Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut. Posypte pektinem a... více o Jehněčí panenka s višňovým čatní
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle... více o Králík na hořčici II
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a... více o Rybí špíz s krevetami
Rebarboru a chilli papričky povařte ve 1/4 litru vody, až se rebarbora rozvaří. Pyré propasírujte sítem a odvar prudce svařte se želírovacím cukrem,... více o Grilovaná ryba s rebarborovým želé
Přikryté těsto nechte hodinu v chladu odpočívat. Uzené maso a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno. Polovinu cibulky osmažte v rozehřátém oleji,... více o Domácí tortellini s chřestem
Cuketu podélně rozkrojte na čtvrtiny, odřízněte část se semínky (mohla by být nahořklá) a zbytek pokrájejte na menší špalíčky. Ty zprudka osmažte na... více o Šafránové rizoto s cuketami
Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do... více o Parmice nachová s mátou a citronem
Kalamáry nakrájejte asi na čtyřcentimetrové plátky, osušte je kuchyňskou papírovou utěrkou a nechte v chladu. V třecí misce rozdrťte česnek se špetkou... více o Grilované kalamáry s mátou a chilli
Do kastrolu vlijte asi 1,5 l vody, vložte snítku koriandru, kuličky pepře, sůl a uveďte do varu. Vložte kuřecí maso, pevně přikryjte poklicí a vypněte... více o Orientální kuřecí salát
Troubu předehřejte na 240 °C. Sýr a fazolky rozložte na plech pokrytý pečicím papírem, lehce pomazaný olejem a pečte 10 až 12 minut, až sýr zvláční a... více o Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem
Mortadellu nakrájíme na velmi jemno, rohlík rozmixujeme. V míse smícháme maso, vejce, mortadellu, rozmixovaný rohlík, petrželku, parmezán, osolíme a... více o Masové kuličky s mortadellou a parmezánem
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody podle návodu. Piniové oříšky opražíme dozlatova na nepřilnavé pánvi a dáme bokem. Šalotku nakrájíme na... více o Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky
Rajčátka nakrájíme na čtvrtky, olivy na kolečka. Šalotku nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje ve větší pánvi. Přidáme maso,... více o Těstoviny s masem, cherry rajčátky a olivami
Kapustu nakrájíme na tenké proužky a vložíme do osolené vroucí vody společně s těstovinami (těstoviny vaříme dle návodu). Mezitím nakrájíme šalotku na... více o Těstoviny s kapustou a tuňákem
Fazole necháme okapat. Rajčata a šalotky pokrájíme na půlměsíčky. Cuketu omyjeme (neloupeme) a pokrájíme na stejně velké kousky. Česnek nasekáme... více o Fazole s rajčaty
Čekanku omyjeme, odřežeme košťál a nakrájíme na tenké proužky, hrstku si ponecháme bokem na ozdobení porcí. Ze sýru odkrojíme okraje a nakrájíme na... více o Krémové rizoto s čekankou a zrajícím sýrem
Šalotku, mrkev a řapík celeru (bez listu) nakrájíme na drobno, případně rozmixujeme. Kapustu nakrájíme na proužky. V hrnci zahřejeme olivový olej s... více o Krémové kapustové rizoto nejen pro děti
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou ji obalíme slaninou, vložíme do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut.... více o Peřinka ve vepřové panence se slaninou
Tofu nastrouháme. V pánvi orestujeme na oleji česnek a cibulku. Po změknutí přidáme krájená rajčata a lehce osolíme a opepříme. Nastrouhané tofu... více o Tofu pomodoro
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky. Cibuli na kostičky, zázvor nejprve na plátky, poté na nudličky. Z dobře omytého citronu okrájíme vrchní kůru,... více o Kuře na medu s pomeranči a mandlemi
Mouku, vajíčka, vodu, olej, droždí a trochu soli smícháme v těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Poté těsto dáme do formy (na... více o Slaný anglický koláč
Dýni nakrájíme na kostky, šalotku na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a dáme osmahnout šalotku a celý česnek. Po chvíli přidáme dýni, zalijeme... více o Dýňová pochoutka
Vykuchané a šupin zbavené pstruhy opláchneme a osušíme. Pstruhy nařízneme podél páteře a odřízneme z každého dva filety. Sůl smícháme s posekaným... více o Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky nasekáme najemno.... více o Ragú z kuřecích jater
Vařené brambory ve slupce oloupeme, ještě teplé nakrájíme na plátky, které rozpůlíme. Přidáme jemně nasekanou šalotku i pažitku a měsíčky ředkviček,... více o Ředkvičkový salát s bramborem - lehký
Šalotku a 50 g šunky nakrájíme na drobno. Z poloviny melounu ořežeme slupku, odstraníme jádra a nakrájíme jej na kousky. Sýr nakrájíme taktéž na... více o Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Do hrnce vložíme cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list a rybí hlavy, přilijeme víno, necelý 3/4 litr vody a vaříme cca 30 minut. Pak vývar scedíme.... více o Bujabéza z Francie
Slupku rajčat nařízneme do kříže, rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Šalotky a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na... více o Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou
Maso nakrájíme na kostky, fenykl omyjeme, odřežeme stonky a tvrdé vnější části a nakrájíme na kousky. Trochu fenyklové natě si ponecháme stranou.... více o Kuřecí prsíčka s fenyklem
Šalotku na jemno pokrájíme, lehce orestujeme na oleji (nejlépe olivovém), přidáme maso, necháme zatáhnout, poté přidáme hrášek, kukuřici, papriku ... více o Tymiánové rizoto
Vývar, mléko a smetanu přivedeme k varu. Přidáme nasekaná kaštanová jádra na kousky a vaříme cca 25 minut. Polévku pak rozmixujeme dohladka ponorným... více o Kaštanová polévka s shii-také
Prřpravíme si kvásek. Mouku si dáme do mísy, přisypeme sýr, sůl, cukr, trochu pepře, oloupanou a rozmačkanou bramboru a promícháme. Přidáme kvásek,... více o Slaná bábovka s fenyklem
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku se slaninou, přidáme nakrájené bulvy fenyklu, ze kterých jsme odkrojili zelené stonky a vnější hrubé vrstvy.... více o Fenyklová polévka
V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky... více o Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme oloupané a na kostky nakrajené brambory, promícháme. Rajčata rozmačkáme vidličkou a přidáme... více o Jemná polévka z brambor a rajčat
Filety opláchněte, osušte, rozkrojte podél na půlky, pak příčně na poloviny,...zkrátka si udělejte porce, které Vám vyhovují. Porce osolte a opepřete.... více o Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
Šalotku na jemno nasekáme, nasypeme do větší misky, přidáme zcezeného tuňáka, pomazánkové máslo a hořčici. Dobře promícháme, a pokud je potřeba, mírně... více o Rychlá tuňáková pomazánka III.
Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut). Do pekáčku... více o Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Cukety nakrájejte na tenké, delší hranolky. Posypejte je mořskou solí a nechte 20 minut stranou. Mezitím si na oleji osmažte cibuli, až bude zlatá a... více o Grilované kuře s piniovými jadérky, cuketami a rajčatovým salátem
"Beer Butt Chicken" (česky asi kuře s pivní zadnící) nebo občas také "Beer Can Chicken" (česky asi kuře na pivní plechovce) je pokrm pocházející z USA... více o "Beer Butt Chicken" aneb Kuře na pivní plechovce
Kuřecí prsíčka opláchneme, nakrájíme na nudličky a mírně osolíme. Houby řádně očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme... více o Kuře na smetaně po staročesku
Rozkrájejte papriky, zbavte semen a nakrájejte na malé kousky o průměru asi 2 cm. Půl množství paprik nasypte do velke mísy na salát. Přidejte také na... více o Paprikový salát s chorizem a zeleninovou zálivkou
Kostky brambor a šalotky povaříme v osolené vodě. Po 8 minutách doplníme růžičky brokolice a dovaříme. Vývar slijeme, přidáme máslo, necháme lehce... více o Bramborové pyré s brokolicí
Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Okořeníme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a pstruhy na něm osmažíme 2 - 3 minuty... více o Lucemburský pstruh ve vinné omáčce s bylinkami
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým džusem, přidáme koření a dáme... více o Červená řepa jako příloha
Jablka omyjeme a oloupeme. Odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a také nakrájíme na tenké plátky. Smícháme... více o Salát z avokáda
Maso nakrojíme ze strany a jemně opepříme a osolíme, můžeme mírně posypat grilovacím kořením. V míse si připravíme z uvedených surovin marinádu,... více o Grilovaná krkovice v medové marinádě
Naporcovaného králíka osolíme, opeříme, potřeme rozdrceným česnekem a hořčicí a opečeme zprudka na oleji. Poté ho vyjmeme a vložíme do zapékací mísy... více o Králík na víně II.
Pokud použijeme čerstvý špenát spaříme ho a necháme okapat. Mražený necháme povolit při pokojové teplotě. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou,... více o Krůtí řízky se špenátem
Tresku opláchneme a usušíme, nasolíme, opepříme z obou stran, přidáme kmín, zbylé koření a bylinky. Pokapeme limetkovou šťávou z obou stran a na pánvi... více o Exotická treska