Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a obalíme v nasekané petrželce. Na polovině másla porce zprudka po obou stranách opečeme, podlijeme vývarem a...
více o Kapr na petrželce
Cibuli velmi jemně nasekáme nebo nastrouháme, česnek utřeme se solí, smícháme s chilli, sardelovou pastou, citronovu šťávou a zpracujeme v jemnou...
více o Pasta sambal
Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné pánvi osmahneme na sádle drobně...
více o Kureci kridla po cinsku
Vejce uvaříme natvrdo, podélně je rozkrojíme a žloutky vyjmeme. Žloutky ušleháme s máslem, sardelovou paastou a trochou kari koření. Půlky vajíček...
více o Pštrosí vejce
Toasty opečeme nasucho z obou stran. Vymícháme tvaroh s máslem a sardelovou pastou, potřeme opečené toasty. Ozdobíme sýrem, krájeným pórkem a kuličkou...
více o Toasty s ementálem
Veku rozpůlíme, vydlabeme střídku a otvor naplníme směsí pomocí vařečky, spojíme, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout. Směs připravíme vyšleháním...
více o Harlekýnský chlebíček
Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou a citronovou šťávou. Rybu osolíme a pomažeme připravenou směsí. Poklademe cibulí nakrájenou na kolečka a...
více o Ryba na sardeli
Očištěné kuře uvaříme doměkka. Vykostíme ho a rozkrájíme na větší kostky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Okurky nakrájíme...
více o Zapečené kuře
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až zrůžoví a voní. Potom přisypeme strouhanku a...
více o Kvasnicový hit
Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Vyjmeme, přidáme trochu oleje a...
více o Stockholmské roštěnky
Z roštěnce pečlivě odstraníme všechny blány a nařízneme šlachy. Maso svážeme provázkem, osolíme, opepříme a necháme asi 1 hodinu odpočinout. Poté maso...
více o Brightonský roastbeef
Z chleba odkrojíme na obou koncích patky a strany seřízneme i s kůrkou tak, aby nám ze střídky vznikl hranol. Podélně jej rozkrojíme na čtyři pláty....
více o Chlebové řezy
Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom dohladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě...
více o Ženevské řezy
Oloupaná vejce podélně rozpůlíme a žloutky vyjmeme. Změklé máslo utřeme se smetanou, smícháme s prolisovanými žloutky, ochutíme pepřem, mírně osolíme...
více o Ďábelská vejce