Cuketu oloupeme, vydlabeme a nahrubo nastrouháme. Sýr nastrouháme najemno a smícháme s ostatními ingrediencemi. Ihned smažíme, protože cuketa pouští... více o Cuketové vošouchy
Z trochy mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, pepř, vejce, olej, kysanou smetanu a kvásek. Zamísíme těsto,... více o Škvarkové pagáčky
Škvarky pomeleme na masovém mlýnku, přidáme najemno nakrájenou cibuli a okurku, podle chuti hořčici, sůl, pepř a kmín. Kdo má chuť, může přidat i... více o Škvarková pomazánka III.
Uděláme kvásek (kvasnice+voda+špetka cukru a mouky). Smícháme mouku, vodu, vejce, škvarky a kmín. Uděláme tužší těsto a necháme na teplém místě... více o Škvarkový chleba
Fleky uvaříme a prolijeme studenou vodou. Zelí propláchneme vodou aby nebylo tak kyselé a nasekáme. Škvarky smažíme na sádle a přidáme nadrobno... více o Flíčky se zelím a škvarky
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj polovinu brambor, osolíme, opepříme,... více o Brambory zapečené se škvarky a zelím
Mouku s práškem prosejeme na vál, přidáme jemně umleté škvarky, vejce, sůl, dle potřeby mléko. Vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme asi 1/2... více o Slané škvarkové pečivo
Nadrobno pokrájené škvarky smícháme s moukou, vejcem, solí a v mléce vykynutým droždím. Vypracujeme tuhé těsto, necháme vykynout a vyválíme placku. Z... více o Škvarkové placky III.
Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát... více o Černý kuba
Všechny ingredience zpracujeme v hladké těsto, chvíli necháme odpočinout a vyválíme placku silnou 5 mm, ze které vykrájíme různé tvary. Upečeme a hned... více o Křehké škvarkové cukroví
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program SANDWICH. Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce... více o Škvarkový chléb
Škvarky umeleme nebo alespoň jemně usekáme. Trochu méně než je škvarků přidáme hladké mouky a promícháme. Z mouky, soli, vejce (vajec) a mléka... více o Škvarkové placky nekynuté
Zelí dáme vařit do osolené vody s kmínem. Přidáme škvarky. Brambory rozmačkáme lžící a přidáme do zelnice. Cibulka se osmaží do růžova na sádle a také... více o Vesnická zelnice
Škvarky smícháme se sádlem a rozetřeným nebo rozmixovaným česnekem, přidáme na droboučko nasekanou cibuli, kmín a sůl podle chuti. Máme-li trochu... více o Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila
Těsto: prosátou mouku, kvásek, sůl a vejce vypracujeme na vláčné tužší těsto a necháme vykynout. Polovinu škvarek pomeleme, druhou polovinu nadrobno... více o Škvarkové pagáčiky
Z přísad vypracujeme kynuté těsto a necháme ho kynout. Náplň připravíme smícháním všech přísad. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části, každou vyválíme a... více o Škvarková roláda
Do vlažného mléka přidáme cukr a droždí na kvásek. Zamícháme do mouky s vajíčkem, olejem, solí a zbylého mléka. Těsto musí mít konzistenci jako na... více o Tutmanik
Namočený hrách uvaříme, zvlášť vaříme kroupy s troškou kmína a soli a oleje - aby se nepřivařovaly. Na tuku a škvarcích osmažíme nadrobno nakrájenou... více o Svarba - hrách a kroupy
V jednom hrnci uvaříme brambory, po uvaření je protlačíme přes drátěné kolečko, jako u bramborového salátu. Ve druhém hrnci uvaříme těstoviny. Na... více o Jednoduchý grenadýrmarš
Mouku dejte do mísy a postupně přilévejte vodu. Těsto zpracovávejte nejprve vařečkou a nakonec na válu rukama asi 5-10 minut. Pak ho nechte pod mísou... více o Placky s cibulí
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek a vykynutý zpracujeme s moukou, solí, žloutky a kysanou smetanou a necháme vykynout 30 minut. Potom ho na desce... více o Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Lečo scedíme a necháme okapat, škvarky, lečo, česnek a feferonky pomeleme na masovém strojku, přidáme vejce, vegetu, hořčici a dobře promícháme. Pokud... více o Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky
Lečo scedíme a necháme okapat. Škvarky, lečo feferonky a česnek pomeleme. přidáme vejce, hořčici vegetu a dobře promícháme. Plníme do sklenic a... více o Pikantní škvarková pomazánka
Brambory nastrouháme na jemno (jako na bramboráky), přidáme na kostky nakrájené rohlíky, uzeninu, škvarky, vejce a ochutíme prolisovaným česnekem ... více o Gemerské koule
Ze všech výše uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. Těsto musí být husté jako na buchty. Uděláme menší bochánky, trochu je zplacatíme, asi jako... více o Škvarkové placky II.
Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky osmažíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme vymačkané a překrájené kysané zelí.... více o Bramborové placky plněné zelím
Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého chleba, osolíme, na to nasypeme... více o Chlebovník
Do vlažného mléka postupně přidáváme oloupané a najemno nastrouhané brambory bez vody, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku,... více o Bramborka
Žemle nakrájíme na kostky, polijeme mlékem a necháme chvilku vsakovat. Pak vmícháme vejce, škvarky, sůl a dle potřeby krupici a propracujeme těsto z... více o Škvarkové knedlíky
Zelí vymačkáme a jemně nasekáme, nebo umeleme na masovém strojku se škvarky. Přidáme dle potřeby polohrubou mouku, trochu osolíme, opepříme, přidáme... více o Zelné škvarkové placičky
Houby nakrájíme a podusíme. Vejce uvaříme natvrdo, na masovém mlýnku pomeleme škvarky, cibuli, česnek, vejce a dušené houby. Ke směsi dáme máslo dle... více o Houbová škvarková pomazánka
Oloupané brambory nastrouháme najemno, přebytečnou tekutinu slijeme a do brambor rozklepneme vejce. Přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou syrovou... více o Valašský tupec
K pretlačeným vareným zemiakom pridáme sójovú a pšeničnú múku, soľ, vajce, prášok do pečiva, maslo zamiesime cesto. Na doske posypanej múkou... více o Sójové valčeky plnené škvarkami
Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout.... více o Slaný kynutý závin
Ze surovin (kromě škvarků) vypracujeme těsto, které rozdělíme na 6 bochníčků. Z každého vyválíme kulatou placku a tu rozdělíme na 16 dílků. Potřeme... více o Škvarkové rohlíčky
Brambory nastrouháme do mísy, lehce vymačkáme, přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, prolisovaný nebo se solí utřený česnek,... více o Cmunda se škvarky
Na trošce sádla orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, smícháme se škvarky, dochutíme solí.... více o Škvarková pomazánka II.
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, teplé je oloupeme a protřeme sítem. Přidáme sůl, vejce, mouku a jemně nasekané škvarky. Vypracujeme v tužší těsto.... více o Bramborové placky se škvarky
Syrové i uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme škvarky, sádlo, zalijeme horkým mlékem a necháme vychladnout. Pak... více o bramborový kynutý koláč
Škvarky umeleme nebo velmi jemně nasekáme a smícháme se 150 g prosáté mnouky. Zabalíme do fólie a necháme v chladu. Droždí rozdrobíme do 1 dcl... více o Škvarkové placky
Jemně nastrouhané brambory posolíme a spojíme s vejci na tuhé těsto, které na pomoučeném vále vyválíme na tloušťku prstu. Cibulku opražíme spolu se... více o Meklenburské trubičky
Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme... více o Jihočeský bramborový bác
Škvarky umeleme na masovém strojku, přidáme na drobné kostičky krájená vejce a drobně krájenou cibuli. Promícháme, ochutíme hořčicí a osolíme.... více o Pomazánka ze škvarků
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a... více o Bigos
Všechny suroviny zpracujeme v tužší těsto, necháme vykynout a pak vyválíme plát asi 0,5 cm silný. Vykrajujeme kolečka, na plechu potřeme rozšlehaným... více o Škvarkové vdolečky k vínu
Škvarky rozmixujeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rozmícháme s majonézou. Dochutíme solí a pepřem. (Pro snadnější rozmíchání je možno... více o Škvarková pomazánka
Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přidáváme... více o Szigligetská roláda
Z droží a trochy vlažné vody uděláme kvásek. Přidáme mouku, škvarky, žloutky, smetanu, víno, sůl a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme, stočíme do... více o Pagáčiky
Brambory oloupeme, opláchneme ve studené vodě, nastouháme a tekutinu necháme okapat. Poté brambory spaříme horkým mlékem, přidáme dobře rozsekané... více o Krkonošský toč