• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo

Sádlo

Podobné ingredience

  • Husí sádlo
  • Kachní sádlo
  • Sádlo Brick
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Srbský guláš

Srbský guláš

Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za stálého... více o Srbský guláš

120 minut
Námořnické maso II.

Námořnické maso II.

Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky, nakrájíme cibuli, bylinky omyjeme a osušíme. Sádlo rozpustíme a maso na něm postupně opečeme. Kuřecí -... více o Námořnické maso II.

Moravské zelí

Moravské zelí

Nakrouhané zelí podlijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a necháme chvíli dusit odkryté, aby vyprchaly čpavé látky. Pak přidáme na sádle osmahnutou... více o Moravské zelí

30 minut
Babiččina česnečka

Babiččina česnečka

Česnek utřeme se solí, brambory nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme brambory s polovinou česneku, zázvorem, pepřem a kmínem. Jakmile začnou... více o Babiččina česnečka

Vepřové kotlety po balkánském způsobu

Vepřové kotlety po balkánském způsobu

Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a... více o Vepřové kotlety po balkánském způsobu

60 minut
Kuře po selsku

Kuře po selsku

Na sádle osmahneme dozlatova porce kuřete a cibulku. Zasypeme kořením, osolíme, přidáme nakrájené papriky a podlijeme, dusíme doměkka. Zahustíme... více o Kuře po selsku

Tortila moučná (Tortillas de harina)

Tortila moučná (Tortillas de harina)

Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto. Důkladně těsto prohněteme až je hladké a... více o Tortila moučná (Tortillas de harina)

30 minut
Chlebová polévka se zelenými bylinkami

Chlebová polévka se zelenými bylinkami

Na sádle necháme zpěnit oloupanou cibulku nadrobno, přidáme chléb rozlámaný na menší kousky a osmažíme. Poté zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme... více o Chlebová polévka se zelenými bylinkami

Fazole na kyselo

Fazole na kyselo

Ve vodě uvaříme fazole. Na rendlík dáme 1 lžíci sádla nebo másla, přidáme 1 bobkový list, špetku tymiánu, 1 lžíci cibule, špetku papriky, 3 nová... více o Fazole na kyselo

120 minut
Sádlové taštičky

Sádlové taštičky

Z uvedených surovin zpracujeme dvě těsta: 1.těsto: 500 g umletého sádla smícháme s 500 g hladké mouky a vypracujeme hladký bochánek, který vyválíme na... více o Sádlové taštičky

60 minut
Roštěnky na smetaně

Roštěnky na smetaně

Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli,... více o Roštěnky na smetaně

45 minut
Houbový guláš se smetanou

Houbový guláš se smetanou

Houby pokrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle za přidání sladké mleté papriky. Přidáme... více o Houbový guláš se smetanou

Kološvárské zelí II.

Kološvárské zelí II.

Kološvárské zelí je recept pro slavnostní příležitosti. Připravíme si perkelt, vejce uvaříme natvrdo, klobásu nakrájíme na tenké plátky. Kotlety... více o Kološvárské zelí II.

Kološvarské zelí III.

Kološvarské zelí III.

Uvaříme si rýži v osolené vodě, dále uvaříme kyselé zelí s kůží ze slaniny. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, zpěníme na sádle, přidáme... více o Kološvarské zelí III.

45 minut
Tyrolské nudle se zelím

Tyrolské nudle se zelím

Bílé zelí nakrouháme nadrobno, propláchneme a necháme dobře okapat, cibule nakrájíme na kostičky. Sádlo rozehřejeme a cibuli na něm osmahneme, potom... více o Tyrolské nudle se zelím

Játra po tyrolsku

Játra po tyrolsku

Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve... více o Játra po tyrolsku

Těstoviny se zelím - kysaným

Těstoviny se zelím - kysaným

Na rozpuštěném sádle orestujeme nakrájenou cibuli se salámem. Přidáme zelí, česnek a dochutíme solí a pepřem. Těstoviny uvaříme v osolené vodě do... více o Těstoviny se zelím - kysaným

Krvavý prejt

Krvavý prejt

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme hrubě posekané škvarky nebo maso. Odstavíme, přidáme předem uvařené kroupy, krevní tučnici,... více o Krvavý prejt

60 minut
Cikánovo zelné závitky

Cikánovo zelné závitky

Zelné listy omyjeme a spaříme vařící vodou, necháme okapat. Orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso, sůl, pepř a rajský protlak. Rýži... více o Cikánovo zelné závitky

90 minut
Cikánovo žebírko s plackami

Cikánovo žebírko s plackami

Pekáč vymastíme sádlem, nakrájíme brambory na plátky, posolíme, okořeníme, přidáme vegetu, na plátky nakrájený česnek a posypeme kmínem Na takto... více o Cikánovo žebírko s plackami

45 minut
Chlupaté houbové knedle se zelím

Chlupaté houbové knedle se zelím

Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, namočené houby, krupici, majoránku, osolíme. Zamícháme těsto lžící a vykrajujeme na půl lžíce knedlíčky a... více o Chlupaté houbové knedle se zelím

90 minut
Bramborový prejt

Bramborový prejt

Brambory uvaříme a vychladlé nastrouháme na hrubém struhadle. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme rozmačkaný česnek, nastrouhané... více o Bramborový prejt

bramborový kynutý koláč

bramborový kynutý koláč

Syrové i uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme škvarky, sádlo, zalijeme horkým mlékem a necháme vychladnout. Pak... více o bramborový kynutý koláč

Zapečené brambory s uzeným masem

Zapečené brambory s uzeným masem

Pekáč vymažeme a na dně vytvoříme vrstvu z brambor pokrájených na plátky – použijeme asi polovinu všech brambor. Osolíme, přidáme nakrájenou cibuli,... více o Zapečené brambory s uzeným masem

slavnostní paštika

slavnostní paštika

Vepřové maso, telecí játra, polovinu husích jater a polovinu slaniny umeleme, přidáme žemli namočenou ve víně a znovu umeleme. Vmícháme vejce, koření... více o slavnostní paštika

srdce na divoko

srdce na divoko

Srdíčka rozřízneme na polovinu a opláchneme, vložíme do vařící vody s přidáním soli a cibule a 10 minut srdce vaříme. Vyjmeme, necháme vychladnout a... více o srdce na divoko

houbovec II.

houbovec II.

Starší housky nakrájíme na plátky a namočíme v mléce. Sušené houby máčíme asi 2 hodiny ve vodě, potom vodu slijeme, houby nakrájíme na plátky a... více o houbovec II.

bramborové tyčinky

bramborové tyčinky

Zpracujeme v těsto, z něhož děláme tyčinky, preclíky nebo věnečky, které potřeme vejcem, poprášíme kmínem (nebo mákem) s hrubší solí a pečeme do... více o bramborové tyčinky

Tyčinky z brambor

Tyčinky z brambor

Zpracujeme v těsto, z něhož děláme tyčinky, preclíky nebo věnečky, které potřeme vejcem, poprášíme kmínem (nebo mákem) s hrubší solí a pečeme do... více o Tyčinky z brambor

Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme s... více o Domácí pletýnky, rohlíky, žemle

Bramborové placky VII.

Bramborové placky VII.

Brambory očistíme a nastrouháme najemno, stejně nastrouháme i cubuli. Do mísy s bramborami a cibulí přidáme prolisovaný česnek, vajíčka a dochutíme... více o Bramborové placky VII.

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanku přelijeme vroucí vodou, po chvíli přecedíme a necháme hodně okapat. V suchém kastrolu pohanku krátce opražíme, zalijeme polovinou vody a... více o Pohanková dobrota (2 porce)

Lepenice II.

Lepenice II.

Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka v osolené vodě a ochucené kmínem. Kysané zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky a... více o Lepenice II.

45 minut
Pelhřimovský řízek

Pelhřimovský řízek

Syrové brambory nastrouáme, přidáme vejce, sůl, mléko a hladnou mouku a zamícháme. Na pánvičce rozpustíme sádlo, naneseme vrstvu bramborové směsi asi... více o Pelhřimovský řízek

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Kroupy propláchneme a ve větším množství vody vaříme doměkka. Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme, přidáme hrubě posekaný česnek, předem namočené... více o Vánoční jihočeský kuba

Věnečky z odpalovaného těsta III.

Věnečky z odpalovaného těsta III.

Sádlo (máslo) a sůl vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku, až se začne vařit, zmírníme na střední oheň a najednu vsypeme mouku. Všechno... více o Věnečky z odpalovaného těsta III.

