Kkorpus:
- nastrouháme mrkev
- smícháme se všemi ingrediencemi na korpus
- vylijeme do kulaté (průměr 28 cm) vysypané formy a pečeme v předehřáté...
více o Mrkvový dort s hřebíčkem
1) Nachystáme si tedy na kostky dýni, najemno cibulku a dáme rozehřát máslo do hrnce.
2) Zesklovatíme jemně cibulku, přidáme dýni, necháme pustit...
více o Dýňový krém se zázvorem a chilli
Do pomalého hrnce dáme trochu rozpuštěného sádla nebo oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, maso nakrájené na kostičky, sůl, koření a promícháme....
více o Segedínský guláš z pomalého hrnce
Vzhledem k většímu objemu dýní je lepší vše rozdělit na poloviny a dělat ve dvou hrncích nebo na dvou pánvích.
Nakrájíme cca 2 velké nebo 3 menší...
více o Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Misku si můžete předem nachladit.
Smícháme rozmačkané jahody se smetanou, dosladíme dle chuti. Vše rozmixujeme.
Nalijeme do nádobek a dáme zhruba tak...
více o Jednoduchá jahodová zmrzlina
Rozetřeme tvaroh, přidáme 4 žloutky, rozdělané kvasnice a 4 lžíce vlažné sladké smetany. Vypracujeme s moukou, trošku osolíme a děláme koblihy ...
více o Tvarohové koblihy IV.
Kotlety na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a zprudka v kastrolku na oleji opečeme. Potom je vyndáme, na tuk rozložíme na silnější...
více o Labužnické vepřové kotlety
Přebereme 2 hrsti čočky a propláchneme studenou vodou.
Dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou,přidáme 2 lžičky sladké papriky a nadrobno nakrájenou...
více o Čočková polévka se smetanou
Začněte nejprve s knedlíky. Pokrájené pečivo v míse přelijte ohřátým mlékem a nechte přikryté asi 10 minut bobtnat.
Půlku drobně nakrájené cibule...
více o Lišky na smetaně s knedlíkem
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici...
více o Zapečená brokolice do remosky
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodou. Asi po 10 minutách přidáme očištěný a na poloviny překrojený...
více o Chřestová omáčka s koprem
Máslo utřeme do pěny. Přidáme tvaroh, paštiku podle potřeby smetanu a vymícháme hladkou pomazánku. Potom přidáme nastrouhaný a překrojený pórek. ...
více o Paštiková pomazánka s tvarohem
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plátky masa obalíme v hladké mouce . Na pánev dáme lžíci oleje, maso...
více o Kuřecí prsa na pórku
Kuřecí filety omyjeme studenou vodou, osušíme a ostrým nožem ze strany nařízneme kapsu. Maso okořeníme pepřem a solí.
Kořenovou zeleninu očistíme ,...
více o Kuřecí kapsa se zeleninou
Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji do zlatova a přidáme na kostky nakrájené maso. Necháme ho opéct, zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme,...
více o Vepřový paprikáš na kmíně
Na másle uděláme z mouky jíšku, zalijeme vodou a přidáme oloupané, umyté brambory nakrájené na větší kousky, nové koření, bobkový list, sůl a vegetu ...
více o Brambory na kyselo III.
Cibuli a párky dáme do Actifry, přidáme lžíci oleje a pustíme na 10 min. Přidáme česnek a chilli papričky a nastavíme dalších 5 min. Přidáme fazole a...
více o Jednoduché Chilli con carne
Jáhly třikrát spařte vařící vodou. Nakonec je zalijte 600 ml vody a dejte vařit, až změknou. Do uvařených jáhel vmíchejte sušený rýžový nápoj, který...
více o Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek.
Omáčku připravte následovně: V kastrůlku na středním...
více o Salát s bešamelovou omáčkou
V hrnci rozehřejeme máslo. Posekané bylinky na něm krátce zpěníme. Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem, rozmícháme a krátce...
více o Bylinková polévka
Borůvky s cukrem rozmačkáme v míse, mandarinky slijeme a přilijeme smetanu. Švestky vypeckujeme nakrájíme na kostičky, meloun nakrájíme na větší...
více o Ovocný smetanový salát s melounem
Uzené maso uvaříme do měkka, nakrájíme na plátky. Švestky přes noc namočíme a pak uvaříme ve vodě, do níž přidáme povidla, koření a špetku soli....
více o Uzené s trnčenicí
Žloutky smícháme s cukrem a přidáme kakao. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně přidáváme žloutky s cukrem a přidáme mouku. Připravíme si 2...
více o Španělské pusinky
Ingredience kromě ovoce a smetany postupně smícháme až vypracujeme hustější těsto. Rum přidáme naposledy (dle chuti). Menší pekáč vymažeme máslem a...
více o Malinová buchta s rumem
Omyté brambory ve slupce rozpůlíme, upečeme na vymazaném plechu a před podáváním řeznou stranu potřeme rozetřeným česnekem.
Omáčka: smícháme tvaroh,...
více o Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Sušenky rozmačkáme válečkem najemno a smícháme s rozehřátým máslem. Směs vložíme do dortové nebo koláčové formy a necháme vychladnout.
Do odměrky dáme...
více o Tvarohovo-citronový koláč
No oleji necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibulku (v hrnci, ve kterém budeme vařit). Z kukuřiček a žampionů slijeme nálev (nepotřebujeme) a...
více o Kukuřičky na smetaně
Množství surovin záleží na počtu porcí. Paprika, broskve a ananas jsou přibližně v poměru 1:1, pórku o něco méně. Maso a smetanu dle libosti.
Maso i...
více o Kuřecí frikaso
Celer a mrkev najemno pokrájíme (případně nastrouháme). Na másle opražíme cibulku, přidáme celer a mrkev a krátce podusíme. Osolíme, okořeníme,...
více o Celerová polévka V
Plátky lososa lehce opepříme a okořeníme kořením na ryby, ale jen trošku, aby se neřeklo (losos má zvláštní chuť sám o sobě a hodně koření ho spíš...
více o Zapečený losos na bramborách a mrkvi
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na větší kousky (asi 5 x 5 cm). Žampionům oloupeme hlavičky a nakrájíme je na co nejtenčí plátky....
více o Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře
Zpěněnou cibulku zaprášíme sladkou paprikou, pepřem a kmínem, vložíme zelí chvilku podusíme a zalijeme vodou. Zároveň si nakrájíme chlebovou střídku z...
více o Zelňačka se šťouchánkama
Celer, jablka nakrájet na velmi jemné nudličky. Ořechy nebo lískové oříšky nasekat na drobno. Majonézu, citronovou štávu, sůl a smetanu promíchat....
více o Waldorfsalat
Kotlety nasolíme, opepříme a opečeme je na tuku do měkka, poté je vyjmeme. Jablka pokrájíme na silnější plátky a vložíme je jemně pocukrovaná do tuku...
více o Smetanové kotlety na jablkách s křenem
Části lososa pokapeme citronovou šťávou, nasolíme, popaprikujeme a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme částí smetany a asi 10 minut...
více o Losos zapečený s pórkem
Z uvedených ingrediencí připravíme těsto, dáme do mikroténového sáčku nebo potravinářské folie přes noc do ledničky. Vyválíme plát asi 1 cm,...
více o Smažené jogurtové tyčinky na párty
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku, takto připravené plátky...
více o Páteční kuřecí závitky
Na oleji opražíme uzeninu, přidáme na proužky nakrájenou cibulku a společně orestujeme. Poprášíme mletou paprikou a hned přidáme cuketu. Podusíme 10...
více o Bezděk
Do hladka rozmixujeme - smetanu, máslo, žloutek, šťávu z citronu a hladkou mouku.
Za stálého míchání zahříváme a vaříme, až omáčka zhoustne. Dle chuti...
více o Smetanová omáčka vhodná k rybě
Špagety dáme vařit do osolené vody. Zatím si připravíme omáčku: na pánev vyklopíme konzervu tuňáka bez oleje, přidáme gervais a trochu sladké smetany....
více o Špagety s tuňákem II.
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme osolené hovězí i vepřové maso nakrájené na proužky a dusíme. Až se šťáva vydusí, přidáme zatáhnout papriku a...
více o Sedmohradský tokáň
Dáme vařit špagety do osolené vody.
Mezitím nakrájíme malou cibuli na malé kousky. Stejně nakrájíme šunku (dušenou) i nivu, aby se sýr lépe roztopil....
více o Špagety s nivou
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek. Tento pudink vlijeme do vymazané...
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Kuře rozčtvrtíme, osolíme. Na oleji osmažíme cibulku do sklovata (nemusí být ani nakrájená nadrobno, budeme vše cedit). Na zesklovatělou cibulku...
více o Kuře na paprice trochu jinak