Mléko dáme do kastrůlku a dáme cukr (podle chuti dejte i víc) za stálého míchání přivedeme k varu. Skořici dáme do kastrůlku zamícháme a necháme cca....
více o Skořicové mléko
Nejprve zahřívejte olej s anýzem, sezamem a pomerančovou kůrou asi 10 minut na mírném plameni, aby olej natáhl vůně. Nechte vychladnout a pak sceďte....
více o Smažené šátečky pestiňos
Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, mandlemi a kůrou, moukou nebo strouhankou na stejnorodou hmotu. Přesuňte do...
více o Královský koláč z Motrilu
Rýži uvaříme ve vodě se špetkou soli a lžící cukru doměkka. Necháme zchladnout. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha, trochu necháme na...
více o Ovocná smetanová rýže
Ve středním kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibulku, papriku, rajčata, česnek a cuketu a opékejte za stálého míchání 5 minut. Už dále nevařte, ale...
více o Jimův kořeněný kuskus
Troubu předehřejte na 175 °C. Ve velké míse spolu promíchejte mouku, sodu, sůl a koření. Dejte stranou.
V jiné míse nejlépe elektrickými metlami...
více o Jemný jablečný dort s ovocným krémem
Změklé máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do běla. Přidáme skořici a střídavě přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a vlažné mléko...
více o Bábovka s mákem a sušenými švestkami
Starší rohlíky si pomeleme nebo rozmixujeme a smícháme s kakaem, skořicí a práškem do perníku. Z bílků a soli si vyšleháme pevný sníh. Máslo si...
více o Rohlíkový perník s ovocem
Z mouky, másla, cukru a lžičky vody vypracujeme těsto, které natlačíme do vymazané kulaté koláčové formy (necháme vyšší okraje). Rozvaříme si několik...
více o Jablkový koláč z Normandie
Z ingrediencí si vypracujeme hladké, nepříliš tuhé těsto, ze kterého si na posypaném stole solamylem uděláme šištičky (asi 1 X 8 cm), které dáme vařit...
více o Bramborovo-skořicové šišky s máslem
Všechny ingredience na drobenku promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku. Plech vyložíme pečícím papírem a větší polovinu drobenky na něj...
více o Drobenkový koláč s jablky a skořicí
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek), vmícháme tvaroh, mléko, pudink,...
více o Jablečné těstoviny s tvarohem
Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, jedním vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a pudinkovým práškem dohladka. Višně scedíme a vypeckujeme. Těsto...
více o Tvarohovo-višňový závin
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na větší kusy a pokapeme citronovou šťávou. Rýži propereme ve studené vodě a uvaříme s mlékem (dle...
více o Rýžovo-jablečný nákyp
Do mísy přesijeme mouku, přidáme sůl a cukr. V kastrolku rozehřejeme vodu s olejem do varu. Vsypeme dovnitř mouku a vše hněteme pomocí vařečky do...
více o Churros (čti "čuros")
Ananas nakrájíme na kolečka, mango na plátky a opečeme na grilovací pánvi. Grilované ovoce necháme lehce zchladnout a poté nakrájíme na malé kostičky....
více o Mexické grilované ovoce
Z másla,vloček,cukru a mouky umícháme polosypkou směs, kterou použijeme na posypání kynutých nebo litých,ovocných, tvarohových, makových... koláčů....
více o Vločková drobenka na koláče
Vločky nasucho opražíme a rozmixujeme nebo umeleme najemno. Změklou heru utřeme s medem, cukrem a žloutky do pěny. Vmícháme vločky, kávu, kůru a...
více o Voňavé vločkové řezy
Mléko nalijeme do vyšší nádoby, rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, skořici, sůl a rozmícháme. Po lžících přisypáváme tolik mouky, aby nám vzniklo...
více o Lívanečky s jablíčkem - bez vajec
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, na kterém orestujeme očištěná játra. Zastříkneme je citronovou šťávou, osolíme a necháme vychladnout. Vychladlá...
více o Crostini
Jablka si připravíme na měsíčky, odstraníme jadřince a krájíme na plátky (jako na štrůdl). Všechny sypké ingredience smícháme. Přidáme rozehřáté...
více o Muffiny plněné jablky
Jablka vykrojíme a nakrájíme na osminky. Tvaroh smícháme s vejci, moukou a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučněném vále z něj...
více o Jablečné tvarohové knedlíky
Jablko, hrušku, vločky, skořici a džus smícháme dohromady. Vložíme do chladničky asi na hodinu a necháme odležet. Po vyndání směs promícháme s...
více o Hruškové müsli
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se...
více o "Péřová" bublanina
Nakrájená tuk utřeme se žloutky a cukrem. Přidejte mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké těsto. Z těsta odkrojte třetinu a uložte ji na 60 minut...
více o Hraběnčin chlebíček
Těsto uhněteme z uvedených ingrediencí a dáme na půl hodiny do chladna. Pak ho vyválíme a vyložíme s ním dortovou (vymazanou a vysypanou) formu, i...
více o Jablečný tvarohový dort
Mouku dáme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, trochu smetany a necháme droždí rozpustit. Pak přidáme ostatní...
více o Skořicové rohlíčky
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150°C. Na plech s pečícím papírem děláme pomocí lžičky menší hrudky...
více o Skořicové hrudky z křížal
Ovoce použijeme dle chuti, kompotované nebo čerstvé, které nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu, např.jablka,jahody. Cukr přizpůsobíme chuti ovoce,...
více o Teplý ovocný koláč - rohlíkový
Těsto:
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.)
Z...
více o Išelská kolečka
Bílky našleháme s vodou a obalíme v nich ořechy. Na sítu je necháme okapat a obalíme je v promíchaném koření s cukrem a solí. Rozprostřeme na plech s...
více o Kořeněné ořechy - pochoutka k vínu
Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se...
více o Voňavá jablečná povidla
Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu, a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci potom necháme...
více o Nejlepší horká čokoláda!
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů)...
více o Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Z mouky, tuku, moučkového cukru, vejce a mleté skořice vypracujeme na vále těsto, vyválíme ho na tloušťku asi 3 mm a formičkami z něj vykrajujeme...
více o Skořicové koláčky
Z mouky, prášku do pečiva, tuku, cukru, žloutku, citronové kůry a šťávy vypracujeme těsto, které na pomoučeném vále vyválíme, pomocí válečku přeneseme...
více o Dámský rozmar
Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na měsíčky. Lepší je kyselejší jablko (můžeme pokapat citronovou šťávou). Žmolenku si připravíme...
více o Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou
Oloupeme jablka a nastrouháme. Přidáme rozinky. Dále můžeme přidat cukru dle chuti a také skořici. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, vejci a dvěma...
více o Klasická žemlovka
Množství surovin odpovídá pečicí nádobě o průměru 23 cm a výšce 5 cm.
**Náplň:** Do velké misky dejte na plátky nastrouhaná jablka, přidejte 50 g...
více o Pravý americký Apple Pie
Recept jsem okoukal od Itala Emanuela Ridiho, takže veškeré pochvaly jdou na jeho adresu. Vyzkoušel jsem jej, byl výborný, skvěle se hodil na podzimní...
více o Dýňový koláč (Pan di zucca)
Kuře naporcujte, osolte a opepřete. Cibuli nadrobno pokrájejte. Mango oloupejte, zbavte pecek a pokrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte máslo s...
více o Kuře na mangu
Sušenky rozdrtíme, zvlhčíme je mlékem (4 lžíce) a smícháme se skořicí a změklým máslem (100 g). Formu (24 cm) vymažeme olejem nebo vyložíme fólií....
více o Nepečený grepový koláč
Hrušky oloupeme, vyndáme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Pokud použijeme hrušky kompotované, necháme je před plněním šátečků okapat.
Listové...
více o Hruškové šátečky se skořicí
Z několika lžic vlažného mléka, droždí, 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky umícháme kašičku a necháme asi 10 min. v teple, než vzejde kvásek. Mouku...
více o Kynutá bábovka s ořechy
Z listového těsta vyválíme placku a nařežeme na čtverečky cca 5x5 cm. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtiny. V misce jablka...
více o Jablečné koláčky z listového těsta
Švestky spolu s červeným vínem vložíme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny macerovat. Přidáme cukr, skořici, 10 minut povaříme a necháme...
více o Babiččina krkovička se švestkami