30 minut
Příloha ke kuřecím řízkům

Příloha ke kuřecím řízkům

Očištěné brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Do sádlem vymazaného pekáčku klademe plátky brambor tak, že po zaplnění každé vrstvy brambory posolíme,... více o Příloha ke kuřecím řízkům

Slovácké klobásky

Slovácké klobásky

Maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, vajíčkem, strouhankou a moukou a tvoříme placičky, do kterých balíme klobásy. Vše zabalíme do plátků... více o Slovácké klobásky

Divočák na pivě a zelí

Divočák na pivě a zelí

Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku. Přidáme na malé nudličky nakrájené a... více o Divočák na pivě a zelí

Zbojnický kontrabáš

Zbojnický kontrabáš

Brambory a pohanku uvaříme zvlášť v osolené vodě. Brambory, uzené maso, klobásu, cibuli nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, vložíme do sádlem... více o Zbojnický kontrabáš

Kontrabáš z pohanky

Kontrabáš z pohanky

V osolené vodě uvaříme na kostičky nakrájené brambory a zvlášť pohanku. Na sádle opečeme kolečka klobásy. Cibuli nastrouháme, česnek utřeme. Poté vše... více o Kontrabáš z pohanky

Bretaňské fazole

Bretaňské fazole

Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova.... více o Bretaňské fazole

Moravské zelí (4 osoby)

Moravské zelí (4 osoby)

Na nudličky pokrájené zelí podlijeme vodou, přidáme kmín a sůl a dusíme nejprve v otevřené nádobě. V jiné nádobě osmažíme na sádle nakrájenou cibuli,... více o Moravské zelí (4 osoby)

20 minut
Sýrové koule

Sýrové koule

Do nádoby s oblým dnem vložíme kvasnice se špetkou soli a cukru. Promícháme a dolijeme teplou vodou. Za stálého míchání přisypeme mouku, až vznikne... více o Sýrové koule

Sádláky

Sádláky

Těsto spojíme na vále a uděláme malé důlkové koláčky. Pečeme je ve zcela vlahé troubě a po upečení je zdobíme kouskem zavařeniny.... více o Sádláky

60 minut
Antojitos

Antojitos

Těsto zpracujeme jako na moučné tortilly a pečlivě zabalené uschováme v chladu. Po přípravě náplní přistoupíme k tvorbě antojitos. Prohněteme těsto a... více o Antojitos

Těstová vložka do masových tamales

Těstová vložka do masových tamales

Sádlo dobře ušleháme, pak do něho vmícháme sůl, mouku a vodu nebo vývar, až těsto drží dobře při sobě. Přikryjeme vlhkým plátnem a uložíme v chladu do... více o Těstová vložka do masových tamales

50 minut
Urupánské kuřecí enchiladas II.

Urupánské kuřecí enchiladas II.

Na pánvi v oleji opečeme kuřecí stehna po všech stranách dozlatova. Osolíme, přidáme sekanou cibuli, omáčku z červených paprik, zředíme vodou a... více o Urupánské kuřecí enchiladas II.

80 minut
Burritos

Burritos

Tortilly opečeme na plotýnce bez tuku, nebo na sebe naskládané tortilly zabalíme do alobalu a ohřejeme v troubě 15 minut při 180 °C. Na pánvi na sádle... více o Burritos

75 minut
Segedínský guláš ze sojových nudliček

Segedínský guláš ze sojových nudliček

Sójové nudličky povaříme 20 - 30 min. v "marinádě" (možno rozředit vodou). Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové maso,... více o Segedínský guláš ze sojových nudliček

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Poslední sledované recepty

317
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
157
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
122
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
101
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Nedávno navštívené recepty:

Dušená rýže Marokánky Buchta s povidly a tvarohem
Černé trubičky Výborný dresing Bílkový MARGOT hřbet
Debrecínské závitky Jogurtová buchta s ovocem II. Dort s banánovým krémem
Čokoládové suflé bez lepku Křenová omáčka s vejcem Thajská polévka

Další doporučené ingredience:

Ředkvička Řepík lékařský Řepkový olej Řeřicha Řezy z makrel ve vlastní šťávě
Římský kmín Římský salát Řízek Řízky z karé Řízky z kýty
Sádlo Brick Sacharín Saké Salám Salám Bolonez
Salám junior Salámová želatina Salát Salát Frisée Salát lollo biondo
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact