Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přdáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru. Nakonec přidáme mouku se solí. Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší víc...
více o Buchty jako od babičky
Vypracujeme těsto a necháme v ledničce do druhého dne odpočinout. Druhý den začneme z těsta tvořit malé kuličky. Až máme utvoříno vezmeme si do ruky 3...
více o Tatrankové žaludy
Ze surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme pod utěrkou odpočívat.
**Náplň:** třeme žloutky s cukrem a citronovou šťávou, přidáme...
více o Bramborový štrůdl
Nejprve v míse ušleháme cukr, vejce a heru do pěny. K vymíchaným surovinám potom přidáme 1 hrnek kyšky.
Připravíme si hladkou mouku, do které dáme 2...
více o Moučník z Kyšky
Vyšlehám sníh ze 4 bílků. Ke žloutkům přidám cukr a vanilkový cukr. Postupně přidávám mouku, ve které je zamíchaný kypřící prášek, a sníh z bílků. Dám...
více o Cassidyho jahodový piškot
Vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny v lednici odpočinout. Pak těsto vyválíme na placku a dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do...
více o Broskvový koláč III.
Změklé máslo a cukr utřeme. Ostatní ingredience smícháme a pak vše spojíme, vmícháme rum. Tvoříme hromádky na plech s pečícím papírem, pečeme v...
více o Kořeněné sušenky
Umyjeme kuře, nakrájíme kolečka citrónu, kterým okrájíme kůru. Do kuřete dáme kolečka citrónu a okořeníme solí a pepřem. Do pekáče (hrnce) nalijeme...
více o Kuře s mlékem
Na vál prosejte mouku, přidejte změklé máslo, cukr, žloutky a koření. Zpracujte na tuhé těsto a hladké, které zabalte do fólie a nechte v chladu...
více o Cikánské řezy
Z droždí, 4 lžic vlažného mléka a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Máslo, žloutky a cukr utřeme a přidáme mouku se skořicí, případně s vanilkovou...
více o Kynuté Jidáše
Všechny přísady 1. smíchame a pak přidáme přísady 2., znovu pořádně promícháme. Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předem vyhřáté...
více o Povidlok
Z jablek odstraníme jádřince, ale tak, aby nám spodek zůstal celý. Med, máslo a skořici vymícháme a palcem potřeme vnitřek jablek a potřeme je i...
více o Medová jablka
Vytvoříme si marinádu - med, sojovka, olej, koření, sůl, pepř... Křidélka vložíme do této marinády - NEJLÉPE PŘES NOC. Pečeme (jako obvykle), až jsou...
více o Kuřecí křidélka s medem
Stehýnka očistíme, osolime. Smícháme med s vodou, posypeme jestě jemně skořicí a položíme do pekáče, polijeme olejem a pomažeme medem s vodou....
více o Kuřecí stehýnka na medu II.
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálné 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2 poloviny. 1 polovinu vyválíme a...
více o Sicilská Velikonoční buchta
Připravená pokrájená jablka naskládáme do pekáčku, okořeníme skořicí, polijeme je rozehřátým máslem a pokapeme rumem a vložíme do vyhřáté trouby, kde...
více o Buchta se zapečenými jablky
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce, namočené vločky, nastrouhaná jablka, mléko, cukr, špetku soli, skořici a umícháme těsto, aby bylo...
více o Lívanečky s ovocným dresinkem
Listové těsto rozválíme na placku, rozkrájíme na čtverce 8x8 cm, naneseme lžící vychladlou makovou nádivku (mák povařený v mléce, s cukrem, skořicí do...
více o Koláčky s makovou náplní z listového těsta
Jáhly důkladně propláchneme v sítku pod tekoucí vodou. Jáhly ještě v sítku chvíli necháme abychom je alespoň dvakrát přelili vroucí vodou (což je...
více o Jahelná kaše
Troubu předehřejeme na 180 °C, smícháme mouku s kypřícím práškem, skořicí a čokoládou.
Utřeme vejce s cukrem, přidáme máslo, postupně vmícháme colu,...
více o Muffiny s colou a rumem
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou, ozdobíme bílou polevou a...
více o Perník od Camm
Rozehřejeme máslo, přidáme ovesné vločky a chvíli pražíme. Dáme zchladnout. Všechny ostatní suroviny smícháme, přidáme ovesné vločky, rozšlehaná vejce...
více o Cookies po česku
Nejdříve smícháme cukr s máslem, pak přidáme zbývající suroviny a vytvoříme lepivou hmotu. Rozdělíme těsto do několika misek a přidáme dle chuti do...
více o Nejlepší Cookies
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, osmahneme na oleji a uchováme stranou v teple. Cibuli nakrájíme na plátky a dáme dusit na pánev. Jablko...
více o Kuřecí kari II.
Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2-4 díly, podle toho, kolik chceme nohavic.
Uvařený a vychladlý...
více o "Nacpánek" - závin
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme asi na půl centimetrové plátky, které postříkáme citrónovou šťávou.
Tuk ušleháme s cukrem, postupně...
více o Pikantní jablečný koláč
Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí.
**Připravíme špenát:**...
více o Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna...
více o Pekingská kachna dle Robina
Očištěná jablka nastrouháme nahrubo, nasypeme je do hrnce s rozpuštěnými 50 g másla, lžičkou skořice a trochou cukru a chvíli je podusíme, pak...
více o BeBe buchta s jablky
Z brambor vajec, oleje, soli a mouky uděláme těsto jako na knedlíky, rozválíme a naplníme jako na štrůdl, zabalíme a krájíme 8 cm široké pruhy....
více o Vosí hnízda z brambor
Rýži dvakrát propereme ve studené vodě a necháme 8 hodin namočit. Nasypeme do hrnce koření, přidáme scezenou rýži a zalijeme vodou cca 2 cm přes...
více o Skopový pilav
Na oleji osmažíme cibulku a ovesné vločky. Přidáme protlak nebo kečup, zředíme vodou a přivedeme do varu. Přidáme špetku skořice a zahustíme moukou...
více o Rajská polévka
Listové těsto rozválíme na plát, rádlem krájíme obdélníky. Na každý dáme makovou nádivku, přehneme, okraje přitiskneme.
Nůžkami ten kraj, který jsme...
více o Makové hřebeny z listového těsta
Heru nastrouháme do mouky, přidáme mrkev a spojíme v těsto. Vyválíme plát, do středu dáme jablka, posypeme skořicí, pokapeme máslem, přidáme rozinky,...
více o Mrkvový závin s jablky
Heru rozdrobíme do mouky, přidáme prášek do pečiva, tvaroh, rozšlehané vejce. Utvoříme těsto, rozdělíme ho na 2 částí. Jednu část rozválíme na plát,...
více o Tvarohové řezy s jablky (i pro diabetiky)
Do mouky rozdrobíme tuk jako na drobenku, přidáme sůl, žloutky a vodu.
Zpracujeme v těsto a dáme na půl hodiny odpočinout do chladu.
Potom těsto...
více o Křehoučký jablkový závin
Jablka nakrájíme na drobné kostičky. Vše ostatní smícháme a spojíme s jablky.¨2 formy srnčího hřbetu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme...
více o Jablkový srnčí hřbet II.
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme.
Dále přidáme olej a mléko a vše...
více o Bábovka s jablíčky a skořicí
Nejprve si uděláme 9 palačinek, poté začneme s přípravou náplní: tvaroh rozmícháme se 100 g cukru a 1 vejcem, mák semeleme, přidáme 100 g cukru, 1 dcl...
více o Královský štrúdl
Vše smícháme a těsto necháme odpočinout. Trochu se drobí. Naplníme formičky, já je nevymazávám a upečeme, je třeba hlídat tmavé těsto se rádo...
více o Medvědí tlapičky
Uděláme těsto, naplníme formičky košíčků a upečeme. Ve vodní lázni svaříme smetanu a přidáme ostatní, necháme vychladnout, plníme košíčky a poléváme...
více o Plněné košíčky
Těsto vyválíme, necháme odpočinout asi 2 hodiny (může se dělat i hned), vyválíme po částech asi 0,3-0,5 mm placky, vykrajujeme různé vánoční tvary,...
více o Perníčky s ořechy od sousedky
Všechny suroviny zpracujeme a vyválíme na cca 0,3 cm plát. Formičkou ve tvaru čerta vykrajujeme tvary a klademe na pečící papír na plech. Ještě před...
více o Perníčky - čerti
Koření svaříme asi v půl litru vody a scedíme. V kastrolku uděláme z tuku a mouky světlou jíšku, do které přidáme protlak a krátce opečeme. Postupně...
více o Rajská polévka s kapáním a sýrem
Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.
Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého...
více o Kaštany
Máslo, cukr a žloutky dobře utřeme, pak přidáme všechny ostatní suroviny a vymícháme. Na pečící papír lijeme malé hromádky (1/2 kávové lžičky až celá)...
více o Skořicové penízky