Nejprve zahřívejte olej s anýzem, sezamem a pomerančovou kůrou asi 10 minut na mírném plameni, aby olej natáhl vůně. Nechte vychladnout a pak sceďte.... více o Smažené šátečky pestiňos
Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, mandlemi a kůrou, moukou nebo strouhankou na stejnorodou hmotu. Přesuňte do... více o Královský koláč z Motrilu
Rýži uvaříme ve vodě se špetkou soli a lžící cukru doměkka. Necháme zchladnout. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha, trochu necháme na... více o Ovocná smetanová rýže
Ve středním kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibulku, papriku, rajčata, česnek a cuketu a opékejte za stálého míchání 5 minut. Už dále nevařte, ale... více o Jimův kořeněný kuskus
Troubu předehřejte na 175 °C. Ve velké míse spolu promíchejte mouku, sodu, sůl a koření. Dejte stranou. V jiné míse nejlépe elektrickými metlami... více o Jemný jablečný dort s ovocným krémem
Změklé máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do běla. Přidáme skořici a střídavě přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a vlažné mléko... více o Bábovka s mákem a sušenými švestkami
Starší rohlíky si pomeleme nebo rozmixujeme a smícháme s kakaem, skořicí a práškem do perníku. Z bílků a soli si vyšleháme pevný sníh. Máslo si... více o Rohlíkový perník s ovocem
Z mouky, másla, cukru a lžičky vody vypracujeme těsto, které natlačíme do vymazané kulaté koláčové formy (necháme vyšší okraje). Rozvaříme si několik... více o Jablkový koláč z Normandie
Z ingrediencí si vypracujeme hladké, nepříliš tuhé těsto, ze kterého si na posypaném stole solamylem uděláme šištičky (asi 1 X 8 cm), které dáme vařit... více o Bramborovo-skořicové šišky s máslem
Všechny ingredience na drobenku promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku. Plech vyložíme pečícím papírem a větší polovinu drobenky na něj... více o Drobenkový koláč s jablky a skořicí
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek), vmícháme tvaroh, mléko, pudink,... více o Jablečné těstoviny s tvarohem
Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, jedním vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a pudinkovým práškem dohladka. Višně scedíme a vypeckujeme. Těsto... více o Tvarohovo-višňový závin
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na větší kusy a pokapeme citronovou šťávou. Rýži propereme ve studené vodě a uvaříme s mlékem (dle... více o Rýžovo-jablečný nákyp
Do mísy přesijeme mouku, přidáme sůl a cukr. V kastrolku rozehřejeme vodu s olejem do varu. Vsypeme dovnitř mouku a vše hněteme pomocí vařečky do... více o Churros (čti "čuros")
Ananas nakrájíme na kolečka, mango na plátky a opečeme na grilovací pánvi. Grilované ovoce necháme lehce zchladnout a poté nakrájíme na malé kostičky.... více o Mexické grilované ovoce
Z másla,vloček,cukru a mouky umícháme polosypkou směs, kterou použijeme na posypání kynutých nebo litých,ovocných, tvarohových, makových... koláčů.... více o Vločková drobenka na koláče
Vločky nasucho opražíme a rozmixujeme nebo umeleme najemno. Změklou heru utřeme s medem, cukrem a žloutky do pěny. Vmícháme vločky, kávu, kůru a... více o Voňavé vločkové řezy
Mléko nalijeme do vyšší nádoby, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, skořici, sůl a rozmícháme. Po lžících přisypáváme tolik mouky, aby nám vzniklo... více o Lívanečky s jablíčkem - bez vajec
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, na kterém orestujeme očištěná játra. Zastříkneme je citronovou šťávou, osolíme a necháme vychladnout. Vychladlá... více o Crostini
Přivedeme k varu hrnek mléka. Rozpustíme v mléce několik čtverečků čokolády (co dům dá). Vmícháme 3 lžíce hořkého kakaa, můžeme dochutit grankem.... více o Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Jablka si připravíme na měsíčky, odstraníme jadřince a krájíme na plátky (jako na štrůdl). Všechny sypké ingredience smícháme. Přidáme rozehřáté... více o Muffiny plněné jablky
Jablka vykrojíme a nakrájíme na osminky. Tvaroh smícháme s vejci, moukou a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučněném vále z něj... více o Jablečné tvarohové knedlíky
Jablko, hrušku, vločky, skořici a džus smícháme dohromady. Vložíme do chladničky asi na hodinu a necháme odležet. Po vyndání směs promícháme s... více o Hruškové müsli
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se... více o "Péřová" bublanina
Nakrájená tuk utřeme se žloutky a cukrem. Přidejte mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké těsto. Z těsta odkrojte třetinu a uložte ji na 60 minut... více o Hraběnčin chlebíček
Těsto uhněteme z uvedených ingrediencí a dáme na půl hodiny do chladna. Pak ho vyválíme a vyložíme s ním dortovou (vymazanou a vysypanou) formu, i... více o Jablečný tvarohový dort
Mouku dáme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, trochu smetany a necháme droždí rozpustit. Pak přidáme ostatní... více o Skořicové rohlíčky
Těsto: 1.Smícháme jogurt, mouku,cukr, vejce, prášek do pečiva. 2.promixujeme mixérem. 3.Nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem. 4.Naskládáme na... více o Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150°C. Na plech s pečícím papírem děláme pomocí lžičky menší hrudky... více o Skořicové hrudky z křížal
Ovoce použijeme dle chuti, kompotované nebo čerstvé, které nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu, např.jablka,jahody. Cukr přizpůsobíme chuti ovoce,... více o Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.) Z... více o Išelská kolečka
Bílky našleháme s vodou a obalíme v nich ořechy. Na sítu je necháme okapat a obalíme je v promíchaném koření s cukrem a solí. Rozprostřeme na plech s... více o Kořeněné ořechy - pochoutka k vínu
Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se... více o Voňavá jablečná povidla
Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu, a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci potom necháme... více o Nejlepší horká čokoláda!
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů)... více o Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Z mouky, tuku, moučkového cukru, vejce a mleté skořice vypracujeme na vále těsto, vyválíme ho na tloušťku asi 3 mm a formičkami z něj vykrajujeme... více o Skořicové koláčky
Z mouky, prášku do pečiva, tuku, cukru, žloutku, citronové kůry a šťávy vypracujeme těsto, které na pomoučeném vále vyválíme, pomocí válečku přeneseme... více o Dámský rozmar
Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na měsíčky. Lepší je kyselejší jablko (můžeme pokapat citronovou šťávou). Žmolenku si připravíme... více o Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou
Oloupeme jablka a nastrouháme. Přidáme rozinky. Dále můžeme přidat cukru dle chuti a také skořici. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, vejci a dvěma... více o Klasická žemlovka
Množství surovin odpovídá pečicí nádobě o průměru 23 cm a výšce 5 cm. **Náplň:** Do velké misky dejte na plátky nastrouhaná jablka, přidejte 50 g... více o Pravý americký Apple Pie
Recept jsem okoukal od Itala Emanuela Ridiho, takže veškeré pochvaly jdou na jeho adresu. Vyzkoušel jsem jej, byl výborný, skvěle se hodil na podzimní... více o Dýňový koláč (Pan di zucca)
Kuře naporcujte, osolte a opepřete. Cibuli nadrobno pokrájejte. Mango oloupejte, zbavte pecek a pokrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte máslo s... více o Kuře na mangu
Sušenky rozdrtíme, zvlhčíme je mlékem (4 lžíce) a smícháme se skořicí a změklým máslem (100 g). Formu (24 cm) vymažeme olejem nebo vyložíme fólií.... více o Nepečený grepový koláč
Hrušky oloupeme, vyndáme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Pokud použijeme hrušky kompotované, necháme je před plněním šátečků okapat. Listové... více o Hruškové šátečky se skořicí
Z několika lžic vlažného mléka, droždí, 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky umícháme kašičku a necháme asi 10 min. v teple, než vzejde kvásek. Mouku... více o Kynutá bábovka s ořechy
Do mléka přidáme nakrájené banány, med a skořici, potom rozmixujeme.... více o Banánový koktejl na spaní
1) Z bílků ušleháme sníh, žloutky a cukr utřeme, přidáme mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a nakonec bílky. 2) 2/3 těsta vylijeme do vymazaného,... více o Buchta s pudingem, zakysanou smetanou a skořicí
Z listového těsta vyválíme placku a nařežeme na čtverečky cca 5x5 cm. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtiny. V misce jablka... více o Jablečné koláčky z listového těsta
Švestky spolu s červeným vínem vložíme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny macerovat. Přidáme cukr, skořici, 10 minut povaříme a necháme... více o Babiččina krkovička se švestkami
Borůvky dáme svařit, přidáme dle chuti cukr a skořici, nakonec zahustíme škrobem. Listové těsto si rozválíme, nakrájíme si stejné čtverečky a vždy do... více o Borůvkové šátečky