• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo

Sádlo

Podobné ingredience

  • Husí sádlo
  • Kachní sádlo
  • Sádlo Brick
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Rychlá zelňačka II.

Rychlá zelňačka II.

Zpěníme cibulku na sádle. Potom přidáme vyprané zelí, sůl, kmín a drobet vody. 1/2 hodinky dusit. Dolít vodou a přidat klobásu. Vaříme do změknutí. Do... více o Rychlá zelňačka II.

Zapékané palačinky

Zapékané palačinky

Suroviny na palačinky dobře promícháme a na sádle nebo oleji usmažíme palačinky ve velikosti zapékací ohnivzdorné misky, kterou máme doma. (Aby byl... více o Zapékané palačinky

Běloruská kopýtka

Běloruská kopýtka

Oloupané, omyté syrové brambory jemně nastrouháme, vymačkáme a smícháme s hladkou moukou, solí a sodou. Na pomoučněném vále vyválíme placku asi 0,5 cm... více o Běloruská kopýtka

Bramborové placky plněné zelím

Bramborové placky plněné zelím

Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky osmažíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme vymačkané a překrájené kysané zelí.... více o Bramborové placky plněné zelím

Pálihba - podkrkonošská polévka

Pálihba - podkrkonošská polévka

Fazole namočíme přes noc, druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci na polevku na tuku zpěníme cibuli, přidáme oba druhy papriky a... více o Pálihba - podkrkonošská polévka

Ostatkové koblihy (masopustní)

Ostatkové koblihy (masopustní)

V míse zaděláme řidší těsto - musí se při zpracovávání lepit na stěny mísy - zasypeme trochou mouky, zaděláme utěrkou a dáme kynout na teplé místo.... více o Ostatkové koblihy (masopustní)

Chlebovník

Chlebovník

Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého chleba, osolíme, na to nasypeme... více o Chlebovník

30 minut
Česneková bramborová polévka

Česneková bramborová polévka

Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle najemno,... více o Česneková bramborová polévka

20 minut
Hrníčkový koláč

Hrníčkový koláč

Plech vymažeme sádlem a vysypeme hladkou moukou. Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně promícháme, nalijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme,... více o Hrníčkový koláč

20 minut
Bramborka

Bramborka

Do vlažného mléka postupně přidáváme oloupané a najemno nastrouhané brambory bez vody, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku,... více o Bramborka

Guláš speciál II.

Guláš speciál II.

Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici,... více o Guláš speciál II.

Kuřecí na divoko se smetanou

Kuřecí na divoko se smetanou

Kuřecí maso nakrájíme na kousky (nudičky, kostičky). Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět cibuli a poté přidáme kousky masa, které osolíme a... více o Kuřecí na divoko se smetanou

60 minut
Vepřové maso na víně

Vepřové maso na víně

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, potom nakrájíme na silnější nudle a opečeme v rozehřátém sádle do zlatova. Osolíme, okořeníme mletým pepřem,... více o Vepřové maso na víně

Pálihuba - podkrkonošská polévka

Pálihuba - podkrkonošská polévka

Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, na tuku zpěníme cibuli, přidáme... více o Pálihuba - podkrkonošská polévka

Husí prsa na víně

Husí prsa na víně

Očištěnou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo na struhadle. Husí prsa rozdělíme na 8 kousků a opečeme prudce na husím sádle, podlijeme vínem s vodou... více o Husí prsa na víně

Husa v zelí

Husa v zelí

Z poloviny mladé husy stáhneme kůži a sádlo. Maso rozdělíme na 8 porcí. Na dno zapékací ohnivzdorné mísy, které jsme trochu vytřeli husím sádlem, dáme... více o Husa v zelí

Polévka ZELNÁ

Polévka ZELNÁ

Vodu nalijeme do hrnce, přidáme rozdrcený masox a uvedeme do varu. Přidáme okapané a překrájené zelí a uvaříme do poloměkka. Potom přidáme na kostičky... více o Polévka ZELNÁ

Staročeské přesbidlo

Staročeské přesbidlo

Z mouky, mléka, žloutku a soli uděláme těsto na noky a necháme odpočinout. Brambory oloupat, nakrájet na menší kostky a uvařit v osolené vodě doměkka.... více o Staročeské přesbidlo

Zapečený bramborák se zelím

Zapečený bramborák se zelím

Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme. Rozmícháme a lžící rozetřeme... více o Zapečený bramborák se zelím

Zapečená krkovička

Zapečená krkovička

Krkovici lehce naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme koření. Obalíme v rozšlehaném vejci a zprudka opečeme na sádle. Do máslem vymazaného pekáčku... více o Zapečená krkovička

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme papriku, pokrájené brambory, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Pak vmícháme fazole, pokrájenou uzeninu a zavaříme... více o Nouzová polévka

Dušená cibule s mrkví

Dušená cibule s mrkví

Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky, čistou mrkev na kolečka a vše osmahneme krátce na sádle. Přidáme koření a mírně dusíme pod pokličkou 15 minut... více o Dušená cibule s mrkví

90 minut
Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Cibuli nadrobno nakrájíme, na polovině sádla usmažíme do žluta, přidáme na krostky nakrájené maso, osmažíme, vmícháme papriku, podlijeme vodou a... více o Segedínský guláš III.

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme... více o Halušky se zelím II.

Kuře po řecku II.

Kuře po řecku II.

Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle nebo oleji. Předěláme na pekáček (nebo pekáč - to podle počtu strávníků) a... více o Kuře po řecku II.

Kuře a la kuře

Kuře a la kuře

Kuře naporcujeme na čtvrtky, okořeníme. Oloupané brambory nakrájíme na hranolky, cibuli a mrkev na malé kostičky. Brambory mrkev a cibuli okořeníme,... více o Kuře a la kuře

5 minut
Vaječná pomazánka s česnekem

Vaječná pomazánka s česnekem

Sádlo utřeme s hořčicí do pěny, přidáme jemně nastrouhané brambory, sůl a pepř, prolisovaný česnek a nakonec vmícháme vychladlá jemně nastrouhaná... více o Vaječná pomazánka s česnekem

90 minut
Segedínský guláš II.

Segedínský guláš II.

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme papriku, omyté maso nakrájené na kostky, česnek, bobkové listy a sůl. Uvařené kyselé zelí scedíme, přidáme... více o Segedínský guláš II.

Segedínský guláš I.

Segedínský guláš I.

Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého... více o Segedínský guláš I.

120 minut
Český guláš

Český guláš

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso,... více o Český guláš

Volyňský guláš

Volyňský guláš

Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme... více o Volyňský guláš

120 minut
Znojemský guláš II.

Znojemský guláš II.

Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách... více o Znojemský guláš II.

Vepřový guláš na pivě

Vepřový guláš na pivě

Na kostky nakrájené a omyté maso osolíme, okořeníme, vložíme na jemně nakrájenou cibuli osmahnutou na sádle a osmažíme ze všech stran, pak podlijeme... více o Vepřový guláš na pivě

Uherský guláš

Uherský guláš

Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky... více o Uherský guláš

Dřevorubecký guláš II.

Dřevorubecký guláš II.

1/2 kg vepřového masa nakrájíme na nudličky, vhodíme na zpěněnou cibulku /hoodně/, přidáme lžíci podravky / pokud nemám, dávám gulášové koření/ a... více o Dřevorubecký guláš II.

Dalamánky III.

Dalamánky III.

Mouku, sůl, semínka a na okurkovém struhadle nastrouhaný salám smícháme ve velké míse, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme kvasnice, pocukrujeme... více o Dalamánky III.

Dušený kadeřávek s ovesnými vločkami

Dušený kadeřávek s ovesnými vločkami

Kadeřávek očistíme a dáme na 15 minut vařit do osolené vody. Pak vyjmeme, drobně usekáme a dáme na nakrájenou zpěněnou cibuli, lehce osmažíme a... více o Dušený kadeřávek s ovesnými vločkami

Játra na česneku

Játra na česneku

Játra očistíme a odblaníme, opláchneme je a nakrájíme na menší kousky (např. na menší nudličky). Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme ostrým... více o Játra na česneku

Drážďanský guláš II.

Drážďanský guláš II.

Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,... více o Drážďanský guláš II.

Zapečené brambory

Zapečené brambory

Na pánvi necháme rozpustit sádlo (zahřejeme olej), poklademe dno na kolečka nakrájené brambory o síle asi 0,5 cm, brambory se mohou překrývat, aby... více o Zapečené brambory

Kebab II.

Kebab II.

Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Přidáme nadrobno krájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku. Orestujeme a... více o Kebab II.

Guláš z červené řepy

Guláš z červené řepy

Červenou řepu očistíme a nakrájíme na kostičky, klobásu nakrájíme na kolečka. slaninu také nakrájíme na kousky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme... více o Guláš z červené řepy

60 minut
Šunkofleky se zelím

Šunkofleky se zelím

Uvařené těstoviny smícháme s podušeným kysaným zelím, které lehce zahustíme (mléko+hladká mouka) a cukrem. Přidáme nakrájené uzené maso, nejlépe... více o Šunkofleky se zelím

Drůbeží křidýlka na kysaném zelí

Drůbeží křidýlka na kysaném zelí

Pekáček vymažeme sádlem a přidáme zelí i s nálevem. Na zeli rovnoměrně naskládáme plátky cibule a na cibuli plátky anglické slaniny. Křidélka řádně... více o Drůbeží křidýlka na kysaném zelí

Podžárka

Podžárka

Vepřové maso nakrájíme na plátky, dobře naklepeme a pak nakrájíme na širší nudle. Na rozehřátém sádle za stálého míchání prudce opečeme. Pak přidáme... více o Podžárka

Bramboráky z cukety

Bramboráky z cukety

Cuketu najemno nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Podle chuti a potřeby přidáme utřený česnek, hladkou mouku, majoránku, vejce, trochu mléka - všechno... více o Bramboráky z cukety

Guláš speciál

Guláš speciál

Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky... více o Guláš speciál

Mrkvový kastrol

Mrkvový kastrol

V kastrolu osmahneme na sádle pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, kmín, papriku, sůl, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. Oloupané... více o Mrkvový kastrol

Dušená červená řepa se smetanou

Dušená červená řepa se smetanou

Červenou řepu uvaříme a oloupeme, nastrouháme nahrubo. Na lžíci sádla osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem, povaříme,... více o Dušená červená řepa se smetanou

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Mleté maso s nastrouhanými brambory a cibulí smícháme, osolíme, opepříme. Rukama namočenýma v oleji tvarujeme 8 bifteků, které smažíme na rozpáleném... více o Biftek z mletého masa

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • ...
  • 21
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Fežoáda
Fežoáda
36
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
35
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Nedávno navštívené recepty:

Vepřové maso na kmínu a pivu Povedené řízky z kýty Bramborový salát s ředkvičkami
Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami Jogurtový chléb Báječné špízy
Kuřecí maso s brokolicí Rybízový koláč s kokosem Šneci s nivou a kořením
Pečené sladké brambory s řepou Tuňáková pomazánka s olivami Zelňáky na plech

Další doporučené ingredience:

Ředkvička Řepík lékařský Řepkový olej Řeřicha Řezy z makrel ve vlastní šťávě
Římský kmín Římský salát Řízek Řízky z karé Řízky z kýty
Sádlo Brick Sacharín Saké Salám Salám Bolonez
Salám junior Salámová želatina Salát Salát Frisée Salát lollo biondo
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact