Na pánvi osmažíme naklepané, osolené a opepřené maso a vyjmeme. Osmažíme pokrájenou cibulku, česnek, šunku na kostičky, žampiony na plátky, zaprášíme...
více o Kotlety s kyselou omáčkou
Nakrajíme cibuli a maso na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Nesmažíme, pouze vaříme. Přidáme ocet, sůl, pepř a rajčatový protlak. Když je...
více o Kurdská omáčka
Uvaříme rýži v osolené vodě - nerozvařit.
Mezitím na pánvi a olivovém oleji začneme dusit zmraženou čínskou zeleninu, kterou podlijeme zeleninovým...
více o Královské lehké rizoto
Ve velkém kastrolu rozrhřejte olej na střední teplotu a přidejte pórek. Opékejte 2 minuty, pak přidejte česnek a brokolici. Pokračujte ve vaření další...
více o Rizoto s brokolicí a pórkem
Maso nakrájíme na tenčí nudličky, cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na velmi tenké plátky (můžeme ještě překrojit napůl), žampiony nakrájíme také na...
více o Rychlé a levné rizoto
Do osolené vody dáme vařit propranou rýži. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno, stroužky česneku stejně tak (já osobně nepoužívám lis na česnek),...
více o Nejlepší levné rizoto
Množství surovin záleží na počtu porcí. Paprika, broskve a ananas jsou přibližně v poměru 1:1, pórku o něco méně. Maso a smetanu dle libosti.
Maso i...
více o Kuřecí frikaso
Kuře i s kůží naporcujeme na menši kousky, čtvrtiny nebo i osminky. Spolu s 1 - 2 cibulemi a stroužky česneku lehce opečeme kuře na oleji, zalijeme...
více o Palestinské makloubeh
Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdřív papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme, promícháme, řádně prohřejeme,...
více o Zeleninová pánev
Rýži propláchneme horkou vodou a okapanou smícháme v hrnci, nebo zapékací míse se všemi ingrediencemi, kompot dáme celý i se šťávou. Máslo dáme nahoru...
více o Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem
Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme....
více o Paella s mořskými plody
Orestujeme cibulku, přidáme rýži a orzo, chvíli ohříváme za stálého míchání a přidáme vývar a vodu. Osolíme a přivedeme k varu. Přikryjeme, zmírníme...
více o Orzo-rýžový pilaf
Maso si nakrájíme na menší medailonky, naklepeme do tenka (opatrně - maso se lehce protrhne) osolíme a opepříme. Ze dvou lžic solamylu a jednoho...
více o Kuřecí medailonky ala China
Sáčky s rýží vložíme do vroucí osolené vody a přidáme 1/2 polévkové lžíce kari koření. Vaříme dle návodu. Mezitím osmahneme cibuli, pokrájenou na...
více o Zeleninové kari
Najemno nakrájenou cibulku osmahneme na kapce oleje do sklovata, do pánve přidáme na malé kousky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Maso chvíli...
více o Špenátové rizoto z trouby
Rýži opláchneme a dáme vařit s máslem a solí. K měkké rýži přidáme cukr, mléko a vaříme ještě 5 minut. Odstavíme a promícháme se skořicí. Servírujeme...
více o Mléčná rýže se skořicí
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova. Mezitím si v hrnci připravíme směs ze zakysané smetany, nakrájeného pórku na malé...
více o Kuře na nivě
Mléko se špetkou soli necháme zahřát, do horkého vsypeme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši (trvá to 15 - 20 minut)....
více o Rýžový nákyp s ovocem
Maso nakrájíme na nudličky, orestujeme na olivovém oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pórek, červenou papriku-kapii, hrášek, kukuřici,...
více o Čínské rizoto
Kuře uvaříme, až se rozpadá na vlákna. Ve vývaru, do kterého přidáme hrst oregana, celou cibuli a kostku bujónu, nejlépe v papiňáku, uvaříme rýži....
více o Kuře s rýží – Kostarika
Hovězí maso uvařit hodně do měkka, až se rozpadá na nudle, v papiňáku. Při vaření přidat zeleninu: celer, mrkev, petržel, čerstvý koriandr. Potom maso...
více o Hovězí maso Kostarika
Rýži několikrát propláchneme. Vodu nalijeme do varné konvice a dáme vařit. Mezitím si rozpálíme olivový olej na teflonové pánvi s poklicí. Rýži zde...
více o Zuzančina rejže
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto, které pak lžící klademe na teflonovou pánev. Podáváme s tvarohem, medem a ovocím....
více o Sójové lívance
Maso si nejdříve naložíme den předem, kýtu nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, přidáme 4 lžíce cukru, 5 - 6 lžic octa, 2 lžíce glutasolu...
více o Honkong
Na pánviččce zahřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahneme do růžova, přidáme paštiky, dle chuti pepř a mícháme do rozpuštění...
