• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo

Sádlo

Podobné ingredience

  • Husí sádlo
  • Kachní sádlo
  • Sádlo Brick
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Hovězí v kečupové směsi

Hovězí v kečupové směsi

Maso nakrájet přes vlákna na hranolky, osmahnout na sádle do zlatova, zaprášit paprikou, karim, zapéct a podlít vodou, osolit, dusit doměkka. Při... více o Hovězí v kečupové směsi

30 minut
Husí játra na studeno

Husí játra na studeno

Husí játra necháme odstát půl hodiny ve studeném mléce, potom je osušíme. Vložíme je do kastrůlku, zalejeme sádlem tak, aby játra byla celá ponořená.... více o Husí játra na studeno

Husí játra

Husí játra

Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka (zbělí a budou křehčí). Potom je osušíme, a prošpikujeme tenoučkými pásky slaniny,... více o Husí játra

Plněné masové závitky na červeném víně s jalovcem

Plněné masové závitky na červeném…

Mleté maso promícháme s 2 bílky, osolíme, opepříme a přidáme na jemno nakrájený libeček. Na cibuli osmažíme houby, slaninu a vysmahneme. Do hotového... více o Plněné masové závitky na červeném víně s jalovcem

Vepřové ragú nadivoko

Vepřové ragú nadivoko

Maso nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nadrobno nakrájíme. Na tuku nejdříve osmahneme kořenovou... více o Vepřové ragú nadivoko

Maso v cibuli

Maso v cibuli

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Maso osolíme a vložíme do pekáče. Oloupanou cibuli přepůlíme, nakrájíme na nudličky a obložíme jimi maso na pekáči.... více o Maso v cibuli

Karnevalový guláš

Karnevalový guláš

Na sádle opečeme nakrájenou vepřovou plec. Přidáme jemně nasekanou cibuli a restujeme, až zezlátne. Zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem. Měkké... více o Karnevalový guláš

Kuřecí stehna na zelenině

Kuřecí stehna na zelenině

Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme vykostěná a nasolená kuřecí stehna a orestujeme. Potom přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel... více o Kuřecí stehna na zelenině

Tatínkovy trepanky

Tatínkovy trepanky

Strapačky, které zbyly, opékáme na rozpuštěném sádle za stálého míchání, dokud se dobře neprohřejí. Halušky chytnou o dno hrnce, ale právě to je... více o Tatínkovy trepanky

Tlačenkový guláš

Tlačenkový guláš

Na sádle osmahneme cibuli, přidáme mletou papriku, na kostičky pokrájenou tlačenku. Pár minut podusíme. Podle potřeby přilejeme vodu a zahustíme... více o Tlačenkový guláš

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Remosku, případně zapékací místu lehce vymažeme sádlem, na dno dáme červené zelí a na to položíme rozporcované kuře, které jsme osolili a hodně... více o Rychlá kachna z kuřete

Plněné zelí

Plněné zelí

Rýži podusíme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme. Zelné listy krátce (asi 3 min.) povaříme... více o Plněné zelí

Burek

Burek

Syrové brambory nakrájíme na kostičky, přimícháme k masu. Cibuli na drobno nasekáme a přidáme k bramborům a masu. Vše dobře promícháme, osolíme,... více o Burek

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Maso osolíme, okmínujeme a dáme na plech, posypeme cibulí a předem namočenými houbami, přikryjeme a dáme přes noc uležet. Před vložením do trouby... více o Maso na houbách babičky Aničky

Žmolenka z brambor

Žmolenka z brambor

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a protlačíme lisem na vařené brambory (prodával se v domácích potřebách, ale nevím, jestli se ještě vyrábí. Někdo... více o Žmolenka z brambor

Masovo-drůbeží paštika - židovská kuchyně

Masovo-drůbeží paštika - židovská…

Drůbež rozporcujeme. Maso a 1 cibuli zalejeme vodou, přidáme sádlo a sůl a asi 3 hodiny vaříme. Před dovařením přidáme játra a rozporcovanou drůbež.... více o Masovo-drůbeží paštika - židovská kuchyně

30 minut
Fazolačka

Fazolačka

Do 2 litrů vody dáme vařit namočené fazole a přidáme 2 bujony. Přivedeme k varu. Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a osmažíme. Poté přidáme... více o Fazolačka

60 minut
Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Větší chlebovou patku vydlabeme a vrchovatě naplníme dobrým sádlem. Navrchu posypeme kmínem. Poté ji vložíme do nasoleného kuřete, které ještě po... více o Kuře a la kachna II.

