Chléb z obou stran osmažte dozlatova na oleji.
Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, přidejte tymián, bobkový list, zaprašte moukou, krátce...
více o Topinky se sýrem, šunkou a vejcem
Na másle orestujte nadrobno nasekané šalotky s česnekem nakrájeným na plátky, přidejte na menší kostky nakrájené králičí maso, osolte, opepřete....
více o Králík na houbách
Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu...
více o Baskické kuře
V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přisypejte rýži, kterou nijak neproplachujte a promíchejte s šalotkou. Následně...
více o Risotto s medvědím česnekem
Propláchnutou čočku 8 minut povařte. Rozehřejte ghí a nechte na něm rozvonět kurkumu, koriandr a kmín. Nechte zesklovatět nasekanou šalotku, přidejte...
více o Dhal s mušlemi
Lososa vložte na 15 minut do mrazáku. Estragon utřete nahrubo v hmoždíři a smíchejte se lžící oleje.
Šalotky nakrájejte na tenké plátky, vypeckované...
více o Lososový tatarák s avokádem
Zeleninu na pastu nakrájejte na kousky, limetkové listy a citronovou trávu nasekejte, koření nadrťte v hmoždíři a vše rozmixujte s mlékem.
V hrnci...
více o Thajské žluté zeleninové kari
Maso osolte a opepřete a orestujte na oleji z obou stran dozlatova, po vychladnutí nakrájejte na tenké plátky.
Celer nastrouhejte najemno, zakápněte...
více o Celerový sendvič s kuřecím masem
Maso ze všech stran osolíme, opepříme, a připravíme omáčku. Horčici prošleháme s medem, worčestrovou omáčkou a olejem. Směsí potřeme maso a pečeme při...
více o Krkovička pečená na medu a hořčicí
Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny...
více o Dušená kapusta se slaninou
Kvalitní kližka je voňavá, od pohledu šťavnatá, jemně prorostlá šlachami.Maso ohebným, nejlépe filetovacím nožem, zbavte přebytečného tuku a blan....
více o Kližka se zeleninou
Troubu zapněte na 180 °C.
Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Šalotky a česnek nasekejte, šunku nakrájejte na kostičky.
Máslo rozehřejte a...
více o Tagliatelle se šunkou a sýrem
Šalotky a česnek nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova.
Přidejte nadrobno nakrájené kaštany a ještě krátce orestujte, část kaštanů potom...
více o Kaštanový krém
Kuřecí prsa osolte, opepřete a na oleji orestujte z obou stran dozlatova, z každé asi 5 minut.
Vyjměte maso a zabalte jej do alobalu. V troubě...
více o Kuřecí prsa s pomeranči
Maso omyjte a osušte kuchyňskou papírovou utěrkou. Nakrájete na asi 1 cm silné plátky.
Zelí nakrouhejte. Šalotku nakrájejte na tenké kroužky. Bazalku...
více o Lososové sashimi
Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte a rozšťouchejte na kaši. Nechte vychladnout.
Lososa očistěte a...
více o Lososové krokety s kokosem
Troubu zapněte na 140 °C. Pepř, koriandr a vlašské ořechy podrťte v hmodíři. Bylinky omyjte, osušte a nasekejte najemno. Šalotku nakrájejte nadrobno....
více o Vepřová panenka v hořčičné krustě
Šalotky nakrájejte na proužky, česnek na tenké plátky. Hřbet ze všech stran osolte a opepřete. Pak jej poprašte hladkou moukou a zprudka zatáhněte na...
více o Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s nadrobno nasekanou šalotkou orestujte. Vmíchejte jarní cibulku a nechte vychladnout. Promíchejte s mletým...
více o Králičí karbanátky s bramborovou kaší
Mrkev a petžel nakrájejte na malé kostičky a orestujte na másle dozlatova, přidejte růžičkovou kapustu a nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Zalijte...
více o Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
Na oleji orestujte naskenou šalotku se stroužky česneku, který potom vyndejte. Přidejte nasekanou čekanku, orestujte a přisypte rýži. Promíchejte,...
více o Pstruh na čekankovém risottu
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěný celer a mrkev nastrohejte najemno a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Zakápněte olivovým olejem,...
více o Pomazánka z pečeného celeru
Šalotku nasekejte nadrobno a nechte jí na másle zeskovatět. Přidejte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujte ji dozlatova, zaprašte...
více o Kaldoun s játrovými knedlíčky
Na sádle orestujte nasekanou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené maso, osolte a nechte zatáhnout. Podlijte vínem a redukujte při nižší teplotě,...
více o Hovězí líčka s kari omáčkou
POZN.: Je to velmi rychlé, doporučuji předem vše nakrájet, rozpustit masox, mléko + mouka, vše dopředu, pak to půjde velmi rychle ;)
Rozpálíme si...
více o Čína s kuřecím masem
V mixéru rozmixujte maso. Přidejte na jemno nakrájenou cibulku, vejce, worcestrovou omáčku, sůl podle chuti a parmazán a smíchejte. Na pánvi...
více o Lososové 'kroketky'
KROK 1:
Do kastrolu dejte rozpustit máslo s olivovým olejem, přidejte šalvějové lístky a nadrcený česnek. Promíchejte, nechte trochu rozvonět a vhoďte...
více o Anglická cibulačka
Umytou syrovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy společně s najemno nakrájenou šalotkou, přidáme na volno rukolu. Vše důkladně...
více o Lehký cottage salátek
Maso naklepeme pod folií, opepříme, osolíme a zakápnem olivovým olejem. Šalotku nakrájíme nadrobno. Rajčata a maso necháme v celku. Šalotku osmažíme...
více o Rajčatová omáčka s masem k těstovinám
Točené pikantní Chorizo nakrájíme na 0,3-0,5 cm silná kolečka, cherry rajčátka rozpůlíme, keříková rajčata nakrájíme na měsíčky a rozpůlíme, stroužky...
více o Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Jarní cibulku i šalotku nasekejte najemno. Tortilly namažte tence majonézou smíchanou s jarní cibulkou a šalotkou a poklaďte opranými listy salátu....
více o Wrap s tuňákem
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků.
Brambory uvařte...
více o Steak Chateaubriand
V hrnci na oleji orestujte nasekanou šalotku s česnekem, přidejte polovinu svazku bazalky, rajčata, protlak, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném...
více o Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na oleji asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli.
Vařící...
více o Steak s pepřovou omáčkou
V mixéru rozmixujte mouku se solí, teplou vodou a vejcem. Následně ručně zadělejte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 20 minut do ledničky.
Připravte...
více o Pirohy se špenátem a sýrem feta
Z listů zelí odkrojíme tvrdý košťál a jednotlivě je spaříme v horké vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce...
více o Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Čerstvou pažitku, petrželku a šalotku rozsekáme v robotu. Přidáme tvrdý tvaroh, majonézu, plnotučnou hořčici, sůl a pepř. Mixujeme do té doby, než se...
více o Bylinková pomazánka
Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu...
více o Ossobuco s šafránovým rizotem
Panenky potřete částí oleje a nechte odležet v pokojové teplotě. Na másle orestujte šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte 1 dl...
více o Panenka se šalotkou
Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny. Šalotku a česnek nasekejte a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rajčátka, pár si jich nechte stranou na...
více o Rychlá rajská polévka s pistáciemi
Na pánev (r=22 cm) dáme 1 lžičku oleje, 1 lžičku másla a rozehřejeme na středním žáru. Přidáme šalotku a pražíme asi 2 minuty. Přidáme žampiony,...
více o Provensálská omeleta
Na rozpuštěném másle s olejem orestujte na měsíčky pokrájenou šalotku a slaninu, až šalotka začne zlátnout. Poprašte moukou a za stálého míchání vařte...
více o Dušený hrášek
Kýtu nejprve opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ji na nudličky a zprudka opečte na rozehřátém oleji. Pak maso podle své chuti osolte,...
více o Ragú s bramborovými placičkami
Maso nakrájejte na stejně velké plátky, promíchejte s dalšími přísadami a nechte v chladu několik hodin, lépe přes noc, marinovat.
Na kořenicí pastu...
více o Grilované kuře v kokosu
Ryby vně i uvnitř opláchněte a dobře osušte. Kůži ryb několikrát šikmo nařízněte a do zářezů vsuňte na tenko nakrájené plátky limetek. Pokrájenou...
více o Ryba v balíčku
Vývar přiveďte k varu a nechte na mírném ohni probublávat. V hlubší pánvi se zesíleným dnem rozehřejte polovinu oleje a lžíci másla a nechte na něm...
více o Rizoto s citronem