více o Levná rýže s paštikou
Slaninu nakrájenou na proužky necháme na pánvi vyškvařit (pro méně tučnou a mastnou variantu vyškvařený tuk slijeme), přidáme 25 g másla a cibuli,...
více o Rizoto se slaninou a cherry rajčátky
Rozmixujeme česnek, vodu, zázvor, kari, sojovku, sezamový olej do hladka. Na olivovémm oleji opékáme 4-6 min. brambory na cibulce, dokud cibule...
více o Ananasovo-kokosové kari
Rýži uvaříme a těsně před koncem přidáme smetanu ochucenou bylinkami a kořením a olivami. Před podáváním osolíme dle chuti. Lze taky přidat nakrájená...
více o Smetanová rýže s olivami
Do rozšlehaných vajec vmícháme uvařenou rýži, přidáme sůl, pepř a posekanou pažitku. Potom na pánvi ze směsi tvoříme malé lívanečky, které opečeme z...
více o Dietní rýžové lívance
V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, vmícháme kari a rýži. Vše osolíme, zalijeme 300 ml vody, přiklopíme a vložíme...
více o Koláč s kuřecím masem a houbami
Nudle trošku polámeme, smícháme s rýží,dáme na rozpuštěné máslo a smažíme do té doby, než začnou nudle růžovět. Poté zalijeme vařícím vývarem z vody a...
více o Nudle s rýží
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme olej, nakrátý česnek, med, tatarku, zázvor a necháme odležet v chladu. Propereme rýži,...
více o Kuřecí slast
Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky, které osolíme, opepříme a...
více o Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží
Čočku necháme namočit, rýži nebo kroupy také. Před vařením důkladně propláchneme. Jestli budete dělat z obyčejné rýže, tak se nemusí močit, ale jen...
více o Čočka s kroupami nebo s rýží po řecku
Rýži dáme vařit do vody, ve které jsme rozpustili bujóny. Mezitím obereme maso z křídel, orestujeme anglickou slaninu a nakrájíme nakládanou kapii. Do...
více o Dejvické rizoto
Do skleněné zapékací mísy nalijeme Cullinesku, vložíme kuřecí kousky, které hezky posypeme Aromatem, přidáme všechno koření, zeleninový salát i s cca...
více o Kuřecí variace
Lilek rozpůlíme, vydlabeme a naplníme směsí uvařené rýže, nakrájené cibule a upečeného kuřecího masa. V troubě zapečeme a před koncem ještě posypeme...
více o Zapékaný lilek s rýží
Než se uvaří (ale ne rozvaří) rýže, na trošce tuku si osmažíme dozlatova cibulku, kterou těsně před dopečením posypeme troškou mleté papriky. Když je...
více o Rizoto s tuňákem a kukuřicí
Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí (já jí rozmiksuji úplně na drobno)...
více o Sarma od Muki
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na malinké kostičky maso. Orestujeme, po chvilce okořeníme a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a malinko!...
více o Srbské rizoto III.
Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibulku. Na pánvi (velké) rozpalte olej a cibulku nechte zesklovatět. Připravte si horký vývar (v 1,5 l vařící vody...
více o Rýžové suppli
Dorovod je Etiopské národní jídlo a v překladu to znamená něco jako kuřecí omáčka. Den předem naporcujte a naložte kuře do vody s citrónem. Vezměte si...
více o Dorovod
Rýži uvaříme, ale do vody nepřidáváme sůl. Po uvaření smícháme rýži se dvěma lžícemi práškového cukru a přidáme půlku rozmačkaného kompotu i se šťávou...
více o Rýžová kaše s meruňkami
Nejdříve připravíme tofu nakrájením na malé kostičky cca půl centimetrové. Takto nakrájené tofu necháme marinovat minimálně ve dvou lžících sojové...
více o Tofu rizotko
Hrnek rýže zalejeme dvěma hrnky vody, zakápneme olejem, přidáme kari a sůl. Jakmile se voda začne vařit, osladíme to celé medem podle chuti, přisypeme...
více o Indické rizoto
Rýži vaříme tak, že nalijeme přiměřené množství vody (záleží kolik chceme porcí a použijeme návod na obalu) poté přivedeme k varu, přidáme brokolici a...
více o Jednoduchá, zdravá rýže se zeleninou
Vlasové nudle opražíme na oleji úplně do zlatova, přidáme propláchnutou rýži, promícháme. Dáme 2 lžičky Kari koření, zalijeme horkou vodou s...
více o Thajská rýže
Na troše olivového oleje osmahnu předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, trocha Podravky pikant), přidám předem asi 20 minut...
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Do vroucí osolené vody s olejem vsypeme propláchnutou rýži a promícháme.
Do oloupané celé cibule zapícháme hřebíčky (cca 10-15 ks) a vložíme ji do...
více o Voňavá rýže
Na oleji osmahneme cibuli a zelené papriky, na tom osmahneme kuřecí maso nakrájené na kousky. Přidáme trochu worchestru a sojovky, lehce osolíme a...
více o Rizoto chinaaa