Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně...
více o Králík á la Malorca:
Smícháme vše sypké koření. Polovinou směsi potřeme prsíčka a grilujeme po obou stranách 5 minut. Polovinu směsi společně s cukrem necháme na mírném...
více o Kuřecí prsíčka v karamelu
Vejce a cukr utřít, přidat mák, mléko a mouku smíchanou se sodou. Těsto má být hustší. Dát do vymazané a vysypané formy, uhladit na poskládat půlkami...
více o Švestkový makovec
Do kastrolu dáme med, skořici a hřebíček. Zalijeme jedním a půl šálkem vody, vaříme 5 minut. Uvaříme černý čaj, přidáme do něj pomerančovou šťávu nebo...
více o Vánoční čaj
Jablka oloupeme, nakrájíme každé na 4 díly a dáme do okyselené vody, aby nezhnědly. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce a vanilku a utřeme do pěny....
více o Bublanina s jablky
Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do většího, vymazaného a vysypaného pekáče.
Pečeme při 180 °C. dokud povrch nezrůžoví (pro...
více o Makovec III.
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a 100 g cukru do pěny. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj strouhanku, oříšky, rum a pomalu vmícháme...
více o Královský švestkový dort
Vejce, olej a cukr ušleháme do pěny. Poté přidáváme střídavě mouku s kořením, ovocem, cukrem, solí, práškem a nastrouhanou cuketu se zavařeninou....
více o Cuketový skoroperník
U dýně odřízneme vrcholek a odstraníme semena. Smícháme ostatní přísady a naplníme jimi dýni. Přikryjeme odříznutým vrcholkem jako pokličkou. Pečeme...
více o Dýně nadívaná - sladká
Listové těsto rozválíme a rozložíme na plech. Švestky nakrájíme na měsíčky a poskladáme hustě vedle sebe po těstě. Smícháme smetany, vejce, trochu...
více o Švestkový koláč z listového těsta
Víno přivedeme k varu a vylouhujeme v něm sáček koření nebo skořici a hřebíček, necháme louhovat do vychladnutí (můžeme svařit večer a do těsta dáme...
více o Bábovka nebo věnec z červeného vína
Tykev nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, do které přidáme 2 lžíce octa (tykev dávám do 5l hrnce). Necháme přes noc stát a ráno zopakujeme. Odpoledne...
více o Tykvový kompot
Předehřát troubu na 175 °C, dát nakrájenou dýni do pekáčku, přikrýt alobalem a péci asi 45 minut do měkka a poté rozmixovat na pyré. Pyré přendat do...
více o Dýňové máslo
Prosát dohromady mouku, skořici, prášek do pečiva, sodu na pečení a sůl. V míse nejprve smíchat cukr, olej, vejce a vanilku, vmíchat suché ingredience...
více o Dýňový srnčí hřbet
Předehřát troubu na 170 °C, vymazat a vysypat formu na pečení. Ušlehat máslo, přidat cukr a šlehat do krému, přidávat pomalu vejce. Předtím si prosát...
více o Dýňová kořeněná bábovka
Ze všech přísad na vále zpracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm a nakrájíme pásy asi 5-7 cm široké na délku plechu. Pečeme na mírně vymazaném plechu....
více o Skořicové řezy II.
Rajčata na povrchu nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a jablka nastrouháme....
více o Čatní - rajčatové
Všechny ingredience (kromě extraktů) rozehřejeme a na mírném ohni za stálého šlehání chvilku povaříme. Přidáme extrakty a odstavíme. Podáváme v...
více o Horká čokoláda
Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do...
více o České buchty
Zprvu vytáhneme Heru z lednice a necháme ji změknout. Nakrájíme Heru do mísy na menší čtverce (aby se lépe rozmačkávala s ostatními ingrediencemi)....
více o Jablkový štrůdl pro skvělou náladu
Ušleháme tuk s cukrem, pak přidáme žloutky. Přidáme vanilku, prášek do pečiva a mouku. Ze zbylých čtyř bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta...
více o Rotweinkuchen
Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu odležet a připravíme náplň....
více o Přehnutý jablkový koláč
Všechny přísady v míse promícháme, pekáč s vyššším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jen vyložíme pečícím papírem. Do pekáče...
více o Hrnečková cuketová buchta
Smícháme mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme skořici a do druhé kakao. Nastrouháme si zvlášť...
více o Buchta proti všem předpisům
Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu.
Kousky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby...
více o Kuřecí korma
Uvaříme rýži. Zatím rozmixujeme tofu nebo tvaroh s banánem a jablkem (nebo čerstvým ananasem - podle chuti a ingrediencí) a přidáme asi 1/2 lžičky...
více o Tvarohová rýže s ovocem
Těsta můžeme připravit o něco více, budeme jím koláč také pokrývat. Polovinou vyložíme suchou formu. Naplníme většími kusy jablek, která pocukrujeme a...
více o Jablkový páj + varianta DIA
Jablka oloupeme, nakrájíme na větší kostky, dáme do vymazané zapékací formy, zasypeme skořicí a zakapeme citronovou šťávou.
Studené máslo smícháme s...
více o Jablkový crumble
Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a rozpuštěnou čokoládu, skořici smíchanou se strouhankou, drcenými mandlemi, práškem do pečiva a...
více o Dlabaný narozeninový dort
Mouku osolíme, zaděláme vzešlým kváskem, přidáme vlažné mléko, rozpuštěný tuk, vejce, žloutek a citrónovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout....
více o Posvícenské koláčky II.
Žloutky + cukr + máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypř. práškem, mléko...
více o Bábovka s kávou a skořicí
Přivedeme šťávu z ovoce a vanilkový cukr do varu, přidáme višňovku nebo rum a necháme utvořit pěnu. Přilijeme víno, hřebíček, skořici a zahříváme....
více o Domácí punč II.
Smícháme cuketu, mouku, cukr, kakao, skořici, vanilkový cukr a prášek do pečiva, přidáme olej, vodu či mléko, vejce a vše dobře promícháme a dáme na...
více o Cuperník s polevou
Kvalitní zelená rajčata nakrájíme na plátky. Půlku cukru s troškou vody rozvaříme, přidáme ocet a do vroucího roztoku vkládáme po částech rajčata....
více o Zelená rajčata
Nedozrálé zelené vlašské ořechy opereme, hustě propícháme jehlicí zalijeme studenou vodou a necháme 14 dní vyluhovat. Vodu denně měníme. Ke konci...
více o Kompot ze zelených vlašských ořechů
Oloupeme jablka (počet podle jejich velikosti), zbavíme jadřinců a vnitřek (otvor po jadřinci) napěchujeme náplní. Máslo + cukry + sůl utřeme do pěny....
více o Zimní koláč
Ze surovin na krustu uděláme drobenku. 250 ml ji odebereme stranou, zbytek namačkáme na dno a stěny otevírací dortové formy o průměru 23 cm. Nastavíme...
více o Australský ovocný dort - koláč
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na 1 cm široké kousky a v míse smícháme s cukrem, skořicí a citronovu šťávou. Listové těsto rozválíme na placku, potřeme...
více o Šneci z rebarbory
Máslo utřeme s cukrem a žloutky, kakaem a kořením. Ušleháme z bílků sníh. Do utřené hmoty přidáme mléko s moukou a pečícím práškem. Nakonec přidáme...
více o Černoušek II.
Hladkou mouku, cukr, tuk a vejce vypracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odpočívat. Poté vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na...
více o Arašídové řezy
Třeme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Potom postupně vmícháme zbývající suroviny. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
<BR>Nemusíme, ale můžeme...
více o Buchta s cuketou
Kuře osmahneme na oleji, poté ho vyjmeme a přidáme cibuli a koření. Chvíli smažíme a pak maso opět vrátíme do hluboké pánve a přidáme vodu tak, aby v...
více o Kořeněné kuřecí kari
Zpracujeme zvlášt první i druhé těsto tak, že všechny přísady vždy smícháme dohromady. Na vymazaný plech dáme nejdříve první těsto, nejlépe roztáhneme...
více o Barevné jablečné řezy
Mouku osolíme a rozdrobíme v ní tuk. Zaděláme ledovou vodou na hustší těsto, vyválíme 2 placky velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu...
více o Americký koláč II.
Dno kastrolu posypeme krupicí na nasucho ji opražíme. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a vše spaříme asi tak jedním malým šálkem mléka (aby...
více o Šmorna z rohlíků
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Musí se hlídat, aby se voda nevyvařila. Slijeme, ale...
více o Cizrna po indicku
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladu odpočinout. Potom 1/2 těsta vyválíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný...
více o Křehký koláč s jablky
Máslo, cukr a vejce utřeme nejlépe ve šlehači. Do ušlehané hmoty přidáme ostatní přísady a promícháme. Menší plech s vyšším okrajem nebo pekáček...
více o Řezy z červeného vína