Kuře opeču (tak jak máme rádi), až je měkké, vytáhnout. Do štávy z kuřete přidám rajčata (oloupaná), papriku - vše pokrájené na větší kousky a chvíli...
více o Kuře v rýži
Uvaříme rýži. Zatím rozmixujeme tofu nebo tvaroh s banánem a jablkem (nebo čerstvým ananasem - podle chuti a ingrediencí) a přidáme asi 1/2 lžičky...
více o Tvarohová rýže s ovocem
Na lžíci oleje lehce osmahneme na jemno pokrájenou cibuli a rýži. Přidáme pokrájenou mrkev, papriku, rajče, rajský protlak, koření (já dávám šafrán,...
více o Vegetariánské rizoto z rýže natural
Dáme vařit rýži, mrkvičku a lák: nadrobno nakrájená cibulka, ocet, sůl, cukr, nové koření, pepř, bobkový list - poměr dle chuti - mírně povařit....
více o Fantastický rýžový salát
Cibulku nakrájíme na jemno, a smažíme do "průhledna" na slunečnicovém oleji. Pozor, aby nezačala hnědnout! Přidáme propranou rýži a chvíli vše smažíme...
více o Krémové hráškové rizoto
Necháme zvlášť povařit zelí a zvlášť si zasmažíme cibulku do zlatova. K cibulce přidáme mleté maso a mícháme, než se vypaří šťáva. Pak ve směsi...
více o Lenivá bulharská sarma
Na oleji osmahneme cibulku do zlatova, přidáme mleté maso a smažíme, než se vypaří šťáva. Pak přidáme rýži (necháme ji zesklovatět). Přimícháme koření...
více o Balkánská sarma
Přivést k bodu varu, přikryté pokličkou, pak plotýnku vypnout a nechat 25 minut. Pokličku nikdy nezvednout. Pokud po této době není rýže dostatečně...
více o Usporné vaření rýže
Rýži uvaříme ve vodou rozředěném a oslazeném mléce. Do scezené a vychlazené rýže přidáme na kostičky nakrájené ovoce podle chuti (pomeranč, ananas atd...
více o Ovocná rýže
Rýži uvaříme a odstavíme. Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky, osolíme, ochutíme grilovacím kořením a pepřem. Smícháme se solamylem a zprudka...
více o Černé rizoto
Olihně očistíme, tzn. chapadla oddělíme, odstraníme hlavu, vyjmeme vnitřnosti a péro (taková průhledná věc připomínající kus plastu), a omyjeme....
více o Rizoto z olihní - Balkán
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a na plátky česnek. Přidáme na kousky nakrájenou šunku, mírně opečeme, osolíme, opepříme, přisypeme propláchnutou...
více o Rychlé jednoduché rizoto
Papriky očistíme. Opatrně obřízneme stopku papriky a i s jadřincem ji vyndáme. Papriku zbavíme zbývajících jader. Cibuli nakrájíme na jemno, zlehka...
více o Plněné papriky - Balkán
Papriky odřízneme kousek od stopky, vytáhneme semínka, opláchneme a vložíme do pekáče. Cukety také odřízneme z jedné strany a lžičkou vytáhneme...
více o Plněná zelenina po řecku
Rybu koupíme nejlépe vykuchanou a ztaženou z kůže (jinak provedeme sami). Vzhledem k tomu, že hlava má ostré zoubky a výčnělky, tzn. hůře se čistí,...
více o Mořský ďas - Balkán
Kuře naporcujeme na 4 části, osolíme je a posypeme kořením, dáme do pekáčku a poklademe česnekem nakrájeným na plátky. Podlejeme, můžeme přidat máslo...
více o Kuřátko Matýsci
Nejdříve dám vařit vodu (3,5 litru) s 1/2 kg rýže a 1,5 kg cukru krystalu. Až se cukr rozpustí a rýže změkne, dáme do větší nádoby a přidáme tam i...
více o Arak
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kousky surimi masa, trochu citrónového pepře, sůl a propláchnutou rýži. Promícháme a zalijeme vodou...
více o Surimi rizoto
Rýži uvaříme, jemně nasekanou cibuli zpěníme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ s paprikou vložíme maso pokrájené na menší...
více o Rizoto s masem
Rýži připravíme obvyklým způsobem. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev vysmažit. Poté do pánve přilijeme trochu oleje a vložíme kuřecí...
více o Rizoto s anglickou slaninou
MaggiI Bujox dáme rozpustit do vývaru.
Brambory, papriky, rajčata, kapustu, salám, maso nakrájíme na kostičky, popřípadě na plátky.
Zeleninu z...
více o Polévka ze severu
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky (asi 2cm), cibuli nakrájíme na proužky a rajčata z plechovky na malé kousíčky. Rozpálíme tuk na pánvi,...
více o Musaka
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a v hrnci necháme zesklovatět. Přidáme naporcované kuře, zhlehka opečeme, přidáme vodu, sůl a koření podle...
více o Mansaf
Rozpuštěné máslo a hladkou mouku vymícháme, když je hladká, přidáme rajský protlak zamícháme a po troše přidáváme studenou vodu a mícháme, aby se nám...
více o Rajská polévka pro děti i dospělé
Nakrájíme hodně cibule na kolečka - asi 1/4 hrnce ve kterém budeme vařit. Přidáme hrst proprané rýže, kostku masoxu a zalijeme vodou. Vaříme, až obojí...
více o Cibulačka podle starej mamy
Na oleji zpěnime drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petržel a potom rozmrazený a oplachnutý...
více o Mořské rizoto II.
Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve...
více o Zeleninové rizoto II.
Na zpěněné cibuli opražíme rýži (proplachovat se nemusí). Zalijeme dvakrát takovým množstvím vody, jako je rýže, přidáme zeleninu, houby sůl a vegetu...
více o Pečené rizoto
Na másle zpěníme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Chvilku restujeme a přidáme spařenou okapanou rýži,...
více o Rizoto raz dva
Rýži propláchneme, necháme asi 1/2 hodiny namočenou a pak přecedíme a necháme oschnout. Vodu svaříme s cukrem a kardamomem, do vroucí vody nasypeme...
více o Sladká rýže s kokosem
Krabí tyčinky a cibuli pokrájíme, smícháme s rýží a kukuřicí, spojíme majonézou napůl s bílým jogurtem. Osolíme, opepříme, vychladíme.
Pozor, jenom s...
více o Rýžový salát s krabími tyčinkami
Na másle zpěníme jemně pokrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme fazolky, promícháme a pak rozkrájená rajčata a krátce...
více o Fazolková polévka s rýží
Máslo rozehřejeme ve větším hrnci při střední teplotě. Přidáme na jemno nasekanou cibuli a vaříme 2-3 minuty za stálého míchání. Přidáme rýži a 1-2...
více o Pilaf rýže
Uvaříme rýži do poloměkka. Na pánvi wok rozpálíme olej a přidáme rýži. Přelijte sojovou omáčkou a smažte chvilku za stálého míchání. Přidejte...
více o Smažená rýže
Čistý pórek nakrájíme na špalíčky, osmahneme prudce na rozpáleném oleji, osolíme a podlijeme hrnkem vřelé vody nebo vývaru. Rýži ve varných sáčcích...
více o Pórek s rýží
Předvařenou rýži zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na másle. Na to vložíme rybičky v tomatě ...
více o Rizoto s rybičkami v tomatě
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a v hrnci necháme zesklovatět. Přidáme naporcované kuře, zhlehka opečeme, přidáme vodu, sůl a koření podle...
více o Mansaf I.
Cibuli osmahneme přidáme konzervu a ostatní ingredience, krátce podusíme dochutíme solí česnekem a pepřem a podáváme s vařenou rýží....
více o Pikantní vepřová konzerva
Očištěné kadeřávkové listy drobně pokrájíme. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme jeden stroužek česneku pokrájený na plátky,...
více o Kadeřávková polévka s rýží
Přebranou rýži propláchneme ve studené vodě, spaříme vařící vodou a necháme okapat. Drobné kostičky slaniny na pánvi zesklovatíme, přidáme drobně...
více o Staročeská rýže
Uvařenou vychladlou rýži podle chuti osladíme a smícháme s očištěnými a opláchutými jahodami. Větší plody jahod nakrájíme na čtvrtky.
Před podáním...
více o Jahodový salát s rýží
Do rozpáleného oleje nasypeme mletou papriku a syrovou rýži, krátce osmahneme, zalijeme osoleným drůbežím vývarem a uvaříme doměkka.
Do hotové rýže...
více o Rizoto Sicilský klan
Rýži uvařenou v neslané vodě promícháme s půlkami švestek, se žloutky a s na drobné kousky pokrájenou čokoládou, podle chuti osladíme, vložíme do...
více o Švestkový nákyp
Karotku pokrájíme na malé kostičky a na másle dusíme do poloměkka. Těsně před dokončením přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat.
Hotovu mrkev i se...
více o Rizoto karamelka
Rýži uvaříme v osolené vodě. Slaninu pokrájíme na nudličky a pomalu opékáme. Když zesklovatí a pustí tuk, vmícháme jemně pokrájené cibulky i s natí a...
více o Vílí rizoto
Kuře naporcujeme a obalíme v mouce, osmahneme na másle, které poté slijeme a uchováme. Ke kuřeti přilijeme vývar, na nudličky nakrájenou papriku a vše...
více o Kuře Asopoa (Argentina)