Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo...
více o Gyoza knedlíčky
Vepřový bůček nakrájíme na tenké plátky. Všechny tekuté přísady na marinádu dáme do misky a mícháme, než se cukr rozpustí. Přidáme cibuli nakrájenou...
více o Vietnamský bůček Bún chả
Nejprve minimálně na hodinu namočte špejle – ideálně bambusové – do studené vody.
Maso nakrájejte na proužky asi 2 cm široké a 10–15 cm dlouhé. Osolte...
více o Krůtí špízy yakitori
Salát rozdělte na listy, vyperte a dobře osušte. Tužší řapíky vykrájejte. Očištěnou mrkev nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky. Papriky...
více o Barevné jarní závitky se třemi omáčkami
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové...
více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Nudle uvařte podle návodu.
Smíchejte v míse se sójovou omáčkou, octem, hoisin omáčkou a ¼ šálku vody, přidejte nasekanou bazalku.
Zahřejte velkou...
více o Udon nudle
Maso promíchejte s nastrouhanou limetovou kůrou i šťávou, zázvorem, polovinou nasekaného koriandru, polovinou chilli papričky a jednou najemno...
více o Asijský hot dog
Čočku dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím naložte zeleninu. Okurku nakrouhejte pomocí škrabky na zeleninu na „pentle“, cibuli očistěte a...
více o Čočka s bylinkami a uzeným masem
Kuřecí prsa pokrájejte na proužky, dejte do mísy a přidejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, kokosové mléko a koření. Promíchejte a nechte půl...
více o Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Začněte přípravou knedlíčků. Mouku promíchejte s cukrem a lžičkou soli. V hrnku rozmíchejte droždí se lžící teplé vody a vše nalijte k mouce i s...
více o Rybí koláčky na knedlíku
Do menšího rendlíku dejte suroviny na marinádu, přičemž česnek a zázvor očistěte a nakrájejte na kolečka. Vše vařte asi 5 minut, poté přelijte do...
více o Lososové špízy s teriyaki
Rýži propláchněte, v kastrolu zalijte 1 hrnkem vody a přiveďte k varu. Teplotu snižte a pod pokličkou nechte bublat 12 minut. Voda by se měla...
více o Sushi dortík s lososem a avokádem
V rendlíku smíchejte sójovou omáčku, ocet, cukr, přidejte rozmačkaný česnek a zázvor pokrájený na kolečka. Vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne...
více o Asijské nudle s trhaným kuřecím masem
Na salát nastrouhejte okurku a mrkev na tenké plátky, přidejte dragon fruit nakrájený na čtvrtměsíčky. Promíchejte v misce s posekaným koriandrem a...
více o Kung pao
Sušené jidášovo ucho namočíme do vařící vody na 30 min.
Nakrájíme sceděné jidášovo ucho, žampiony, tofu a všechnu zeleninu na malé kostičky.
Nakrájené...
více o Veganská ostrokyselá polévka
Rýžové nudle hodinu předem namočte do studené vody. Chcete-li, můžete je nalámat na kratší části.
Maso je nutné před úpravou naložit, minimálně hodinu...
více o Bun bo Nam Bo
Ve velké míse smíchejte mouku se solí. V hrnku rozpusťte ve lžíci teplé vody droždí, vmíchejte mléko s cukrem, pak směs přilijte k mouce. Přidejte 1...
více o Krevetové knedlíčky
Nejprve naložte zelí. Nakrájejte je na tenké nudličky a promačkejte rukama se solí, aby zkřehlo. Dochuťte rýžovým octem, cukrem a omáčkou sriracha a...
více o Sushi sendvič Onigirazu
Nejprve si připravte dresing. V malém rendlíku ohřívejte necelou minutu ocet, cukr a špetku soli. Až se cukr rozpustí, odstavte rendlík a přidejte do...
více o Soba nudle s lilkem a mangem
Maso nakrájejte na kostky, dejte do pekáče, promíchejte s paprikou, nadrceným římským kmínem a olejem, přidejte nahrubo pokrájenou cibuli, podlijte...
více o Burgery s trhaným vepřovým masem
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte....
více o Sushi burger
Droždí dejte do misky, přidejte 200 ml teplé vody a prošlehejte, až se dokonale rozpustí. Mouku nasypte do kuchyňského robotu spolu s cukrem, špetkou...
více o Vepřo knedlo do ruky
Než začneme vařit, připravíme si maso i zeleninu. Maso pokrájíme na tenké nudličky, které ochutíme rýžovým octem, kořením na čínu a zaprášíme lžičkou...
více o "Čína" s česnekovými výhonky
V kastrolu rozehřejte olej a 2 minuty poduste rozpůlené cibulky a na plátky nakrájený česnek.
Přidejte na kolečka nakrájenou karotku, 2 minuty...
více o Nakládané karotky
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem.
Lilek nakrájejte na 1cm plátky, osolte a nechte vypotit. Osušte a z obou stran opečte, z...
více o Lilek s hovězím po japonsku
Rýži proplachujte pod studenou vodou, až poteče úplně čistá. Nasypte do hrnce, zalijte 300 ml vody a přiveďte k varu. Vařte při nižší teplotě, dokud...
více o Šunkové maki rolky
Ingredience na posyp promíchejte a misku odložte. Kuřecí řízky uprostřed silné části nařízněte (opatrně, ať je neproříznete) a otevřete jako knihu,...
více o Taiwanské voňavé kuře
Tofu nakrájejte na kostičky a na oleji orestujte. Zelí nakrájejte na proužky, cibuli na půlměsíčky. Nasekejte koriandr a papáju zbavenou semínek....
více o Salát z čínského zelí a papáji
Rozpálíme ole v hrnci. Kuřecí maso a chilli papričku nakrájíme nadrobno a dáme dusit k oleji. Nakrájíme mrkev a pórek, přidáme k masu a posypeme...
více o Ostrokyselá čínská polévka
Oloupané stroužky česneku a zázvor nakrájíme najemno, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky. Citronovou trávu stlačíme plochou stranou nože a...
více o Asijská hovězí líčka
Ingredience na marinádu smíchejte. Kuřecí prsíčko překrojte na stejně tlusté plátky a nechte marinovat alespoň 2 hodiny.
Uvařte nudle podle návodu....
více o Kuře po sečuánsku
Smíchejte ingredience na marinádu a nechte hovězí namarinovat, nejlépe přes noc. Připravte si i dressing. Cibuli a papriky nakrájejte na tenké plátky...
více o Hovězí s nudlovým salátem
Rýži důkladně propláchněte a uvařte se dvěma hrnky vody na skus. Ihned promíchejte s octem a rozestřete na talíř. Okurku a mrkev nakrájejte na...
více o Suši s rybou a zeleninou
**Příprava rýže**
Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně dochutit, 80%...
více o Sushi pro začátečníky
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi...
více o Candát s asijským pestem
Tento pokrm je pro lidi, kteří rádi experimentují a mají rádi asijské, speciálně japonské chutě. ½ kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky...
více o Vepřové grilované špízy na Firewire
Hovězí plátky nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme sojovkou, přidáme koření a rýžový ocet a necháme odpočívat, pokud možno přes noc.
Ve woku...
více o Hovězí chilli čína
Zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme košťály, propereme, usušíme a nakrájíme na větší čtverhranné plátky.
V pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno...
více o Pikantní sladkokyselé zelí
**JÁTRA:** Játra nakrájíme na středně velké plátky, nařízneme, aby se nekroutila, opepříme, potřeme 2 rozetřenými stroužky česneku (bez soli) a...
více o Pečená vepřová játra s pikantní omáčkou
Maso nakrájíme na kostičky, hodíme do vývaru a zavaříme. Přidáme nakrájenou šunku a bambusové výhonky (kedlubnu), pepř, ocet, cukr a sůl a vaříme, až...
více o Pekingská polévka
Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky a přidáme sůl, cukr, zázvor, ocet a rozšlehané vejce. Dáme do lednice na 20 minut odležet. Vývar...
více o Korejská pórková polévka
Do osoleného vývaru přidáme ocet, sójovou omáčku, chilli, nadrobno nakrájený pórek a na plátky nakrájená kuřecí prsa (která jsme vyndavi z původně...
více o Ostrá kyselá slepičí polévka
Maso nakrájíme na opravdu tenké plátky a dáme vařit do osoleného vývaru. Během vaření odstraňujeme pěnu. Když je maso uvařené, přidáme ocet, sójovou...
více o Soba s vepřovým masem