Cibuli osmažíme na oleji do zlatova a přidáme játra. Mezitím utřeme česnek se solí a rozemeleme koření najemno.
Když jsou játra dobře propečená,...
více o Paštika z kuřecích jater
Formu (20 x 30 cm) lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vejce, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy robotu a ušlehejte do husté pěny,...
více o Lamington
Do mísy dáme sypké suroviny včetně mletého máku, přidáme máslo nakrájené na kostky, žloutek a kůru z citrónu. Vypracujeme těsto a dáme ho na pár hodin...
více o Makové linecké
Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní...
více o Pečená kachna s červeným zelím
Do mísy nasypeme mouku, kakao, cukr, prášek do perníku a sodu. Vše promícháme, přilijeme mléko, olej a přidáme vejce a marmeládu. Vše dobře promícháme...
více o Vláčný perník
Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. Maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte...
více o Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
PEČENÍ
1. Troubu předehřejeme na 190°C. Nadzvedneme kůži u krku krůty a do otvoru napěchujeme nádivku. Do břišní dutiny dejte pár kousků cibule a...
více o Nejlepší vánoční krůta
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc namočené.
2. V míse promícháme...
více o Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme metličkou s rozehřátou čokoládou, pak jej zašleháme do bílků a zlehka vmícháme prosátou...
více o Jadran
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně...
více o Kančí kýta na víně s tymiánem
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Listové těsto částečně rozmrazte, jednotlivé plátky naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a vyválejte z ních...
více o Rychlý jahodový koláč
1. Slaninu nakrájíme na hranolky a prošpikujeme jimi očištěné a omyté maso. Zeleninu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a...
více o Hovězí pečeně na červeném vínu
Vše dokonale smícháme dohromady, vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do vyhřáté formy a při cca 175-180 stupních pečeme...
více o Makovec s rybízovým džemem
Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší sklenice nalijeme tequillu (tak do...
více o Opilé krkovičky
Čtyři lžíce horké vody utřeme se 4 žloutky a práškovým cukrem. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, olej a nakonec vmícháme ¾ ušlehaných bílků....
více o Dort babičky Kupcové
Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte...
více o Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Droždí rozmícháme ve vodě. Přidáme všechny ostatní suroviny a dobře zpracujeme. Vložíme do vymazané formy a dáme do studené trouby. TĚSTO NESMÍME...
více o 3-minutový chléb
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně do něj zašleháme cukr. Přidáme ořechy, kávu a vanilkový cukr a jemně promícháme. Sáčkem na zdobení...
více o Jazýčky
Tuk s cukrem vymícháme do pěny a postupně zašleháme žloutky, přidáme nastrouhanou čokoládu, citronovou kůru, mléko a mouku s kypřícím práškem, nakonec...
více o Plněná čokoládová bábovka
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou, ozdobíme bílou polevou a...
více o Perník od Camm
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a vše vyšleháme do hladké hmoty, kterou rozdělíme stejnou měrou na dva plechy a pečeme ve...
více o "Bašta" řezy
Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na dva díly. První díl vyválíme na placku, přeneseme ji na vymazaný vysypaný plech. Natřeme na ni tenčí vrstvu džemu,...
více o Šťavnaté řezy
Zaděláme na těsto a necháme ho na teplém místě asi hodinu kynout.
Uvaříme pudink, do vychladlého pak zamícháme tvaroh a osladíme podle chuti....
více o Buchta nejen s ovocem
Listové těsto rozválíme na plát, rádlem krájíme obdélníky. Na každý dáme makovou nádivku, přehneme, okraje přitiskneme.
Nůžkami ten kraj, který jsme...
více o Makové hřebeny z listového těsta
Všechny ingredience kromě kakaa dáme do mísy a vymícháme (nebo vyšleháme) do hladkého těsta. Pak polovinu těsta odlijeme do jiné misky, dáme do něj...
více o Nevážený perník
Nejdříve si dno podkovy obstřihnu na papír na pečení, dělám to tak, že ho tužkou obkreslím a vystřihnu. Stříhám trochu více, než je obrys tužkou. K...
více o Dort
Utřeme cukr s máslem, přidáme vejce, med, lžíci mléka, koření, prosátou mouku se sodou a utvoříme těsto, které rozdělíme na 2 bochánky - necháme...
více o Řezy za pusinku
K výpeku z vepřového, hovězího nebo jehněčího pečeného masa na pánvi přidáme postupně ingredience uvedené nahoře, smícháme a minutu necháme bublat....
více o Omáčka k pečenému masu
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. To rozdělíme na 3 díly. Jeden vyválíme na velikost...
více o Zebrové řezy
Smícháme tuk, mouku, 2 žloutky, 70 g cukru, citronovou kůru a vymísíme těsto. Vyložíme ním dno a boky vymazané dortové formy. Mírně zapečeme v troubě ...
více o Jablečný koláč III.
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vařící vodu, mouku a sníh z bílků. Rozetřeme do dortové formy, abychom měli požadovaný tvar, indián by měl být...
více o Indián
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou a mákem, špetkou soli na těsto.
Mokrýma rukama vytvarujeme koule s průměrem...
více o Makové knedlíky
Žloutky vyšleháme s cukrem, přičmž postupně přidáváme vodu. Potom střídavě vmícháme mouku s práškem a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na třetiny, do...
více o Rumové řezy
Ze surovin zaděláme vláčné těsto, rozdělime na 3 díly, ze kterých vyválíme pláty ve velikosti plechu a každý zvlášť upečeme. Jeden plát potřeme...
více o Skládané řezy
Všechny suroviny kromě džemu zpracujeme a necháme 2 hodiny v chladničce. Potom vyválíme na sílu 3 mm a formičkou vykrajujeme vajíčka. Upečeme....
více o Kaštanová vajíčka
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme postupně sníh z bílků a mouku s práškem, kakaem a čokoládou. Rozdělíme na 2 části a každou zvlášť na plechu...
více o Čokoládové řezy III.
Maso nakrájet na plátky. Naklepat, osolit, posypat kari kořením. Cibuli nakrájet na kolečka. Rozpustit máslo na pánvi a maso opéct rychle po obou...
více o Medailonky v jogurtu
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce a prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbydou jen středně...
více o Prezidentský guláš
Podle návodu na sáčku připravíme těsto na perník. Piškoty slepíme po dvou k sobě džemem a dost navlhčíme rumem. Na vymazaný, moukou vysypaný plech s...
více o Perník pro zaměstnanou ženu
Sýr brie rozřízneme vodorovně na dvě části.
Vymícháme hladce džem se 2 lžícemi hnědého cukru a s medem. Touto směsí potřeme vnitřní část sýru.
Na ni...
více o Mandlovo-černorybízová sýrová směs
Housky nebo veku nakrájíme na tenké plátky, které zlehka namočíme do mléka a natřeme džemem. Potom vždy dva plátky spojíme, obalíme v rozšlehaném...
více o Chudí rytíři