Ovoce omyjte a očistěte. Bobulky opatrně osušte. Asi dvě třetiny rybízu a malin dejte do hrnce, vlijte šťávu, promíchejte a zhruba 5 minut za...
více o Ovocné želé s mascarpone
Jahody s rybízovým protlakem dáme do porcelánového hrnku a zasypeme cukrem.
Druhý den přelijeme ovoce do kastrolu, povaříme, jahody cedníkem vybereme...
více o Džem s rybízem
Vejce ušleháme do pěny, přidáváme cukr a sůl a šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Prosijeme mouku se škrobovou moučkou a opatrně vmícháme...
více o Lehký jahodový dortík
Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme...
více o Nevařená rybízová šťáva
Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4...
více o Tvarohový pohár
Malinovou šťávu s koňakem lehce promícháme v šejkru a nalijeme do ozdobené, ledem naplněné sklenice. Povrch nápoje obložíme čerstvými malinami, které...
více o Malinový cobler
Před přípravou vína asi 2-3 dny připravíme sušené kvasinky. (Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína).
Do čisté 2 dl skleničky nalijeme...
více o Rybízové víno
Tento míchaný nápoj zaručuje dobrou náladu. Dáme do šejkru trochu rozdrceného ledu s jablečnou, grapefruitovou a šťávou z černého rybízu, vše dobře...
více o Rybízový flip