• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Slanina

Slanina

Podobné ingredience

  • Anglická slanina
  • Moravská slanina
  • Pikantní slanina
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

30 minut
Hovězí závitky

Hovězí závitky

Plátky masa naklepejte, osolte, posypte mletým pepřem a potřete hořčicí. Na každý plátek masa potom položte plátek šunky, plátek slaniny a kolečko... více o Hovězí závitky

Svíčková s karamelem

Svíčková s karamelem

Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olej, pak cibuli a osmahneme do zlatova. Na cibulovém základu opečeme osolené maso, na to přidáme... více o Svíčková s karamelem

30 minut
Brambory po satinsku

Brambory po satinsku

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, která klademe na vymazaný plech. Na každý plátek dáme přiměřené množství brynyzy a plátek slaniny.... více o Brambory po satinsku

Svíčková dle babičky

Svíčková dle babičky

Maso odblaníme a omyjeme, prošpikujeme slaninou, dáme do vysokého hrnce či vysokého pekáče s pokličkou. Do kousku hadříku zabalíme nové koření, pepř,... více o Svíčková dle babičky

Kuřecí balíčky se zlatými dukátky

Kuřecí balíčky se zlatými dukátky

Kuřecí prsa nařízneme podélně v půlce tak, že po rozevření dostaneme "knihu" - hlavně nerozříznout celé!!! Prsa osolíme, opepříme a rozříznutou část... více o Kuřecí balíčky se zlatými dukátky

Játra pečená na rožni

Játra pečená na rožni

Očištěná játra nakrájíme na kostky o straně asi 3 cm silné - asi jako prst. Poprášíme je pepřem a na pánvi s rozpáleným máslem a olejem ze všech stran... více o Játra pečená na rožni

Kuřecí špíz se švestkami

Kuřecí špíz se švestkami

Kuřecí maso nakrájíme na proužky a obalíme lehce v grilovacím koření. Potom je zamotáme do proužku anglické slaniny a napichujeme na navlhčenou špejli... více o Kuřecí špíz se švestkami

Slaný trhanec s fazolkami

Slaný trhanec s fazolkami

Vločky opražíme na suché pánvi, necháme vychladnout, rozmícháme vločky, mouku, podmáslí, mléko a 1 lžičku soli, oddělíme žloutky od bílků a žloutky... více o Slaný trhanec s fazolkami

90 minut
Bábovka se slaninou a cibulí

Bábovka se slaninou a cibulí

Z hladké mouky, mléka, rozdrobeného droždí, másla, vajec a soli vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a dáme na teplé místo kynout - asi 60 minut.... více o Bábovka se slaninou a cibulí

45 minut
Minestrone polévka

Minestrone polévka

Rozehřejeme olej, přidáme slaninu, cibuli, mrkev, celer a česnek a jemně osmažíme. Přidáme vývar a rajčata, těstoviny, zelí, cuketu, sůl, pepř a... více o Minestrone polévka

Zapékané zelí

Zapékané zelí

Nejprve uvaříme zvlášt rýži do poloměkka, poté v troše vody necháme povařit zelí a ochutíme klasicky dle chuti (cukr, sůl). Mleté maso orestujeme... více o Zapékané zelí

Krupná baba

Krupná baba

Krupky uvařit a slít, neproplachovat. Syrové brambory nastouhat nahrubo, vmíchat uvařené krupky. Poměr brambor a krupek je dle chuti, osvědčené je,... více o Krupná baba

Srbské rizoto II.

Srbské rizoto II.

Na vyškvařené slanině zpěníme drobně pokrájenou cibuli a přidáme máslo. Vepřové maso nakrájíme na malé kostky a osmahneme na cibuli dozlatova. Pak... více o Srbské rizoto II.

Kuře a la bažant

Kuře a la bažant

Kuře osolíme, dáme do pekáče s pokrájeným česnekem a cibulí, přidáme koření a slaninu, podlejeme vodou a pečeme zakryté asi hodinu. Pak dopečeme asi... více o Kuře a la bažant

Karbanátky na pivu

Karbanátky na pivu

Mleté maso spojíme s namočenou vymačkanou žemlí (v mléce), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, citronovou šťávu a je-li zapotřebí,... více o Karbanátky na pivu

Pečené plněné papriky II.

Pečené plněné papriky II.

2 větší cibule pokrájíme na kolečka nebo na proužky a orestujeme na oleji a na slanině nakrájené na kostičky. Pak si ochutíme kořením mleté maso,... více o Pečené plněné papriky II.

Staročeské hovězí na jalovci

Staročeské hovězí na jalovci

Slaninu rozškvaříme s olejem a na ni osmažíme cibulku do zlatova. Hovězí opečeme na cibuli. Podlijeme 1/2 litrem vývaru a přidáme jemně umletý jalovec... více o Staročeské hovězí na jalovci

Kapustové závitky s rýží

Kapustové závitky s rýží

Kapustu vaříme v osolené vodě, asi 15 minut. Okapeme a rozebereme na listy. Silná žebra listů rozklepeme. Nádivku připravíme tak, že nadrobno... více o Kapustové závitky s rýží

Králík (kuře) se zelím

Králík (kuře) se zelím

Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vysmahnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak kyselé zelí. Promícháme a... více o Králík (kuře) se zelím

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody... více o Dušené jemné zelíčko

Hovězí guláš se zelím

Hovězí guláš se zelím

Maso pikantně osolíme, opepříme, nakrájíme česnek, ciibuli na kolečka. Vložíme do mísy, vše důkladně promícháme a necháme marinovat alespoň 4 hodiny.... více o Hovězí guláš se zelím

Krůtí roláda půvabné komtesy

Krůtí roláda půvabné komtesy

Vykostěná krůtí prsa upravíme na plát a naklepeme. Okraje odřízneme a semeleme společně s vepřovým masem. Na rozškvařené slanině orestujeme na... více o Krůtí roláda půvabné komtesy

Vepřové plátky s hermelínem

Vepřové plátky s hermelínem

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny. Doprostřed položíme obdelníček hermelínu, zatočíme a spíchneme párátkem. V... více o Vepřové plátky s hermelínem

Králík na černém pivu

Králík na černém pivu

Tenké plátky slaniny nakrájené na vějířky, kolečka cibule a větší kousky králíka postupně ze všech stran opečeme. Vše vyjmeme a připravíme omáčku. Do... více o Králík na černém pivu

Kuřecí maso po horácku

Kuřecí maso po horácku

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme zahustit jíškou). Slaninu a cibuli... více o Kuřecí maso po horácku

Těstovinový hrnec

Těstovinový hrnec

Ve vroucí vodě s kapkou oleje uvaříme těstoviny. Po uvaření je scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se těstoviny příliš neslepily. Vrátíme do... více o Těstovinový hrnec

Skoro bavorské zelí

Skoro bavorské zelí

Na pánvi zpěníme na drobnější nudličky nakrájenou slaninu a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme všechno koření a... více o Skoro bavorské zelí

Rychlé filé v troubě

Rychlé filé v troubě

Filety naskládáme do zapékací mísy a poklademe plátky již opražené slaniny a navrch dáme krevety. Z rozpuštěného slaného másla, citronové šťávy,... více o Rychlé filé v troubě

Pekáček mnoha chutí, mnoha vůní

Pekáček mnoha chutí, mnoha vůní

Na pánvi necháme vyškvařit špek, přidáme cibulku a zpěníme, přidáme strouhanou zeleninu na kostky pokrájenou slaninu a salám. Osmažíme dozlatova,... více o Pekáček mnoha chutí, mnoha vůní

Zeleninové nudle

Zeleninové nudle

Osmažíme slaninu. Přidáme cibulku na kolečka, pórek na kolečka, rajčata na kostičky, okurku na kostičky, nadrobno žampiony, papriky na kostky, olivy... více o Zeleninové nudle

Brynzové řízky

Brynzové řízky

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do středu řízku dáme plátek slaniny, kopeček brynzy a znovu plátek slaniny. Přehneme na polovinu a sepneme po... více o Brynzové řízky

Sekaný španělák

Sekaný španělák

Postup: z mletého masa se udělá klasická sekaná. Z ní se vezme kousek a vytvaruje se plátek jako na klasický ptáček. Ten se potře hořčicí a pak se... více o Sekaný španělák

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme na rozpálený olej a opékáme do měkka, poté vyjmeme. Do výpeku vsypeme žampiony, cibuli a slaninu a... více o Lovecké řízky

Pečeně na rajčatech

Pečeně na rajčatech

Maso osolíme a opepříme a lehce opečeme na rozpáleném oleji se slaninou. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nadrobno nakrájený česnek, víno,... více o Pečeně na rajčatech

Vepřová pečeně po balkánsku

Vepřová pečeně po balkánsku

Maso osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu. Očistíme feferonky, vyřízneme semeník, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Ostrým nožem maso propícháme a... více o Vepřová pečeně po balkánsku

Smažené Babybel

Smažené Babybel

Sýry zabalíme do připravené slaniny nebo nářezu a obalíme v trojobalu. Dozlatova osmažíme. Jako přílohu podáváme opékané brambory nebo hranolky.... více o Smažené Babybel

Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta

Jánošíkova pochoutka aneb selská…

Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme sůl a koření podle chuti. Na pánvi mezitím rozehřejeme olej, nejlépe olivový. Když je olej připravený... více o Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta

Ceasar salát

Ceasar salát

Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava. ... více o Ceasar salát

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

Na rohlíky položíme slaninu a tavený sýr posypeme grilovacím kořením a necháme zapéct. Jednoduché? Možná, ale chutné.... více o Slaninový rohlík

Placičky z mletého masa II.

Placičky z mletého masa II.

Housku namočíme do mléka, vymačkáme a promícháme s masem. Cibuli osmahneme a vychladlou vmícháme do masa. Přidáme usekanou petrželku, strouhanku,... více o Placičky z mletého masa II.

Zeleninový talíř II.

Zeleninový talíř II.

Omytý květák a brokolici naporcujeme na růžičky, mrkev nakrájíme na asi 1 cm kolečka, česnek pokrájíme na plátky dáme do hrnce, promícháme se solí... více o Zeleninový talíř II.

Zapečená panenka na párátku

Zapečená panenka na párátku

Panenku nakrájíme na plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, slaninu taktéž i šunku. **Napícháme na párátko:** 1 plátek panenky, 1 slaniny, 1 šunky... více o Zapečená panenka na párátku

30 minut
Zamilované papriky

Zamilované papriky

Paprikám skrojíme vršky, odstraníme jádra. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu se šunkou a s na plátky nakrájenými žampiony. Když už jsou... více o Zamilované papriky

35 minut
Tymiánovo-smetanové kuřátko

Tymiánovo-smetanové kuřátko

Kuře naporcujeme na menší díly, např. stehno na polovinu, osolíme, opepříme, Posypeme tymiánem a orestujeme na rozškvařené slanině, či oleji.... více o Tymiánovo-smetanové kuřátko

Trepifajkslovy vrtule

Trepifajkslovy vrtule

Trepifajksl, manželky jak známo nemaje, po příchodu do tlamy pekelné s oblibou tuto krmi sobě a Luciferovi chystá: dá vařit vrtule (jež mezi lidem... více o Trepifajkslovy vrtule

45 minut
Holštýnská slaninová polévka

Holštýnská slaninová polévka

V hrnci rozpustíme máslo a slaninu a osmahneme na něm veškerou zeleninu (i brambory), očištěnou a nakrájenou na kousky. Pak zasypeme moukou a když... více o Holštýnská slaninová polévka

Dobré maso

Dobré maso

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do vymaštěného pekáče. Na každý plátek položíme plátek slaniny, půlku párku nebo špekáčku a zasypeme... více o Dobré maso

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Do většího hrnce dáme vařit brambory v osolené vodě. Mezitím připravíme těstíčko - hrubá mouka, vejce, trochu mléka a trochu prášku do pečiva, osolit ... více o Uhlířina II.

90 minut
Zdivočelé kuře

Zdivočelé kuře

Kuřecí (nebo krůtí) maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Do pekáče dáme olej, na něm rozškvaříme slaninu, zpěníme cibuli, vložíme... více o Zdivočelé kuře

Strouhaná bramboračka

Strouhaná bramboračka

Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou - vaříme... více o Strouhaná bramboračka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • ...
  • 17
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Poslední sledované recepty

82
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
64
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
54
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
53
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
49
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Nedávno navštívené recepty:

Nugátové řezy Zelné závitky s mletým masem Gyros se zeleninou a jogurtovou omáčkou
Burisony v karamelu Pletýnky, uzly Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
Jahodová polévka mléčná Zeleninová pánev Cuketový krém (polévka)
Výborné palačinky naslano Sýrovo-vaječná pomazánka Mrkvový krém

Další doporučené ingredience:

Sladká smetana Sladká sojová omáčka Sladké mandle Sladkokyselý nálev z okurek Sladovit
Slané mandle Slané ořechy Slané sušenky Slané tyčinky Slanečci
Slaný tvaroh Slávky Slávky jedlé - Mejillones Slávky jedlé malé Sled
Sleďě Slepice Slepičí maso Slíva Slivovice
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Slanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact