Vepřový bůček nakrájíme na tenké plátky. Všechny tekuté přísady na marinádu dáme do misky a mícháme, než se cukr rozpustí. Přidáme cibuli nakrájenou...
více o Vietnamský bůček Bún chả
V misce prošlehejte tekuté suroviny na marinádu, přidejte utřený česnek, sůl a pepř. Maso ponořte do marinády alespoň na 30 minut.
Rozehřejte gril....
více o Steakový salát s balzamikem
Začněte majonézou kešú. Ořechy namočte přes noc do vody a druhý den je slijte. Rozmixujte je společně s ostatními surovinami dohladka.
Připravte...
více o Veganský burger s majonézou kešú
V misce metličkou vyšlehejte suroviny na zálivku a nechte je 10 minut odstát, lépe se propojí. Mezitím z fenyklů odkrojte lístky, a nasekejte je na...
více o Fenyklový salát s červeným pomerančem
Fenykl rozčtvrťte, odkrojte tvrdé části a nakrájejte ho na tenké proužky. Smíchejte s jemně nastrouhanou citronovou kůrou, pár kapkami citronové šťávy...
více o Skandinávský hot dog
Maso rozdělte na čtyři stejné díly a v ruce každou část zlehka zpracujte do koule. Rozložte je na pracovní plochu pokrytou fólií nebo pečicím papírem,...
více o Klasický burger
Kuřecí prsa potřete olejem, zasypte hrubě mletým pepřem a nechte asi 10 minut odležet při pokojové teplotě. Bagetu natrhejte na kousky velikosti...
více o Salát s kuřecím masem a krutony
Řepu oloupejte, pokrájejte na poloviny nebo čtvrtiny. Položte na arch alobalu, zakápněte olejem a balzamikem, osolte, opepřete, zabalte a dejte na...
více o Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou
Začněte přípravou knedlíčků. Mouku promíchejte s cukrem a lžičkou soli. V hrnku rozmíchejte droždí se lžící teplé vody a vše nalijte k mouce i s...
více o Rybí koláčky na knedlíku
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rybí i sójovou omáčku, víno a 2 lžíce cukru prošlehejte v malém pekáčku a doplňte vodou tak, aby bůček byl v omáčce...
více o Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citrónovou šťávou a připravte podle návodu.
Okurku zbavtw...
více o Tabouleh
Mleté maso ochutíme solí a pepřem a ze směsi vytvarujeme čtyři menší burgery. Opečeme je na rozpáleném grilu, ke konci pečení k masu přidáme prohřát...
více o Monster burger
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto rozdělte na 3 části. Na lehce...
více o Pizza s blumami a parmskou šunkou
Kaki dobře umyjte, osušte a pokrájejte na tenké plátky. Granátové jablko rozkrojte, řeznou stranou vložte do dlaně a vařečkou z něj vytlučte zrnka....
více o Letní salát s kaki a mozzarellou
Na zálivku promíchejte najemno nasekanou chilli papričku s prolisovaným česnekem a prošlehejte s olejem, cukrem a sójovou omáčkou.
Krevety z obou...
více o Salát z grilovaných krevet s pomelem
Začněte lokšemi. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupejte, prolisujte nebo na jemno nastrouhejte. Na pomoučněném vále k nim přidejte...
více o Husí játra v lokši
Nudle namočte do studené vody alespoň na 30 minut. Uvařenou řepu oloupejte a rozmixujte s 1 l vody. Propasírujte přes jemný cedník. Řepovou vodu...
více o Jarní duhové závitky
Ještě horkou červenou řepu rozmixujte s česnekem, přimíchejte ostatní suroviny a podle chuti osolte. Vytvarujte mokrýma rukama burgery, naskládejte na...
více o Burgery z červené řepy
Řepu oloupejte, pokrájejte na větší kostky, dejte do mísy a promíchejte s olivovým olejem, balzamikem, solí, pepřem a lístky tymiánu. Ochucenou řepu...
více o Salát z pečené červené řepy
Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě...
více o Burgery s vinnou klobásou
Nejprve si osmažíme kuřecí maso, které osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a buď osmažíme nebo ogrilujeme, po zchladnutí pokrájíme na menší kousky....
více o Kuřecí salát se zeleninou a vejci
Omyté listy z různých druhů salátu natrháme nebo pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou předvařenou...
více o Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Fenykl nakrouhejte na mandolíně na tenké plátky. Jablko zbavte jádřince, ředkvičky umyjte a obojí pokrájejte na tenké nudličky. Vše promíchejte se...
více o Fenyklový salát s jablkem a parmskou šunkou
Nejprve si připravíme kvásek na bulky. Polovinu teplého mléka smícháme s droždím, špetkou cukru a dobře promícháme. Necháme stranou vzejít kvásek.
Ve...
více o Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
Vyprané listy salátů necháme okapat, natrháme a pokapeme troškou citronové šťávy smíchané s necelou lžící oleje. Přidáme na špalíky pokrájený a krátce...
více o Salát (nejen) s chřestem a vejci
Růžičkovou kapustu a ředkvičky pokrájejte na čtvrtky, květák rozeberte na malé růžičky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a zeleninu restujte pár...
více o Smaženka s restovanou zeleninou
Podle návodu na obalu uvařte rýži a načechrejte ji vidličkou. Vejce uvařte natvrdo. Překrájené fazolky uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a...
více o Salát Nicoise s rýží
Jarní cibulku i šalotku nasekejte najemno. Tortilly namažte tence majonézou smíchanou s jarní cibulkou a šalotkou a poklaďte opranými listy salátu....
více o Wrap s tuňákem
Quinou propláchněte a vařte 8 až 10 minut v mírně osolené vodě. Sceďte a nechte okapat na cedníku. Cibuli a petržel nasekejte najemno, rajčata a olivy...
více o Salát z quinoy a sušených rajčat
Do mísy prosejte mouku se sodou. Přidejte vejce, mléko, sýr a sůl a vymíchejte hladké těsto. Přidejte zrnka seříznutá z kukuřičných klasů, chilli...
více o Kukuřičné placičky s uzeným lososem
Maso očistěte, odblaňte, osolte a opepřete. Opečte zprudka na rozpáleném tuku.
Mezitím smíchejte dijonskou hořčici s džemem, podle chuti. Touto směsí...
více o Jehněčí filet s borůvkami
Omyté brambory ve slupce povařte asi 15 minut. Slijte a nechte trochu vychladnout. Očištěné fazolky povařte 8 až 10 minut ve vroucí osolené vodě, hned...
více o Jarní salát s vajíčky nahniličko
Jablka a hrušky pokrájíme na kousky. Smícháme med, sůl a citronovou šťávu. Pokrájené ovoce přelijeme šťávou, necháme vychladit a podáváme na listu...
více o Pařížský salát
V misce smícháme pokrájená rajčata, cibulku, bazalku a italský dresing. Lehce promícháme a necháme v lednici 2 hodiny vychladit. Pak rozdělíme na...
více o Havajský salát
V misce dobře rozmícháme suroviny na nálev. Okurku, ředkvičky i cibuli pokrájíme na tenké plátky a přelijeme připraveným nálevem. Jemně promícháme,...
více o Marinované okurky
Papriky a okurku pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme nejprve pokrájené maso. Přidáme zeleninu, Gyros koření ...
více o Superrychlý gyros
Kuskus uvaříme dle návodu-aby byl sypký. Upečenou rybu zbavíme kostí a rozebereme na kousky. Švestky, rozinky pokrájíme a spolu s lupínky mandlí...
více o Salát s amurem a kuskusem
Nejdříve si naložte maso: smíchejte vepřové, vejce, sůl, grilovací, případně jiné oblíbené koření, med, omáčky a solamylu tolik, aby vznikla hmota...
více o Salát k večeři s marinovaným masem
Necháme si naklíčit čočku. Já ji nejprve přes noc namočím do studené vody, druhý den sliji zbylou vodu, misku postavím na teplejší místo a dle potřeby...
více o Teplý salát s klíčky
Dřevnaté konce chřestu odkrojíme, bílý chřest oloupeme. Nakrájíme ho na kousky asi 4 cm dlouhé. 3/4 l vody osolíme, přivedeme k varu, přidáme 1 lžičku...
více o Vaječný salát s chřestem
Rozložte porce kuřete v jedné vrstvě ve větší zapékací míse a potřete je lehce olivovým olejem. 15 minut je nechte v předehřátém grilu a občas je...
více o Grilované italské kuře
Maso osolíme, obalíme hladkou moukou a posypeme mletou paprikou, po obou stranách potřeme plnotučnou hořčicí. Osmažíme na rozpáleném tuku. Ještě na...
více o Vepřové plátky
Kuřeci stehna omyjeme ve vlažné vodě, papirovou utěrkou osušíme a osolíme. Stehenní kost vyřízneme a dáme pozor, abychom nerozřezaly kůži, protože ji...
více o K - Nadívaná kuřecí stehna
Oloupeme cibule. Jednu nakrájíme na kostičky, druhou na kolečka. Oloupeme česnek a nasekáme ho na malé kousky. Cibulové kostičky spolu s česnekem...
více o Domácí hamburger