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Syrové brambory nastrouháme na kaši, vybereme co nejvíc vody a toto množství nahradíme mlékem, přidáme vejce, koření, anglickou slaninu nakrájenou na... více o Cmunda na pekáči

Vynikajíci jáhlová česnekačka

Vynikajíci jáhlová česnekačka

K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón (i víc podle množství), nasypeme jáhly - na 1 l vývaru tak 100-150 g (já dávám 3 plné hrsti jáhel na 1,5... více o Vynikajíci jáhlová česnekačka

90 minut
Houbový kuba

Houbový kuba

Houby namočíme přes noc do vody. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby a podusíme. Kroupy... více o Houbový kuba

Štědrovečerní kuba z Domažlic

Štědrovečerní kuba z Domažlic

Krupky spaříme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kmínem a trochou sádla. Na cibulce podusíme houby a vše smícháme dohromady. Okořeníme prolisovaným... více o Štědrovečerní kuba z Domažlic

Piadina romagnola

Piadina romagnola

Ze všech surovin připravíme těsto - nesmí být lepivé, je lepší tužší. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout asi 20 minut. Pak vyválíme... více o Piadina romagnola

90 minut
Kozárovica

Kozárovica

Houby povaříme v 1 l osolené vody. Houby scedíme a s kysané zelí umeleme. Zalijeme vodou, v které se houby vařily, přilejeme šťávu z kysaného zelí a... více o Kozárovica

Rýžový kuba

Rýžový kuba

Rýži uvaříme podle návodu, na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme houby (jesliže máme sušené, nejprve je povaříme ve vodě nebo v mléce a... více o Rýžový kuba

Slaninovo-jablková dobrota

Slaninovo-jablková dobrota

Pánev jemně potřeme sádlem a naskládáme plátky slaniny, smažíme, dokud plátky slaniny nezačnou být křupavé. Potom je vyjmeme a na pánev dáme na plátky... více o Slaninovo-jablková dobrota

Hornoslezský bigos

Hornoslezský bigos

Obojí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme. Na polovině sádla a pokrájené slanině, usmažíme dozlatava jemně nakrájenou cibuli. Přidáme... více o Hornoslezský bigos

Hustopečský flamendr

Hustopečský flamendr

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrájíme na jemnější nudličky, osolíme, zakapeme olejem a necháme chvíli odležet. Na pánvi rozehřejeme... více o Hustopečský flamendr

Ježci

Ježci

Z mouky, másla, vejce, a cukru vypracujeme těsto. Děláme kuličky, do kterých zabalíme ořech a na jedné straně protáhneme do tvaru čumáčku. V mírně... více o Ježci

60 minut
Kuřecí kousky v bramboráku

Kuřecí kousky v bramboráku

Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky a osmahneme na sádle. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibulku a promícháme než zesklovatí. Přidáme scezené... více o Kuřecí kousky v bramboráku

Krakonošovy knedlíky

Krakonošovy knedlíky

Uzené maso nakrájíme na kostičky, v míse smícháme s rohlíky a moukou, přidáme mléko, vejce, petrželku, osolíme. Cibulku osmažíme na sádle a přidáme k... více o Krakonošovy knedlíky

Záviny s vepřovým sádlem

Záviny s vepřovým sádlem

Droždí necháme v mléce nakynout a zpracujeme s ostatními přísadami na těsto. Uděláme bochník, zabalíme ho do alobalu a přes noc necháme v chladničce.... více o Záviny s vepřovým sádlem

60 minut
Vepřové s kroupami na česneku

Vepřové s kroupami na česneku

Maso pokrájet na kostky, osolit, okmínovat a péct podlité vodou do měkka. Mezitím propláchnout kroupy a nechat okapat. Orestovat na sádle posekaný... více o Vepřové s kroupami na česneku

Guláš z uzeniny s paprikami

Guláš z uzeniny s paprikami

Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a část česneku, přidáme nakrájený salám, osmahneme, přidáme mletou papriku (kdo rád přidá si pálivou), kmín,... více o Guláš z uzeniny s paprikami

30 minut
Francouzské brambory podle Honzy

Francouzské brambory podle Honzy

Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a vložíme první vrstvu do vymazané formy sádlem. Poté osmahneme nakrájenou cibuli na kostičky a až začne výrazně... více o Francouzské brambory podle Honzy

Závin z pomazánkového másla

Závin z pomazánkového másla

Nevím, kde jsem tento recept četla, ale včera jsem ho vyzkoušela a dneska jej píšu na tyto stránky - já ho nevymyslela, tímto se předem bráním... více o Závin z pomazánkového másla

Mexické fazole

Mexické fazole

Na rozpáleném sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme na drobné kousky nakrájené vepřové nebo kuřecí maso. Osolíme a opepříme. Až je... více o Mexické fazole

Bramborové pirohy pečené

Bramborové pirohy pečené

Studené vařené brambory nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme žloutky, mléko a mouku a spojíme na husté těsto. Vyválíme jej na plát a vykrájíme z něj... více o Bramborové pirohy pečené

Brandenburské puffer

Brandenburské puffer

Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a osušíme utěrkou, přimícháme strouhaný sýr (nebo tvaroh), vejce a na drobno nakrájenou slaninu, osolíme a... více o Brandenburské puffer

30 minut
Bramborák s nivou - harula

Bramborák s nivou - harula

Očistěné syrové brambory nastrouháme na hrubo a smícháme s moukou a prolisovaným česnekem (můžeme trochu osolit, ale ne moc - niva je slaná). Plech ... více o Bramborák s nivou - harula

Vařené kedlubny

Vařené kedlubny

Kedlubny oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, a čtvrtky nastrouháme na lupínky (co nejtenčí). Na sádle osmažíme cibulku s klobásou, přidáme kedlubny,... více o Vařené kedlubny

Sádlové tyčinky

Sádlové tyčinky

Zpracujeme na vále těsto a necháme několik hodin odpočnout. Přes tvořítko na mlýnku protlačujeme tyčinky, které po upečení slepíme marmeládou a konce... více o Sádlové tyčinky

Sádlové důlkové koláčky

Sádlové důlkové koláčky

Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme ztuhnout v ledničce. Z těsta tvarujeme malé kuličky, do každé uděláme uprostřed důlek a upečeme na... více o Sádlové důlkové koláčky

Jahelník se sušenými švestkami

Jahelník se sušenými švestkami

Jáhly spaříme vroucí vodou, propereme, vodu slijeme, přelijeme studenou vodou a dáme se spetkou soli do sádlem vymazaného hrnce. Zalijeme mlékem tak,... více o Jahelník se sušenými švestkami

Krkovička z trouby na zelenině

Krkovička z trouby na zelenině

Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji... více o Krkovička z trouby na zelenině

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do... více o Dršťková polévka grand

Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Z mouky, vejce, sádla, soli a vody vymícháme hladké těsto. Desku pomoučíme, aby se nám těsto nelepilo a vyválíme ho na tenoučký plát asi tak 2-3 mm.... více o Brynzové pirohy

20 minut
Maminčino kuře na zeleninové posteli

Maminčino kuře na zeleninové posteli

Kurře omyjeme, nasolíme, okořeníme, naplníme nádivkou (může být i bez nádivky), položíme na plech, pod kuře dáme plátek celeru a mrkev rozkrojenou na... více o Maminčino kuře na zeleninové posteli

Sádlové koláčky II.

Sádlové koláčky II.

Smícháme mouku se solí, cukrem a kakaem, přidáme sádlo, a vypracujeme těsto. Necháme přes noc rozležet v chladničce. Z těsta tvoříme menší kuličky, do... více o Sádlové koláčky II.

Řeznický guláš

Řeznický guláš

Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme... více o Řeznický guláš

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • ...
  • 21
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Poslední sledované recepty

127
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
52
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Dua Lipa promluvila: První slova o duetu s Farnou!

Dua Lipa promluvila: První slova o duetu s Farnou!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Nedávno navštívené recepty:

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní Jihočeská lepenice Velikonoční perníčky - hned měkké
Ovocné košíčky II. Rychlí utopenci Kuskus na čínský způsob
Řezy z pudinku Lišky na smetaně Debrecínská polévka
Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině Lehký jemný ovocný dort El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

Další doporučené ingredience:

Ředkvička Řepík lékařský Řepkový olej Řeřicha Řezy z makrel ve vlastní šťávě
Římský kmín Římský salát Řízek Řízky z karé Řízky z kýty
Sádlo Brick Sacharín Saké Salám Salám Bolonez
Salám junior Salámová želatina Salát Salát Frisée Salát lollo biondo
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact