Do mísy nasypeme hrachor, přelijeme vodou a necháme přes noc namáčet. Druhý den oloupeme cibuli a česnek a nahrubo nasekáme. Omyjeme petrželku,...
více o Falafel
Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené...
více o Hummus
Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na...
více o Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Baklažán upečeme v troubě, mikrovlnce nebo na plynovém hořáku (zabalený v alobalu) do měkka. Necháme trochu zchladnout, ještě teplý oloupeme, dáme na...
více o Tlučený baklažán