• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Slanina

Slanina

Podobné ingredience

  • Anglická slanina
  • Moravská slanina
  • Pikantní slanina
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Kapustové karbanátky IV.

Kapustové karbanátky IV.

Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi půl hodiny. Pak ji slijeme, necháme okapat a po ochladnutí ještě zbylou vodu vymačkáme. Kapustu nadrobno... více o Kapustové karbanátky IV.

Kuře na divoko III.

Kuře na divoko III.

Očištěné kuře osolíme, do břišní dutiny vložíme 1 rozkrojenou cibuli, stroužek česneku a plátek slaniny. V pekáčku rozehřejeme tuk, osmahneme na něm... více o Kuře na divoko III.

Jarní kuře s nádivkou

Jarní kuře s nádivkou

Kuře očistíme, osolíme, potřeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a volátko nebo břišní dutinu naplníme nádivkou. Naplněné kuře sešijeme nebo... více o Jarní kuře s nádivkou

Plněná jehněčí kýta

Plněná jehněčí kýta

V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme střední otvor pro plnění. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobně pokrájené žampiony a po... více o Plněná jehněčí kýta

Štika nadívaná houbami

Štika nadívaná houbami

Štičí hřbet prošpikujeme slaninou, do břišní dutiny vložíme houbovou směs. Houby namočíme na 2 hodiny do studené vody, nakrájíme na kousky a podusíme.... více o Štika nadívaná houbami

60 minut
Kachna na roštu

Kachna na roštu

Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným... více o Kachna na roštu

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubší nudle. V tlakovém hrnci na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou... více o Guláš s paprikami

Kapr s houbami na jehle

Kapr s houbami na jehle

Opláchnuté a osmažené kapří maso nasekáme na větší kostky, opepříme, pokapeme citronovu šťávou a olejem a necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet.... více o Kapr s houbami na jehle

Játra dušená po česku

Játra dušená po česku

- cibuli nakrájíme na kostičky - osmahneme dozlatova - přidáme nakrájená játra a slaninu - opepříme, okmínujeme - podlijeme vodou - můžeme dusit v... více o Játra dušená po česku

90 minut
Řecký biftek s rýží

Řecký biftek s rýží

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na ní plátky masa. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Přidáme drobně nasekanou cibuli, nakrájená rajčata a... více o Řecký biftek s rýží

Kuřecí směs s rýží

Kuřecí směs s rýží

Očištěné kuře povaříme asi 30 minut v osolené vodě, aby se dalo lépe vykostit. Vychladlé kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky a vložíme do misky... více o Kuřecí směs s rýží

Plněná kuřecí křídla

Plněná kuřecí křídla

U křídel odřízneme nejmenší část, v kloubu je nařízneme a utvoříme otvor, kterým uvolníme kapsičku a tuto naplníme nádivkou. Nádivka: oloupanou cibuli... více o Plněná kuřecí křídla

Pardubická hovězí pečeně

Pardubická hovězí pečeně

Maso prošpikujeme klínky slaniny po vlákně, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a osmažíme dozlatova, přisypeme krájenou cibuli... více o Pardubická hovězí pečeně

60 minut
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce. Maso ze všech stran prudce opečeme na... více o Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Srbské rizoto

Srbské rizoto

Na rozehřáté slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme a opečeme po všech stranách. Maso zaprášíme paprikou, zalijeme... více o Srbské rizoto

Salát z hlávkového zelí

Salát z hlávkového zelí

Tvaroh utřeme se žloutky, přidáme cukr rozmíchaný v trošce vody, několik kapek worchestrové omáčky, sůl a papriku. Vymícháme dohladka a přelijeme přes... více o Salát z hlávkového zelí

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Uděláme bramborákové těsto a v lívanečníku usmažíme malé bramboráčky. Mezitím připravíme masovou směs: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme... více o Tatranské kuře

10 minut
Hlávkový salát s pórkem

Hlávkový salát s pórkem

Očištěný salát natrháme na drobné kousky, bílé části pórku nakrájíme na nudličky, dobře promícháme a přelijeme horkou marinádou. (Jemně nakrájenou... více o Hlávkový salát s pórkem

Brynzové kuličky se slaninou

Brynzové kuličky se slaninou

Čerstvou brynzu smícháme s vejci, krupicí, strouhankou z rohlíků a solí. Když je těsto velmi husté, přidáme mléko nebo vodu. Z těsta formujeme kuličky... více o Brynzové kuličky se slaninou

VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNOVOU KŮRKOU

VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNOVOU KŮRKOU

Oba kmíny smícháme se 2 lžičkami soli, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a dáme na 4 h. do chladničky. Maso ze všech stran prudce opečeme, přidáme... více o VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNOVOU KŮRKOU

ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK

ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK

Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, hodně naklepeme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvičce osmahneme nakrájenou slaninu, zpěníme... více o ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK

VEPŘOVÉ RAGÚ NA BRAMBORÁCÍCH

VEPŘOVÉ RAGÚ NA BRAMBORÁCÍCH

Vepřové i uzené maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opepříme,necháme odležet. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme v tlakovém hrnci na tuku.... více o VEPŘOVÉ RAGÚ NA BRAMBORÁCÍCH

30 minut
Štika na smetaně

Štika na smetaně

Porce štiky zbavené kůže protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, přidáme... více o Štika na smetaně

Dvoubarevná čočka

Dvoubarevná čočka

Zelenou čočku přebreme, propláchneme a na hodinu namočíme do studené vody. Poté čočku uvaříme v téže vodě doměkka. Na oleji zpěníme nadrobno... více o Dvoubarevná čočka

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Maso pomeleme, přidáme cibuli, česnek, vymačkané žemle, vegetu, sůl, vejce a hladkou mouku. Vše smícháme a dobře propracujeme. Vytvarujeme menší šišky... více o Lahůdková sekaná

Zámecká paštika

Zámecká paštika

Maso umeleme s cibulí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření, rozdrcený česnek, osolíme a směs důkladně promícháme. Chlebíčkovou formu... více o Zámecká paštika

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový kompot a pečeme pod poklicí ... více o Kuřecí čtvrtky po pražsku

Cikánský guláš

Cikánský guláš

Na kostky nakrájené maso smícháme, se lžičkou sladké papriky, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného česneku. Přikryté necháme přes noc... více o Cikánský guláš

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Maso naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenou cibulí osmažíme... více o Vepřové bavorské závitky

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového... více o Hovězí pečeně na divoko

Babiččiny závitky

Babiččiny závitky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a... více o Babiččiny závitky

60 minut
Mleté medailonky na kapustě

Mleté medailonky na kapustě

Mleté maso uněteme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, polovinou cibule, osolíme a opepříme. Utvoříme 8-10 karbanátků. Každý karbanátek ovineme... více o Mleté medailonky na kapustě

Králík na cibuli

Králík na cibuli

Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na slanině, přidáme porce králíka, osolíme, přidáme ostatní koření a králíka po všech stranách opečeme. Potom mírně... více o Králík na cibuli

Florentinské hovězí

Florentinské hovězí

Maso naklepeme, osolíme a potáhneme slaninou a česnekem. V kastrolu rozpálíme kousek másla, vložíme maso přilijeme 2 lžíce octa, 3 lžíce vína, trochu... více o Florentinské hovězí

Štika ve vinné omáčce

Štika ve vinné omáčce

Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme filety a krátce opečeme.... více o Štika ve vinné omáčce

Špagety s rajčatovou omáčkou

Špagety s rajčatovou omáčkou

Osolenou vodu uvedeme do varu. Vložíme do ní makaróny a uvaříme je (asi za 15 minut) a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozškvaříme.... více o Špagety s rajčatovou omáčkou

Nudle ze Šumavy

Nudle ze Šumavy

Nudle připravíme podle návodu na obalu. Mezitím připravíme omáčku. Kostičky slaniny rozpustíme, přisypeme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme,... více o Nudle ze Šumavy

Pečený králík na česneku

Pečený králík na česneku

Odleželého králíka protkneme proužky slaniny a mírně osolíme. Na pekáč dáme máslo, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný česnek, osmahneme, vložíme... více o Pečený králík na česneku

Čočková polévka se zelím

Čočková polévka se zelím

Čočku přebereme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, čočku zalijeme čistou vodou a zvolna vaříme. K poloměkké přidáme zelí... více o Čočková polévka se zelím

Růžičková kapusta na slanině

Růžičková kapusta na slanině

Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, zpěníme na ní drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a rozmícháme s malým množstvím vody.... více o Růžičková kapusta na slanině

Míchaná vejce po segedínsku

Míchaná vejce po segedínsku

Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme. Vejce rozklepneme do většího hrnečku, osolíme, posypeme sladkou paprikou, smícháme s na kostičku... více o Míchaná vejce po segedínsku

45 minut
Kuřecí kapsy

Kuřecí kapsy

Nálev ze sterilizovaného zelí vymáčkáme. Nakrájíme slaninu a cibuli. Slaninu opečeme na oleji a přidáme nakrájenou cibuli. Pak přidáme sterilizované... více o Kuřecí kapsy

Špíz Bílé paní

Špíz Bílé paní

Všechny druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme solí a steakovým kořením. Šunku a sýr, nakrájíme na velmi tenké plátky, dáme na maso a... více o Špíz Bílé paní

Řízky po cikánsku

Řízky po cikánsku

Omyté, lehce naklepané kotlety obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujeme slaninu... více o Řízky po cikánsku

90 minut
Králík s nivou

Králík s nivou

Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem. Poté maso obalíme v mouce a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Vyjmeme z... více o Králík s nivou

150 minut
Hovězí na celeru

Hovězí na celeru

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře naklepeme. Polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky. Marinádu připravíme smícháním vody, octa a... více o Hovězí na celeru

Ďábelské mušle

Ďábelské mušle

Mušle uvaříme dle návodu na obalu. Fefronky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky,... více o Ďábelské mušle

Guláš z trojího masa

Guláš z trojího masa

Na kostičky pokrájenou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli restujeme. Jako první přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a dusíme... více o Guláš z trojího masa

Vylepšená bramboračka

Vylepšená bramboračka

Slaninu nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a necháme ji rozpustit. Poté přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, oloupané a na větší kostky nakrájené... více o Vylepšená bramboračka

Rizoto s opečenými játry

Rizoto s opečenými játry

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme... více o Rizoto s opečenými játry

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

71
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
62
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
41
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
40
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Nedávno navštívené recepty:

Nakládaný hermelín Vepřové maso s chřestem Čokoládový dort
Kuřecí závitky pro jaterní dietu Whiskey Sour - koktejl Vločkové řezy s krémem
Drobenkový koláč s rebarborou Mrkvový koláč BILLA Cuketa s vejci - smaženice
Smažený máslový celer Rajská omáčka z džusu Chalupářská hrstková polévka

Další doporučené ingredience:

Sladká smetana Sladká sojová omáčka Sladké mandle Sladkokyselý nálev z okurek Sladovit
Slané mandle Slané ořechy Slané sušenky Slané tyčinky Slanečci
Slaný tvaroh Slávky Slávky jedlé - Mejillones Slávky jedlé malé Sled
Sleďě Slepice Slepičí maso Slíva Slivovice
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Slanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact