Vajíčka rozpůlíme, žloutky utřeme s máslem, sardelovou pastou, hořčicí, sojovkou a citronem. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Zdobičkou nebo... více o "Karlínská" plněná vajíčka
Bryndzu s mlékem rozšleháme, přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Vše opět rozšleháme. Baštíme s čerstvým chlebem a čajem.... více o Bryndzová pomazánka II.
Kapří filet (nebo filety z tresky...) očistíme, rozdělíme na 4 díly, do každého dílu prořízneme opatrně nožem kapsu, maso osolíme (můžeme i opepřit) a... více o (nejen) Kapří řízky se zeleninou
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme se sardelovou pastou a balíme jako klasické ptáčky, na oleji osmažíme cibuli do hněda a... více o Ptáčky ze sardelky
Očištěný celer uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i ocet) téměř doměkka. Necháme ho zchladnout, pokrájíme na tenké pátky, které pomažeme sýrem a... více o Celer se sardelovou pastou
Dejte vařit brambory, po uvaření sceďte a s máslem vyšlehejte na hladkou kaši. Kaši necháme chvilku vychladnout. Pak do kaše zašlehejte smetanu a... více o Kapr pod bramborovou čepicí
Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce opepříme, obalíme v hladké mouce... více o Švédská roštěnka
Vajíčka uvaříme natvrdo (měla by být co nejčerstvější, aby žloutek zůstal uprostřed). Vychladíme je, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Rozstrouháme je a... více o Plněná vejce s kaviárem
Propraný a osušený špenát nakrájíme na tenké nudličky. Vejce rozkrájíme na hrubo. Sardele rozetřeme a smícháme s jogurtem a citronovou šťávou.... více o Špenátový salát s jogurtem
Utřeme (ručním šlehačem) máslo se solí a postupně přidáváme tavený sýr a natvrdo uvařená a najemno nastrouhaná vejce, mléko, hořčici a dochutíme... více o Šunkové závitky s vaječnou pěnou
Hovězí filé tence vyklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a sardelovou pastou. Pak rozetřeme vaječný žloutek, posypeme pokrájenou cibulí, kapary... více o Pikantní karpatské filé
Plát kuřete potřeme sardelovou pastou, posypeme solí a kari. Pokryjeme plátky bůčku a klobásou, vajíčky, sbalíme roládu, zpevníme nití a pečeme za... více o Kuřecí roláda IV.
Ze sairy vybereme páteřní kosti a v misce vidličkou rozmělníme, přidáme na drobno pokrájenou menší cibuli, trochu pepře a asi třetinu tuby sardelové... více o Rybí pomazánka
Sardinky rozmačkáme vidličkou, přidáme lučinu, cibuli, a sardelovou pastu a dobře promícháme. Krém dle chuti osolíme, opepříme, případně ještě... více o Rybí krém - náplň do malých větrníků
Máslo si vyndáme včas z lednice, aby změklo. Ingredience na pomazánku dáme do nádoby a vymícháme (vymixujeme) do pěny. Na plátky veky mažeme pomazánku... více o Sardelové chlebíčky
Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla... více o Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové
Kuře naporcujeme a lehce potřeme sardelovou pastou, osolíme, opepříme. Naskládáme do pekáčku, na maso přidáme nakrájené hrušky, posypeme na jemno... více o Pečené kuře s hruškami
Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom dohladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě... více o Zenevske rezy - slane
Kapie a papričky nadrobno nakrájíme, vmícháme do majonézy, přidáme sardelovou pastu, utřený česnek, sůl, mletou papriku a promícháme. Odložíme do... více o Masové krokety s křenem
Máslo necháme změknout a se sardelovou pastou a citronovou šťávou vyšleháme do pěny, potom lehce vmícháme kaviár.... více o Kaviárová pěna
Vepřové maso uvaříme vcelku doměkka. Na oleji dáme zesklovatět cibulku, přidáme uvařené maso nakrájené na malé kostičky, bešamel, vejce, celou... více o Mušle II.
Rybičky rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný sýr a vajíčka, jemně pokrájenou cibuli, majonézu podle hustoty a ostatní přísady.... více o Tomatová rybí pomazánka II.
Hermelíny rozkrojíme (používám ty předsmažené, je to rychlejší a nevyteče), jednu polovinu každé porce potřeme taveným sýrem smíchaným s utřeným... více o Smažený hermelín trochu jinak
Všechny ingredience postupně rozmixujeme, případně rozmačkáme vidličkou. Uložíme přes noc v lednici. Výborné na ciabattě.... více o Pivní pomazánka express
Kapra bez šupin páteře zbavíme: na hřbetě ho podle hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř... více o Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Tvaroh, nasekané kapary, kmín, rozmačkaný sýr, máslo a sardelovou pastu smícháme dohromady. Dochutíme hořčicí, mletou paprikou, solí a pepřem (nejlépe... více o Plněné paprikové špice
Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná.... více o Plněná veka II.
Hlemýždě vhodíme do vařící vody na 10 min. Vyndáme jehlicí z ulit a černé ocásky na hřbetu tělíček odřízneme (jsou to vnitřnosti). Vymneme v soli,... více o Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Hlemýždí tělíčka dáme do osolené vody, přidáme všechny přísady jemně pokrájené a vaříme ještě asi 1 hod. (může být i méně). Po varu je vyjmeme a... více o Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914
Rybu vykostíme a nakrájíme na porce. Do vody dáme sůl, ocet a kousky ryby a táhneme na ohni asi 7 minut. Vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do smetany... více o Vánoční ryba
Smícháme jemně nakrájenou cibuli, okurky, papriky, strouhanou citronovou kůru, rajský protlak, trochu sardelové pasty, sekanou petrželku a bazalku,... více o Italská omáčka II.
Cizrnu namočíme na 12 hodin a uvaříme. Pastu rozetřeme se šťávou, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, podle potřeby přidáme 1-2 lžíce vody a promícháme... více o Cizrnový salát
Vařené brambory oloupeme a prolisujeme, játra odblaníme, nožem dobře utřeme nebo 2x umeleme na masovém strojku (v současné době rozmixujeme). Obojí... více o Bramborová paštika (1922)
Na másle orestujeme cibulku, přidáme na tenké plátky nakrájené papriky, na nudličky kuřecí maso, nasekanou petrželku, koriandr a kari (lepší čerstvé a... více o Thajská polévka
Krajíčky veky potřeme olejem. Nakrájíme na 1 cm čtverečky - rozložíme na pečící plech a pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut do zlatova. Necháme... více o Caesar salát s krutony
Zapékací misku vymažeme máslem vlijeme kysanou smetenu. Vejce oparně vyklepneme do smetany osolíme, posypeme nasekanými sardelemi, pažitkou a trochou... více o Zapečená vejce pikantní
Kapra rozdělíme na tenčí jednotlivé porce, nejlépe na poloviny podkovy a v misce si utřeme sardelovou pastu s 200 g másla. Kapra nesolíme, sardelová... více o Kapr na sardeli
Listové těsto rozválíme na plát asi 30x30 cm a potřeme celou plochu sardelovou pastou. Zarolujeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm. Rozložíme na plech,... více o Šneci se sardelovou pastou
Vše ušlehat, podává se k grilovaným a dušeným rybám.... více o Sardelová omáčka
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek a osmahneme, přidáme plechovku rajského protlaku a kečup, dolijeme vodou (asi 150 ml), přidáme... více o Špagety strýce Jiřího
Máslo utřeme a postupně přidávámeme všechny přísady, dobře promícháme a mažeme na chléb.... více o Pivní sýr
Špagety uvaříme ve velkém hrnci ne příliš do měkka. Scedíme je a necháme okapat. Na oleji zesklovatíme nakrájené cibule, přidáme sardelovou pastu,... více o Mafiánské špagety
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Smetanu přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem... více o Pikantní bramborová kaše
Uvařená vejce, oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí. Nakonec... více o Dědečkova vejce
Vše smícháme, necháme uležet a podáváme. Pro odlehčení je možné přidat bílý jogurt a jakékoliv zelené bylinky.... více o Tatarka II.
Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, petržel a česnek. Po chvíli vmícháme pastu, podlijeme vínem a necháme 5 minut dusit. Vmícháme spařená, oloupaná,... více o Těstoviny s brokolicí V.
Osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Osušíme je, osolíme, vložíme na teflonovou pánev s rozehřatým olejem a... více o Kapr pečený na sardeli
Maso naškrábeme nebo dvakrát umeleme a smícháme s uvedenými ingrediencemi v hmotu. Necháme uležet a mažeme na topinky.... více o Tatarský biftek
- špagety uvaříme - cibuli nakrájíme na kostičky - zpěníme na oleji dozlatova - přidáme rajčata, rozdusíme - podlejeme vývarem z masoxu - přidáme... více o Sicilské špagety
Majolku promícháme s hořčicí, sardelovou pastou a kečupem. Vmícháme citronovou šťávu, pepř, sůl a podle potřeby trochu vody. Podle zvyklosti a chuti... více o Garibaldi dip