1. Do 4litrového hrnce dám co nejvíce nakrájených jablíček na čtvrtky i s jadérky a peckami. 2. Přidám cca 1200 ml vody, zhruba do půlky hrnce, 300 g... více o Jablečná přesnídávka
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této... více o Grilovaný candát na rajčatech
Ořechy, mouku, studené máslo, pokrájené na kostičky, cukr, žloutky, skořici a citrusovou kůru zpracujte v hladké těsto. Pracujte rychle, nejlépe... více o Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Přiveďte mléko k varu. Ve větší misce utřete žloutky s medem a přilijte horké mléko. Naplňte kelímky nebo jiné vhodné nádoby a přikryjte je víčkem .... více o Medový krém s ořechy a ovocem
Udělat těsto - vylít na plech - upéct. Studené potřít krémem, posypat grankem a mandlemi.... více o Africké banánové řezy
Ananas prohřejte v pánvi na másle, posypte 1/2 hrnkem cukru, promíchejte a nechte cukr rozpustit a trochu zkaramelizovat. Poprašte skořicí a dejte... více o Budín de pina, ananasový piškot
Dno koláčové formy o průměru 20 cm vyložte papírem na pečení. V míse smíchejte sušené ovoce, kandované třešně a kůru, přimíchejte mouku, prášek, sůl a... více o Simnel cake
Zmíněné ingredience dáme do sklenice (250ml) a zalijeme vroucí vodou. Necháme tak 10 minut odstát. (Dospělí mohou přidat i lžíci rumu.)... více o Relaxační čaj
1. Bílou želatinu namočíme asi na hodinu do studené vody. 2. Oloupeme 3 pomeranče. Pečlivě z nich odstraníme bílá vlákenka a dužinu nakrájíme nožem na... více o Slavnostní pomerančové želé
Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji v kastrolu krátce, asi 5 minut, orestujte nakrájenou... více o Krůtí guláš s těstovinami
Maso uvařte ve větším množství osolené vody se zázvorem a ostatním kořením, asi hodinu až hodinu a půl nebo až bude zcela měkké. Vývar pak přeceďte a... více o Badyánová polévka z Vietnamu
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, skořici nahrubo nasekané ořechy a rozinky namočené v rumu. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a... více o Beránek skořicovo-jablečný
Cukr nechte na středním plameni rozpustit na pánvičce a dozlatava zkaramelizovat. Promíchejte agar-agar a 3 lžíce mléka, zbylé mléko opatrně přilijte... více o Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm (jako na guláš). Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek na plátky.... více o Dušené jehněčí na limetkách
Prosejete mouku s kypřícím práškem, přilejete mléko a rozpuštěnou Heru, vmícháte 2 celá vajíčka a osladíte cukrem. Nakonec přidáte zbytek ingredienci... více o Muffiny čokoládovo jahodové s nugetou
Ušleháme změklé máslo s cukrem, přidáme vejce,citronovou kůru, kardamon a sůl. Mouku promícháme s práškem do pečiva a zapracujeme do ušlehané hmoty. Z... více o Sušenky špaldové
Na světlé těsto prosejeme mouku se sodou, kořením a moučkovým cukrem. Přidáme vejce, med, nakrájené máslo a spracujeme těsto. To necháme v chladu asi... více o Dvoubarevné perníkové sušenky
Přísady na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na poloviny. Formu na koláč si vymažeme, polovinu těsta rozválíme na větší průměr... více o Apple pie - anglický jablkový koláč
1. Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu,olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Hmotu začněte zpracovávat od... více o Tažený štrůdl (závin)
Propláchnutou rýži vložte se svitkem skořice do hrnce, zalijte vodou a běžným způsobem povařte doměkka, asi 10 minut, až se voda vsákne. Vyjměte... více o Kokosová rýže se skořicí
Zahřejte si troubu na 180°C. V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience – tedy mouku, cukr, kakao, vanilkový cukr, jednou sodu, skořici a... více o Sušenky ‘Chocolate Chip Cookies’
Opláchnutý černý kořen oloupejte a povařte ve vroucí vodě se solí, cukrem a citronovou šťávou 6 až 8 minut, aby zůstal pevný na skus. Opečené toasty... více o Černý kořen v sezamové krustě
**Krém**: Cukr, máslo a skořici vymícháme, přidáme rum a dobře vyšleháme. Cukr, žloutky a celá vejcevyšleháme ve šlehači do husté pěny. Přidáme... více o Skořicový dort
Citron nakrájejte na klínky, oloupaný česnek rozpulte a oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Opláchnutá kuřecí prsíčka osušte. Troubu předehřejte... více o Zapečená kuřecí prsa
Tekuté ingredience zahřejte, přidejte med a doplňte skořicí, hřebíčkem a plátkem citronu.... více o Lavina z Becherovky
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Potom přidáme rum, víno a koření a opět zahřejeme k varu.... více o Vánoční punč II.
Z vanilky vyškrábněte špičkou ostrého nože semínka. Z citronu škrabkou odloupněte asi 5cm kousek kůry, zbylou kůru ostrouhejte a šťávu vymačkejte.... více o Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu
Mouku prosejte a důkladně v ní rozmíchejte sodu. Formu o průměru 24 cm vytřete tukem a vysypte moukou. Žloutky ušlehejte se změklým máslem a většinou... více o Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní
Vše dokonale smícháme dohromady, vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do vyhřáté formy a při cca 175-180 stupních pečeme... více o Makovec s rybízovým džemem
Cukr s máslem ušleháme. Přidáme jednu vrchovatější lžičku skořice, oříšky a mouku. Vše důkladně promícháme, těsto rozdělíme na tři bochánky a dáme... více o Výborné skořicové rohlíčky
Začněte přípravou panna cotty. V hrnci svařte smetanu ke šlehání s vanilkou. Nechte asi 10 minut vychladnout. Vanilku vyjměte a do horké tekutiny... více o Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na... více o Jablečný štrúdl z listového těsta
Omyjeme a oloupeme jablko. Odstraníme jadřinec. Nakrájíme na 1,5 cm silné plátky. Na pánvi rozpustíme máslo. Zprudka osmažíme jablka. Mezitím oloupeme... více o Jablečné kroužky
Uvařte kuře v osolené vodě. Oloupejte cibule a nechte je celé uvařit ve víně. Potom cibule rozetřete s kořenem petržele a přidejte víno ve kterém se... více o Kuře po uhersku
Stranou si dejte 6 lžic hroznové šťávy, zbylou svařte s 1 lžící citronové kůry, hřebíčky a skořicí. Přidejte třešně (višně) a svařte. Odloženou šťávu... více o Studená třešňová polévka s makovými nočky
Kousky rebarbory promíchejte v kastrolu se 120 g cukru a vložte skořici. Nechte asi 15 minut stát. Škrob promíchejte s 1 lžící cukru. Kůru z citronu... více o Křehký dort s revení
Naporcované kuře osolíme, obalíme ve skořici, poklademe na suchý plech. Zakryjeme kolečky brambor, osolíme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a... více o Kuře se skořicí
Troubu předehřejte na 180 °C. Všechno koření krátce prohřejte na suché pánvi, smíchejte s mandlemi, datlemi, kandovanou citronovou kůrou, mátou,... více o Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jednou deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky... více o Svařák
Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř.... více o Plněné papriky s rajskou omáčkou
Listové těsto rozválíme do obdélníku, který přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme cukrem, dle chuti... více o Krachle z listového těsta
Švestky rozpůlíme, odstraníme pecky a nakrájíme na menší kusy. Kuskus zalijeme horkou vodou a necháme pod pokličkou bobtnat. Do kastrůlku vlijeme... více o Vůně orientu
Rýži propláchnu na cedníku pod vodou, zaleju studenou vodou a nechám máčet 30 minut. Poté scedit. V kastrolu zahřeju ghí na střední teplotu. Přidám... více o Ghí bhát - rýžový pilaf s máslem
Mléko promícháme s vejcem a cukrem. Vánočku nakrájíme na slabé plátky, namočíme v připravené mléčné směsi a položíme do máslem vytřené formičky.... více o Žemlovka s tvarohem, čokoládovo kávová omáčka, marinovaná višeň
Přivedeme do varu víno, do kterého přidáme čaj, cukr, hřebíček, badyán, skořici a poté vložíme hrušky. Na mírném plameni vaříme do změknutí. Poté... více o Hruška polévaná čajem a bílým vínem
Sušenky umeleme nebo rozdrtíme v mixéru. Máslo, cukr a škrob umícháme, přidáme vejce a mléko. Pak přidáme sušenky, mleté ořechy, mouku, prášek do... více o Linecký koláč trochu jinak
Troubu předehřejte na 190 °C. Kůži na prsíčkách dobře propíchejte vidličkou, přelijte vroucí vodou a pak nechte dobře oschnout. V těžké, silnostěnné... více o Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Smíchat všechny suché ingredience, přidat všechny mokré přísady, vše dobře promíchat, nalít jako placičky na dva plechy vyložené pečicím papírem, nebo... více o Perníkové placky
Víno s rumem a kořením zahřejeme na bod varu, ale nevaříme. Slijeme do sklenky, podle chuti dosladíme a ozdobíme plátkem citronu.... více o Psí Krev
1. Utřeme tuk, cukr a vejce. 2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a rozinky. Vše pečlivě promícháme. 3.... více o Jablečné muffiny s tvarohem