• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sardelová pasta

Sardelová pasta

Podobné ingredience

  • Burská pasta
  • Česneková pasta
  • Chilli pasta
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

20 minut
"Karlínská" plněná vajíčka

"Karlínská" plněná vajíčka

Vajíčka rozpůlíme, žloutky utřeme s máslem, sardelovou pastou, hořčicí, sojovkou a citronem. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Zdobičkou nebo... více o "Karlínská" plněná vajíčka

20 minut
Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzu s mlékem rozšleháme, přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Vše opět rozšleháme. Baštíme s čerstvým chlebem a čajem.... více o Bryndzová pomazánka II.

(nejen) Kapří řízky se zeleninou

(nejen) Kapří řízky se zeleninou

Kapří filet (nebo filety z tresky...) očistíme, rozdělíme na 4 díly, do každého dílu prořízneme opatrně nožem kapsu, maso osolíme (můžeme i opepřit) a... více o (nejen) Kapří řízky se zeleninou

120 minut
Ptáčky ze sardelky

Ptáčky ze sardelky

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme se sardelovou pastou a balíme jako klasické ptáčky, na oleji osmažíme cibuli do hněda a... více o Ptáčky ze sardelky

Celer se sardelovou pastou

Celer se sardelovou pastou

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i ocet) téměř doměkka. Necháme ho zchladnout, pokrájíme na tenké pátky, které pomažeme sýrem a... více o Celer se sardelovou pastou

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

Dejte vařit brambory, po uvaření sceďte a s máslem vyšlehejte na hladkou kaši. Kaši necháme chvilku vychladnout. Pak do kaše zašlehejte smetanu a... více o Kapr pod bramborovou čepicí

Švédská roštěnka

Švédská roštěnka

Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce opepříme, obalíme v hladké mouce... více o Švédská roštěnka

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Vajíčka uvaříme natvrdo (měla by být co nejčerstvější, aby žloutek zůstal uprostřed). Vychladíme je, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Rozstrouháme je a... více o Plněná vejce s kaviárem

Špenátový salát s jogurtem

Špenátový salát s jogurtem

Propraný a osušený špenát nakrájíme na tenké nudličky. Vejce rozkrájíme na hrubo. Sardele rozetřeme a smícháme s jogurtem a citronovou šťávou.... více o Špenátový salát s jogurtem

Šunkové závitky s vaječnou pěnou

Šunkové závitky s vaječnou pěnou

Utřeme (ručním šlehačem) máslo se solí a postupně přidáváme tavený sýr a natvrdo uvařená a najemno nastrouhaná vejce, mléko, hořčici a dochutíme... více o Šunkové závitky s vaječnou pěnou

Pikantní karpatské filé

Pikantní karpatské filé

Hovězí filé tence vyklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a sardelovou pastou. Pak rozetřeme vaječný žloutek, posypeme pokrájenou cibulí, kapary... více o Pikantní karpatské filé

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Plát kuřete potřeme sardelovou pastou, posypeme solí a kari. Pokryjeme plátky bůčku a klobásou, vajíčky, sbalíme roládu, zpevníme nití a pečeme za... více o Kuřecí roláda IV.

15 minut
Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Ze sairy vybereme páteřní kosti a v misce vidličkou rozmělníme, přidáme na drobno pokrájenou menší cibuli, trochu pepře a asi třetinu tuby sardelové... více o Rybí pomazánka

Rybí krém - náplň do malých větrníků

Rybí krém - náplň do malých větrníků

Sardinky rozmačkáme vidličkou, přidáme lučinu, cibuli, a sardelovou pastu a dobře promícháme. Krém dle chuti osolíme, opepříme, případně ještě... více o Rybí krém - náplň do malých větrníků

20 minut
Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Máslo si vyndáme včas z lednice, aby změklo. Ingredience na pomazánku dáme do nádoby a vymícháme (vymixujeme) do pěny. Na plátky veky mažeme pomazánku... více o Sardelové chlebíčky

30 minut
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla... více o Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

80 minut
Pečené kuře s hruškami

Pečené kuře s hruškami

Kuře naporcujeme a lehce potřeme sardelovou pastou, osolíme, opepříme. Naskládáme do pekáčku, na maso přidáme nakrájené hrušky, posypeme na jemno... více o Pečené kuře s hruškami

Zenevske  rezy - slane

Zenevske rezy - slane

Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom dohladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě... více o Zenevske rezy - slane

Masové krokety s křenem

Masové krokety s křenem

Kapie a papričky nadrobno nakrájíme, vmícháme do majonézy, přidáme sardelovou pastu, utřený česnek, sůl, mletou papriku a promícháme. Odložíme do... více o Masové krokety s křenem

Kaviárová pěna

Kaviárová pěna

Máslo necháme změknout a se sardelovou pastou a citronovou šťávou vyšleháme do pěny, potom lehce vmícháme kaviár.... více o Kaviárová pěna

Mušle II.

Mušle II.

Vepřové maso uvaříme vcelku doměkka. Na oleji dáme zesklovatět cibulku, přidáme uvařené maso nakrájené na malé kostičky, bešamel, vejce, celou... více o Mušle II.

Tomatová rybí pomazánka II.

Tomatová rybí pomazánka II.

Rybičky rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr a vajíčka, jemně pokrájenou cibuli, majonézu podle hustoty a ostatní přísady.... více o Tomatová rybí pomazánka II.

Smažený hermelín trochu jinak

Smažený hermelín trochu jinak

Hermelíny rozkrojíme (používám ty předsmažené, je to rychlejší a nevyteče), jednu polovinu každé porce potřeme taveným sýrem smíchaným s utřeným... více o Smažený hermelín trochu jinak

Pivní pomazánka express

Pivní pomazánka express

Všechny ingredience postupně rozmixujeme, případně rozmačkáme vidličkou. Uložíme přes noc v lednici. Výborné na ciabattě.... více o Pivní pomazánka express

Nadívaný kapr - na pečení a grilování

Nadívaný kapr - na pečení a grilování

Kapra bez šupin páteře zbavíme: na hřbetě ho podle hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř... více o Nadívaný kapr - na pečení a grilování

Plněné paprikové špice

Plněné paprikové špice

Tvaroh, nasekané kapary, kmín, rozmačkaný sýr, máslo a sardelovou pastu smícháme dohromady. Dochutíme hořčicí, mletou paprikou, solí a pepřem (nejlépe... více o Plněné paprikové špice

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná.... více o Plněná veka II.

Plněné šnečí ulity alá Gaskogne

Plněné šnečí ulity alá Gaskogne

Hlemýždě vhodíme do vařící vody na 10 min. Vyndáme jehlicí z ulit a černé ocásky na hřbetu tělíček odřízneme (jsou to vnitřnosti). Vymneme v soli,... více o Plněné šnečí ulity alá Gaskogne

Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914

Wiener schwabenschnecken - recept z r…

Hlemýždí tělíčka dáme do osolené vody, přidáme všechny přísady jemně pokrájené a vaříme ještě asi 1 hod. (může být i méně). Po varu je vyjmeme a... více o Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914

Vánoční ryba

Vánoční ryba

Rybu vykostíme a nakrájíme na porce. Do vody dáme sůl, ocet a kousky ryby a táhneme na ohni asi 7 minut. Vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do smetany... více o Vánoční ryba

Italská omáčka II.

Italská omáčka II.

Smícháme jemně nakrájenou cibuli, okurky, papriky, strouhanou citronovou kůru, rajský protlak, trochu sardelové pasty, sekanou petrželku a bazalku,... více o Italská omáčka II.

20 minut
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Cizrnu namočíme na 12 hodin a uvaříme. Pastu rozetřeme se šťávou, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, podle potřeby přidáme 1-2 lžíce vody a promícháme... více o Cizrnový salát

Bramborová paštika (1922)

Bramborová paštika (1922)

Vařené brambory oloupeme a prolisujeme, játra odblaníme, nožem dobře utřeme nebo 2x umeleme na masovém strojku (v současné době rozmixujeme). Obojí... více o Bramborová paštika (1922)

Thajská polévka

Thajská polévka

Na másle orestujeme cibulku, přidáme na tenké plátky nakrájené papriky, na nudličky kuřecí maso, nasekanou petrželku, koriandr a kari (lepší čerstvé a... více o Thajská polévka

20 minut
Caesar salát s krutony

Caesar salát s krutony

Krajíčky veky potřeme olejem. Nakrájíme na 1 cm čtverečky - rozložíme na pečící plech a pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut do zlatova. Necháme... více o Caesar salát s krutony

20 minut
Zapečená vejce pikantní

Zapečená vejce pikantní

Zapékací misku vymažeme máslem vlijeme kysanou smetenu. Vejce oparně vyklepneme do smetany osolíme, posypeme nasekanými sardelemi, pažitkou a trochou... více o Zapečená vejce pikantní

Kapr na sardeli

Kapr na sardeli

Kapra rozdělíme na tenčí jednotlivé porce, nejlépe na poloviny podkovy a v misce si utřeme sardelovou pastu s 200 g másla. Kapra nesolíme, sardelová... více o Kapr na sardeli

10 minut
Šneci se sardelovou pastou

Šneci se sardelovou pastou

Listové těsto rozválíme na plát asi 30x30 cm a potřeme celou plochu sardelovou pastou. Zarolujeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm. Rozložíme na plech,... více o Šneci se sardelovou pastou

Sardelová omáčka

Sardelová omáčka

Vše ušlehat, podává se k grilovaným a dušeným rybám.... více o Sardelová omáčka

Špagety strýce Jiřího

Špagety strýce Jiřího

Cibulku zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek a osmahneme, přidáme plechovku rajského protlaku a kečup, dolijeme vodou (asi 150 ml), přidáme... více o Špagety strýce Jiřího

15 minut
Pivní sýr

Pivní sýr

Máslo utřeme a postupně přidávámeme všechny přísady, dobře promícháme a mažeme na chléb.... více o Pivní sýr

30 minut
Mafiánské špagety

Mafiánské špagety

Špagety uvaříme ve velkém hrnci ne příliš do měkka. Scedíme je a necháme okapat. Na oleji zesklovatíme nakrájené cibule, přidáme sardelovou pastu,... více o Mafiánské špagety

Pikantní bramborová kaše

Pikantní bramborová kaše

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Smetanu přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem... více o Pikantní bramborová kaše

20 minut
Dědečkova vejce

Dědečkova vejce

Uvařená vejce, oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí. Nakonec... více o Dědečkova vejce

Tatarka II.

Tatarka II.

Vše smícháme, necháme uležet a podáváme. Pro odlehčení je možné přidat bílý jogurt a jakékoliv zelené bylinky.... více o Tatarka II.

30 minut
Těstoviny s brokolicí V.

Těstoviny s brokolicí V.

Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, petržel a česnek. Po chvíli vmícháme pastu, podlijeme vínem a necháme 5 minut dusit. Vmícháme spařená, oloupaná,... více o Těstoviny s brokolicí V.

Kapr pečený na sardeli

Kapr pečený na sardeli

Osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Osušíme je, osolíme, vložíme na teflonovou pánev s rozehřatým olejem a... více o Kapr pečený na sardeli

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme a smícháme s uvedenými ingrediencemi v hmotu. Necháme uležet a mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek

Sicilské špagety

Sicilské špagety

- špagety uvaříme - cibuli nakrájíme na kostičky - zpěníme na oleji dozlatova - přidáme rajčata, rozdusíme - podlejeme vývarem z masoxu - přidáme... více o Sicilské špagety

Garibaldi dip

Garibaldi dip

Majolku promícháme s hořčicí, sardelovou pastou a kečupem. Vmícháme citronovou šťávu, pepř, sůl a podle potřeby trochu vody. Podle zvyklosti a chuti... více o Garibaldi dip

  • 1
  • 2
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

62
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
50
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
39
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zemřel Jiří Bartoška (†78): První slova Marka Ebena! O všech nemocích ani lidi nevěděli

Zemřel Jiří Bartoška (†78): První slova Marka Ebena! O všech nemocích ani lidi nevěděli

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Nedávno navštívené recepty:

Smažený kapr Švej-žu-žu po česku Rychlá znojemská
Obrácená buchta z jablek Filé v alobalu Pečená vinná klobása na pivě
Falešný tatarák z uzeniny Nektarinkový koláč Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami
Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem Cibulovo-česnekové plátky

Další doporučené ingredience:

Salko Salko slazené Salsa Salsa de chile rojo Sambal
Sambal olej Samokypřicí mouka (self-raising flour) Sanitrová směs Sardelky Sardelová očka
Sardinky Sardinky v oleji Sardinky v tomatě Saturejka Sedlčanský vltavín
Sedmikráskové květy Sekaná Sekaná rajčata Sekaný kerblík Sekt
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sardelová pasta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact