
Naporcované kuře osolíme, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě 20-30 minut. Mezitím si připravíme směs - pomeleme cibuli, česnek, slaninu, přidáme...
více o Kuře v lahodné směsi
Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozvedlali vejce, necháme stát, dokud se mléko nevsákne. Slaninu nakrájíme na kostky a...
více o Houbové knedlíčky se slaninou
Špekáčky nakrájíme na kolečka, dáme do vymazaného pekáčku, pokapeme kečupem a hořčicí, poklademe nakrájenou slaninou, kolečky cibule a okurky a znovu...
více o Pivní mls
Na rozehřáté pánvi rychle opečeme z obou stran nasolené a naklepané řízky z roštěnky. Vyjmeme je a opražíme nakrájenou cibuli, slaninu nakrájenou na...
více o Roštěnky na houbách
Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka). Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití...
více o Dírkované maso
Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku, přídáme slaninu, kterou lehce osmažíme. Poté přidáme uvařené brambory a opečeme...
více o Chalupářské brambory
Maso nakrájíme na plátky, propícháme hřebíčkem, osolíme, potřeme trochou zázvoru a pepře a opečeme na másle spolu s pokrájenou slaninou. Zalijeme...
více o Formanské maso
Houby nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli, usmažíme dohromady, pořidáme utřený česnek,...
více o Houbový guláš III.
Všechny suroviny (kromě slaniny) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do protějšího rohu cukr, doprostřed droždí. Po zvukovém...
více o Slaninový chléb
Roštěnec nařízneme, tence naklepeme, opepříme, dáme do misky, posypeme petrželkou, polijeme vínem a olejem a chladíme tak 3 hodiny. V kastrolu...
více o Závitky plněné houbami po italsku
Stehno si rozložíme popř.upravíme na plát. Z obou stran osolíme a posypeme kořením, srolujeme jako roládu a svážeme nití.
1. varianta: rolku potřeme...
více o Krůtí na způsob zvěřiny
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a osmažíme, nalejeme smetanu a krátce povaříme a dochutíme.
Potom přimícháme vařené...
více o Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Na Ostravě se vařilo zelí každou sobotu, protože prý " zeli, to chlopa rozveseli". Pravé ostravské zelí se vaří jinak v zimě a jinak v létě.V obou...
více o Pravé ostravské zelí
Rajská jablíčka zalijeme studenou vodou, přidáme sádlo, mouku, cibuli a celerovou nať.
Vaříme tak dlouho, až se rajská rozvaří. Mezitím smícháme maso...
více o Maďarské plněné papriky
Kuře naporcujeme a naložíme na 12 hod. do mléka se solí a muškátovým oříškem. Plátky slaniny usmažíme dokřupava a vyjmeme, na výpeku, do kterého...
více o Kuře na francouzský způsob