Bílé fazole uvaříme doměkka. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Do vymazané zapékací mísy dáme část uvařených fazolí, osolíme je, okořeníme...
více o Fazolová musaka
Kuřecí prsíčka jemně nasolíme a vložíme na rozehřátý olej, aby se maso zatáhlo a udrželo křehkost. Potom přidáme bylinky a koření a dusíme do...
více o Smetanové kuře
Květák a brokolici necháme projít varem. Orestujeme cibulku na másle v kastrolu nebo hlubší pánvy. Rybí filé pokapané citronem nakrájíme na větší...
více o Filé z Islandu na smetaně
Houby nakrájíme na kousky, podusíme na osmažené cibuli, ochutíme mletým pepřem, koriandrem a oregánem, můžeme přidat i 1 kuličku nového koření....
více o Zapečené houby na smetaně
Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme špenát, osolíme, přidáme mletý pepř, koriandr a chvíli dusíme. Do směsi vmícháme trochu smetany, přidáme...
více o Špenátový nákyp III.
Osmažíme 1/2 cibule a vmícháme ji do mletého masa, osolíme, opepříme, okořeníme koriandrem a vmícháme hrst nakrájených kaparů, vejce a event. trochu...
více o Kuličky z mletého masa s kapary na smetaně
Uvaříme gnocchi. Na oleji opečeme špenát či losos, zalejeme smetanou a 1 lžící bílého vína, okořeníme, opepříme, osolíme, špenát ochutíme česnekem....
více o Gnocchi se špenátem či lososem
Maso opepříme, osolíme a smícháme s osmaženou cibulí a nasekanými kapary. Utvoříme větší kuličky. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme celé...
více o Masové kuličky s kapary
Osmahneme 1/2 cibule na oleji, vmícháme do mletého masa spolu s krátce povařenou rýží, opepříme, osolíme.
Směsí naplníme papriky a přiklopíme...
více o Plněné papriky na smetaně
Řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance smíchané s kokosem. Na oleji z obou stran smažíme.
Na oleji opražíme...
více o Řízky jinak
Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na drobno, (pokud máme šunku, tak ji přidáme k cibuli a chvíli orestujeme). Přidáme kuřecí prsa pokrájená na...
více o Kuřecí s kukuřicí
Orestujeme česnek s cibulí. K tomu přidáme na kostičky nakrájené maso nebo šunku.
Když je maso matné na povrchu, přisolíme, přidáme špenát a trochu...
více o Těstoviny s kuřecím masem a špenátem
Smetanu smícháme s vejcem, cukrem, solí a skořicí a nalijeme do misky.
Z jednotlivých plátků toustového chleba vyřízneme střídu ve tvaru srdíčka....
více o Snídaňový toast na Valentýna
Brambory uvaříme doměkka, necháme vychladnout, pak nastroucháme a smícháme se solí, moukou a vejcem v těsto.
Připravíme si plech, který namažeme...
více o Bramborová pizza II.
V kastrolu rozehřejeme máslo, na něm dáme zesklovatět na jemná kolečka nasekané cibulky (jednu necháme na ozdobu) a přidáme na malé kostičky nakrájené...
více o Polévka z jarních cibulek
K výpeku z vepřového, hovězího nebo jehněčího pečeného masa na pánvi přidáme postupně ingredience uvedené nahoře, smícháme a minutu necháme bublat....
více o Omáčka k pečenému masu
Jablka nakrájíme na malé kostky asi 1x1 cm (slupku necháváme), dáme na plech tak, abychom zakryli rovnoměrně celé dno plechu. Pak na plech nalijeme...
více o Jablkový pudink z Anglie
**Těsto:** vše smícháme a těsto naneseme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme 10-15 minut. Naplníme náplní a zarolujeme.
**Náplň:** zpěníme cibuli,...
více o Špenátová roláda II.
Droždí rozpustíme ve smetaně, vmícháme žloutky, sůl, rum, skořici a prosátou hladkou mouku. Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto. Vyválíme plát a...
více o Nafoukané čtverečky
Kedlubnu(y) nakrájíme na malé kostky 1x1 cm a vložíme na pánev do 2 lžic másla na 5-8 minut, až trochu zhnědnou. Potom je zalijeme vývarem či vodou a...
více o Kedlubny podle babičky
Na oleji osmažíme kuřecí kousky a ochutíme solí, vegetou, citronovým pepřem a kari (hodně). Do masa přidáme nakládané žampiony (bez nálevu), sladké...
více o Casimir (Kazimír)
Pstruhy očistíme, na hřbetu nařežeme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme je do hrnce, zalejeme vínem a přidáme bylinky a koření. Na nejmenším ohni...
více o Pstruh na tokajském víně
Fazole namočím den předem. Druhý den dám do kuchty fazole, brambory nakrájené na kostičky, celou cibuli, koření. Vařím přibližně hodinu.
Cibuli vyberu...
více o Fizol
Játra ponecháme přes noc v mléce v lednici, aby změkla. Asi hodinu před přípravou je dáme do mrazáku, aby se později lépe krájela. Sádlo rozpálíme v...
více o Játra po toskánsku
Naporcujte brokolici a uvařte ji v osolené vodě doměkka. Zvlášť uvařte nudle. Potom vše smíchejte dohromady a dejte do pekáče nebo do varné misky....
více o Nudlová dobrota s brokolicí
Uvaříme těstoviny, lehce naklepaná kuřecí prsa osolíme, opepříme a zprudka orestujeme po obou stranách na pánvi s olejem. Uvařené těstoviny rozložíme...
více o Lucinky zapečené smetanové nudle
Omytá a osušená prsíčka nakrájíme na kousky (asi 2 cm) a orestujeme na oleji, okořeníme grilovacím kořením a pepřem, zaprášíme paprikou. Přidáme...
více o Kuřecí kousky ve smetanové omáčce
Maso nakrájíme na plátky nebo na menší medailónky a osolíme. Důkladným promícháním všech ingredienci připravíme marinádu. Ponoříme do ni plátky masa a...
více o Medvědí masové tlapky
Do lehce vymazané zapékací mísy položíme uvařené těstoviny (na plátky nakrájené brambory), osolíme, opepříme, a na to poklademe na růžičky a plátky...
více o Zapečené těstoviny v bešamelu
Hladkou mouku, máslo, žloutek, mléko, cukr a špetku soli spolu smícháme. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. Z bílků vyšleháme...
více o Super makový koláč
Maso nakrájíme na kousky, přidáme uvařenou mrkev nakrájenou na nudličky a celer, hrášek, vejce, okurek, jablko. Promícháme s majonézou a smetanou,...
více o Salát z drůbeže
Z přísad uděláme těsto, vyválíme ho a vložíme na vymazaný plech. Játra nakrájíme na jemné proužky. Na oleji opražíme na kolečka nakrájený pórek,...
více o Koláč s drůbežími játry
Kyselé zelí uvaříme ve vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí.
Na sádle opečeme...
více o Kološvárské zelí
Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 30 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme s 2 lžícemi kopru a solí. Omáčku zjemníme...
více o Koprovka podle Barunky
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji.
Potom plátky naskládáme na...
více o Kýta v sýrovém oblečku
Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou,...
více o Kuřecí stehna z Francie
Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a rozmačkáme na větší kousky vidličkou.
Česnek oloupeme a prolisuje.
Nivu a eidam nastrouháme, smícháme se...
více o Plesnivé brambory
Nastrouhaná jablka rozložíme do vymazané zapékací mísy střídavě s kolečky banánů a rozdrcenými piškoty. Každou vrstvu posypeme cukrem, zakapeme...
více o Jablečný nákyp s banány
Na oleji zpěníme cibulku spolu s kmínem a paprikou, podlijeme trochou vody. Přidáme uzené kuře nakrájené na kousky, zelí, najemno nastrouhaný brambor,...
více o Uzené kuře se zelím
Filé zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je osolíme, posypeme kari kořením a obalíme v mouce. Na oleji smažíme po všech...
více o Filé se zázvorovou omáčkou
Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek šunky a lžíci...
více o Tatranské kotlety
Promícháme maso, rozinky, vejce, skořici, chilli a sůl a necháme chvíli odstát.
Potom děláme malé placičky, které smažíme na oleji. Podáváme teplé s...
více o Mleté hovězí placky
Porcelánovou mísu vymažeme olejem. Ve velkém kastrolu umícháme smetanu, med a cukr. Hřejeme při nejnižším stupni a mícháme tak dlouho, až hmota...
více o Cucavé smetanové bonbony
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále, vložíme na plech vypláchnutý vodou a v předehřáté troubě prudce upečeme.
Dozlatova upečený moučník vyjmeme...
více o Žloutkové řezy bez cukru
Nakrájejte dýni a cuketu v poměru 2:1 na centimetrové kostky. Přiveďte vývar do varu, přidejte všechny ingredience vyjma smetany, a snižte teplotu tak...
více o Polévka z dýně a cukety
Maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájený šunkový salám. Po 5 minutách zaprášíme paprikou, osmahneme...
více o Gulášek jezdců z Georgie
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova.
Přidáme pokrájené žampiony, osolíme (případně já tam přidávám i glutasol). Necháme odpařit...
více o Funghi těstoviny
Do kastrolu dáme najemno nakrájenou slaninu, částečně ji vyškvaříme, na ni vložíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa, zprudka osmahneme. Pak...
více o Vepřové plátky na zelenině