Rozinky zalijeme rumem a necháme nasáknout. Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl,... více o Velikonoční věnec
Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Ořechy, petrželku, tymián a česnek umixujte jako na pesto, přidejte citronovou šťávu a postupně tenkým pramínkem... více o Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami
Suroviny na pesto dejte do mixéru, koriandr použijte i se stonky a umixujte. Konzistenci upravte přidáním trochy oleje. Chřestu odlomte dřevnaté konce... více o Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Žampiony zbavte nečistot a nakrájejte je na plátky. Mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Fazolky nakrájejte na poloviny či třetiny, cibulky na... více o Rychlá miso polévka z woku
Oloupanou vařenou řepu pokrájejte a dejte do mixéru. Přidejte oloupaný česnek, ořechy, balzamiko a 2–3 lžíce olivového oleje. Směs osolte, opepřete a... více o Pomazánka z červené řepy
Cibuli, česnek a zázvor oloupejte. Cibuli s česnekem nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Batáty oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta... více o Voňavé batátové karí
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové... více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Začněte přípravou masa. Kuře i cibuli pokrájejte na plátky, osolte, opepřete a obalte v koření pěti vůní. Maso rozložte na prkénko, překryjte pečicím... více o Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem
Nejprve připravte griliáš. Pekáček o velikost asi 20 x 30 cm položte na prkénko, vyložte pečicím papírem a posypte sezamem. Cukr nasypte do kastrolu... více o Grilované ovoce se sezamovým griliášem
Nejprve připravte hummus. V hmoždíři nadrťte římský kmín se špetkou soli, ořechy nasucho opražte asi 3 minuty, jen aby se rozvoněly. Pokud nemáte... více o Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem
Cibuli nakrájejte najemno a 4 minuty restujte v kastrolu na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku, po minutě maso a restujte... více o Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Připravte vývar. Do velkého hrnce dejte kuřecí skelety a nasucho je zprudka opečte. Přidejte přepůlenou cibuli a očištěnou a na velké kusy pokrájenou... více o Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na pánvi na troše oleje, zhruba po 2 minutách přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Restujte asi 3 minuty... více o Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Zelí nakrájejte na větší kusy a dejte do velké mísy. Do kastrolu nasypejte sůl s cukrem, přilijte 0,5 l vody a přiveďte k varu. Míchejte do rozpuštění... více o Čerstvé kimchi
Květák rozeberte na růžičky, podle potřeby je ještě pokrájejte. Batáty oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Hrášek dejte do cedníku a... více o Rychlé karí s květákem a batáty
Filety nejprve zbavíme kůže, osolíme a nakrájíme na kousky, které půjdou napíchnout na jehlu. Citrón omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na grilovací... více o Rybí špíz s nudlemi shirataki
Kuřecí prsa pokrájejte na proužky, dejte do mísy a přidejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, kokosové mléko a koření. Promíchejte a nechte půl... více o Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rybí i sójovou omáčku, víno a 2 lžíce cukru prošlehejte v malém pekáčku a doplňte vodou tak, aby bůček byl v omáčce... více o Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Lososa naporcujte. V pánvi rozehřejte máslo a na středním plameni opečte lososa ze všech stran. Hotové filety dejte stranou. Do výpeku přihoďte... více o Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Tofu dobře osušte, pokrájejte na větší kostky, rozložte na prkénko, osolte a nechte vypotit. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Kokosové vločky... více o Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží
Rýži propláchněte, v kastrolu zalijte 1 hrnkem vody a přiveďte k varu. Teplotu snižte a pod pokličkou nechte bublat 12 minut. Voda by se měla... více o Sushi dortík s lososem a avokádem
Těsto rozválejte na obdélníkový plát. Sýr pokrájejte na kolečka silná asi 1 cm. Potom těsto nařežte na čtverce o něco větší než sýrová kolečka a... více o Salát s rozpečeným kozím sýrem
Kuřecí prsa potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Hotové kuře nechte chvíli vychladnout a... více o Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
V misce prošlehejte mirin se sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, zázvorem, dvěma lžícemi sezamového oleje a sezamem. Polovinu marinády přimíchejte... více o Korejská rýže Bibimbap
Cukety nastrouhejte na spirálovém struhadle na „špagety“ a mrkev nakrájejte na tenké nudličky. Obojí promíchejte ve velké míse. Přidejte na velmi... více o Asijské pikantní cuketové nudle
Okurku oloupejte, rozpulte a lžící vyškrábněte semínka. Dužninu pokrájejte a nasypte do mixéru. Přidejte oloupané avokádo zbavené pecky, oloupaný... více o Avokádová polévka
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte se dvěma lžícemi sójové omáčky a stejným množstvím sezamového oleje. Na pánvi nasucho opečte... více o Asijské nudle s pak choi a lososem
Předehřejte si troubu na 160 °C. V menší míse si smíchejte všechny ingredience. Míchejte asi 1 minutu, nebo dokud nebude mít směs mazlavou konzistenci... více o Semínkové krekry
Den předem si připravte preferment(rychlý kvásek). Droždí rozmíchejte ve vodě (nebo sušené v mouce) a promíchejte s moukou a (333g) a vodou (333ml) v... více o Burgerové bulky
Čerstvého tuňáka nakrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky, sezamovým olejem a podrceným česnekem. Nechte odpočívat v ledničce... více o Pikantní poke bowl s tuňákem
Čerstvého lososa a čerstvého tuňáka pokrájejte na kostičky o hraně 1 cm. Rybu promíchejte se sojovou omáčkou, mirinem a sezamovým olejem. Nechte... více o Poke bowl s lososem a tuňákem
Čerstvého lososa pokrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky a sezamového oleje. Nechte odpočívat v ledničce asi 3 hodiny nebo... více o Poke bowl s lososem
Ořechy rozložte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 5–8 minut, měly by se rozvonět. Nechte je trochu vychladnout. Římský kmín nadrťte v... více o Hummus z červené řepy
Lososa nakrájejte na porce. Nastrouhejte zázvor, česnek nasekejte nadrobno a vše dobře promíchejte se sójovou omáčkou, medem a sezamovým olejem. Do... více o Losos v sezamu s nudlemi
Na pánvi orestujeme na troše olivového oleje česnek rozkřuplý plochou stranou nože. Přidáme špenátové listy a smetanu a počkáme, až listy na pánvi... více o Slaný závin se špenátem a sýrem feta
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte.... více o Sushi burger
Kuřecí maso nakrájejte na proužky asi 1 cm silné, osolte je, opepřete, naložte do jogurtu (postačí 4 lžíce) a promíchejte, aby se každý kousek obalil.... více o Kuřecí stripsy v sezamu se salátem z quinoy
Troubu předehřejte na 160 °C, plech vyložte pečícím papírem. Smíchejte suché suroviny a potom suroviny tekuté. Rozprostřete na plech. Uhlaďte povrch a... více o Hrušková granola
Šalotky nechte zesklovatět na oleji. Kuřecí prsa osolte, opepřete a nakrájejte na menší kousky. Maso vsypte k šalotkám a orestujte dozlatova. Poté... více o Žluté cavatappi
Troubu zapněte na 200 °C. Celer očistěte a nakrájejte na velmi tenké plátky, totéž udělejte i s hruškou zbavenou jádřince. Rozprostřete na plech... více o Pečený celer s hruškami
Nejprve si za stálého míchání nasucho opražíme ovesné vločky, přidáme sezamová semínka (pozor, vločky se snadno připálí, je třeba opravdu hlídat,... více o Špenátová omáčka s ovesnými vločkami a sezamem
Nejprve si nakrájíme brokolici a uvaříme ji v páře (můžeme klidně víc). Mezitím si na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme maso, nadrobno... více o Brokolicová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Filety z lososa omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Lososa obalíme v sezamu a dáme jej smažit do horkovzdušné trouby nebo konvektomatu na... více o Losos v sezamové krustě
Batáty a zázvor oloupejte a povařte asi 15 minut téměř doměkka. Hrášek také povařte na mírném plameni skoro doměkka, asi 10 minut. Filety ryby... více o Candát a batátové pyré
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na klínky. V míse promíchejte s chilli papričkou, sezamem, medem, hořčicí, vínem... více o Pečené batáty
Všechny ingredience na těsto smícháme v tužší těsto (mléko nebo vodu do těsta přilíváme opatrně a nemusí být přesně 10 lžic, těsto by mělo mít tužší... více o Slané cukroví
Do misky nasypeme mouku do které uděláme malý ďůlek a rozdrobíme do něj droždí. Mléko si trochu ohřejeme (třeba v mikrovlnné troubě) a uděláme si... více o Slané prdelky
Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak... více o Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Nejdřív si připravte česnekový dresink. V kastrůlku s nepřilnavým povrchem smíchejte cukr a česnek se lžící vody. Ma mírném ohni zahřívejte, až se... více o Pikantní kuřecí salát
Mouku se solí prosijeme, uchystáme kvásek z trošky vlažného mléka, cukru a čerstvého droždí nebo přidáme přímo do mouky suché droždí, cukr a pořádně... více o Výborné domácí pečivo