Množství nálevu je cca na 12 sklenic cca 5 litrů nálevu.
Na dno sklenic vložíme koření, naskládáme okurky a zbylou zeleninu.
Mezitím si připravíme lák...
více o Sterilované okurky
Špekáčky oloupeme a nařízneme. Uvnitř potřeme hořčicí a vložíme cibuli a plátek zelí, uložíme jednu řadu. Proložíme cibulí, dalšími plátky zelí,...
více o Utopenci podle mě
Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme nastrouhaný křen na jemno. Zalejeme nálevem, který jsme předem povařili a přecedili....
více o Zavařená červená řepa
Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to...
více o Nakládané masové koule
Vše je velmi jednoduché, recept je na jednu velkou sklenici Omnia, okurky se dovnitř naskládají, přidají se ingredience, doplní se vodou a zavařuje...
více o Zavařování okurek
Placičky nebo kuličky obalíme ve strouhance a smažíme. Na proužky nakrájenou cibuli proložíme karbanátky a spaříme horkým nálevem....
více o Cuketové karbanátky - utopenci
Cibuli oloupeme,nakrájíme na kolečka, česnek rozebereme na stroužky a také oloupeme. Do sklenice skládáme okurky, prokládáme cibulí, česnekem, přidáme...
více o Česnekové okurky
Okurky umyjeme a propícháme vidličkou, naskládáme do 5 litrové sklenice. Nálev svaříme. Okurky zalijeme vařicím nálevem. Zavřeme a necháme stát v...
více o Rychlokvašky podle Monany
Nálev svaříme a necháme cca 5 minut vařit. Ještě teplým nálevem zaléváme okurky, či jakoukoliv zeleninu i houby.
Je to všestranně použitelný nálev,...
více o Výborný nálev jako znojemský
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále, vložíme na plech vypláchnutý vodou a v předehřáté troubě prudce upečeme.
Dozlatova upečený moučník vyjmeme...
více o Žloutkové řezy bez cukru
Rybí filé umeleme, osolíme a opepříme (dle chuti) přidáme strouhanku, vejce a nejlépe rukama promícháme. Poté tvoříme kuličky cca ve velikosti...
více o Rybí karbanátky nakládané - pečenáče
Cukinu oloupeme, vybereme jadřinec a nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme se solí, necháme 30 minut odležet a vymačkáme vodu. Z výše uvedených...
více o Naložené cukinové karbanátky