Mouku dejte na vál a uprostřed ní vytvořte důlek. Do něj nakrájejte máslo, rozklepněte vajíčko, přidejte sůl a vodu. Vše promíchejte nejprve nožem, a...
více o Koláč se sardnikami a čekankou
Ze sardinek důkladně vymačkáme šťávu, vyjmeme páteř, dáme do mísy a vyšleháme s máslem. Přidáme hořčici a sůl a znovu šleháme.
Přidáme nadrobno...
více o Rybí pomazánka
Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a...
více o Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř.
Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte –...
více o Sardinkové escabeche
Sardinky očistěte a osolte. Cibuli nakrájejte najemno a na oleji opečte, pak v něm rozpusťte papriku a zalijte horkým vývarem. Přidejte bobkový list a...
více o Rossejat
Troubu zapněte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem.
Filety osolte, opepřete a rozložte na plech. Zakápněte je olejem. Bylinky nasekejte a...
více o Terina ze sardinek a paprik
1. Krajíce chleba rozpůlíme, potřeme kečupem nebo protlakem a naskládáme na plech vymazaný olejem nebo na pečicí papír.
2. Na každý půlkrajíc...
více o Neapolské chuťovky
Sardinky necháme okapat a dáme do misky. Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme k sardinkám. Do misky dáme ještě cottage sýr, hořčici, osolíme, opepříme a...
více o Cottage sardinky - pomazánka
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli a porek. Přidáme 2 stroužky rozdrceného česneku, 2 lžíce hořčice, provensálské koření a sůl a pepř. Promícháme a...
více o Rybičky naší babičky
Sardinky rozmačkáme vidličkou, přidáme lučinu, cibuli, a sardelovou pastu a dobře promícháme. Krém dle chuti osolíme, opepříme, případně ještě...
více o Rybí krém - náplň do malých větrníků
Plátky chleba opečeme z jedné strany na rozpáleném tuku a neopečenou stranou naskládáme na tukem vymazaný plech. Poklademe rybičkami, přikryjeme...
více o Rybí toasty
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme moukou a na rozehřátém oleji zprudka opečeme po obou stranách. Poté maso podlijeme a dusíme doměkka. Šunku...
více o Německé telecí plátky