Filety osušíme, osolíme a na hodinku je necháme odležet v marinádě, kterou jsme umíchali z jogurtu, hořčice, rozetřeného česneku a nasekaných lístků...
více o Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé
Porce filetů osušíme, osolíme, opepříme a naložíme do bílého jogurtu, ochuceného česnekem a zázvorem, přidat můžeme i maličko čerstvě nastrouhané...
více o Pikantní jogurtové filé
Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou...
více o Rybí burgery
Rýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu.
Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek.
Osolíme, přidáme rozmarýn a...
více o Rizoto s rybím filé
Porce rybího filé pokapeme citrónem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci, vložíme na pánvičku s rozehřátým...
více o Rybí filé na česneku
Rozpustíme máslo v kastrůlku a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit.
Přidáme mraženou zeleninu a necháme osmahnout s cibulkou, potom...
více o Polévka z rybích filetů
Čtverce filé rozmrazíme. Rozmražené propláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavili rybího "pachu". Po obou stranách osolíme.
Připravíme si koření ...
více o Bazalkové filé - treska
Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno dáme osolené a opepřené porce ryby. Na ryby nandáme směs z nastrouhané mrkve a koleček pórku, které jsme předem...
více o Zapečená ryba s přílohou
Slaninu nakrájíme na plátky opeče,opečené plátky vyndáme a na tuku ze slaniny opečeme po obou stranách osolené filé. Ryby vyndáme bokem a na zbylém...
více o Dušené rybí filé na rajčatech a smetaně
Na pánvi si rozehřejeme olej a dáme smažit osolené a opepřené file. Z každé strany opečeme zhruba 3-5 min. Poté file vyndáme a necháme na teplém místě...
více o Rybí file se sýrovou omáčkou
Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku.
Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v...
více o Polynéské filé
Na pánev s trochou rozpáleného oleje dáme osolený a opepřený rybí filet (vyšší je lepší).K němu přidáme hned i pokrájenou slaninu a cibuli.Vše smažíme...
více o Ryba se slaninou a cibulí
Dno pekáčku pokapeme olivovým olejem, naskládáme tenčí plátky brambor, pokapeme olejem, osolíme. Na brambory naklademe plátky ryby, můžeme jemně...
více o Rybí file se slaninou a uzeným sýrem
Zmražené filé osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi. (Lze použít i koření na ryby.) Nastrouhaný sýr smícháme s vejci, přidáme bylinky ...
více o Zapékané filé IV.
Filety osolíme, v páře uvaříme (krátce) a odložíme. 40 g másla rozehřejeme, zasypeme moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem, rozšleháme a...
více o Zapečené filety s bešamelem
Hladkou mouku smícháme s jemně nasekanou pažitkou, část pažitky si necháme stranou. Filet (osolíme) obalíme ve směsi pažitky a mouky. Osmahneme na...
více o Zlatá rybka nejen pro děti
Rybu po obou stranách natřeme pastou z utřeného česneku se solí a okořeníme grilovacím kořením. Na másle pečeme tak dlouho, aby filé zůstalo buď v...
více o Ryba se zeleninou
Nasrouhaný sýr, tuk na pečení, mouku a vejce použijte na přípravu těsta, které vložíte na 20 minut do chladu. Marinádu na maso připravíme z...
více o Kapr v sýrovém těstě
Filety z kapra nakrájejte na delší tenké kousky. Takto připravené hranolky kapřího masa osolte, potřete lisovaným česnekem, kořením a sojovou omáčkou...
více o Hranolky z kapra
Rybí filé opečeme na Ramě Culinesse společně s jemně pokrájenou mrkví a celerem. Pak vše zalijeme vodou a vaříme, až je zelenina měkká. Poté směs...
více o Krémová rybí polévka
Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky. Filety si nakrájíme také na tenké plátky, potřeme je pestem, posolíme, opepříme, dáme na cukety, které jsme...
více o Rybí filé po Krétsku
Uvaříme rybí filé se solí a po vychladnutí ho rozmačkáme vidličkou. Mrkev nastrouháme, promícháme s filé a citrónovou šťávou (trochu). Přidáme Křeník ...
více o Pomazánka z rybího filé II.
Rybí filé nakrájíme na tenké plátky. Do zapékací misky vložíme kousky másla a dále střídáme vrstvy: rybí filé, křen a plátky másla. Poslední vrstva...
více o Rybí filé s křenem
V osolené vodě uvaříme doměkka překrojené fazolové lusky. Osolené rybí filé trošku opečeme na tuku. Hotové fazolky scedíme a rozprostřeme je na filé....
více o Filé s fazolkami
Rybí filé pokapeme citrónem. Do jogurtu přidáme sůl, česnek a podle chuti koření. Filé dáme do pekáčku, přidáme ochucený jogurt a dáme přes noc do...
více o Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku
Do pekáčku naskládáme rybí filé, posypeme kořením na ryby, zalijeme smetanou a dáme do trouby. Zhruba po 20 minutách máme hotovo.
Jakou příloha...
více o Filé na smetaně – rychlovka
Filety z kapra dobře osolíme z obou stran, položíme kůží dolů a necháme minimálně 3 hodiny odležet. Pak z obou stran potřeme rozetřeným česnekem a...
více o Pravý staročeský smažený kapr
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte na drobno rozsekaný česnek a cibuli a osmahněte.
Poté přidejte rajčata a pepř a nechte cca 10 minut na mírném...
více o Ryba s dušenými rajčaty
Na troše oleje opražíme nakrájené filé, rozmačkáme ho vidličkou. Vmícháme jíšku připravenou z trochy oleje, mouky a vody. Promícháme a přidáme sekanou...
více o Rybí taštičky
Utřeme česnek se solí a citronovou šťávou. Směsí potřeme filé, vložíme do pekáče, posypeme koprem (koprem nešetříme). Na jednotlivé porce naskládáme...
více o Rybí filé s rajčaty
Na pánvi rozpálíme olej a opraříme na kolečka nakrájený česnek a na větší kousky nakrájenou rybu, kterou jsme předtím okořenili libovolnou směsí...
více o Rybí filé v zálivce s pomerančovým džusem
Filé okořeníme, houby očistíme a cibuli nakrájíme na půlkolečka.
Na dno zap. mísy klademe střídavě. cibuli, houby, rybu a končíme cibulí a houbama....
více o Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou
Naporcované file osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Připravené porce rozložíme do tukem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Poklademe...
více o Námořnické filé
Zpěníme cibulku, přidáme nakrájené rybí filé, přidáme papriku, orient. koření, sůl a pepř. Krátce podusíme. Směs před podáváním promícháme s tatarskou...
více o Salát z rybího filé
Cibuli nakrájíme na kostičky a na pánvi osmažíme. Jakmile zesklovatí přidáme na kostičky (cca 1x1 cm) nakrájenou rybu, kterou jsme osolili podle...
více o Ryba v těstíčku
Špagety uvaříme, nasypeme do pekáče, přidáme kousky filé, tvarůžků, paprik a rajčat. Osolíme, přilijeme trochu oleje, zamícháme, v troubě zapečeme....
více o Loštické špagety
Na pánvi na oleji osmahneme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, nakrájenou zeleninu, okořeníme zázvorem. Vše se chvilku podusí (stačí 2 minuty...
více o Filé na zelenině se sýrem
Orestujeme cibuli, přidáme pokrájené brambory a uvedenou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku a vegetu.
Když jsou brambory do 2/3...
více o Rybí paprikáš se zeleninou
Porce rybího filé osolíme, opepříme a opečeme na osmažené cibuli po obou stranách.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem,...
více o Rybí filé zapečené se sýrem
Rybí file nakrájíme a osolíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k filé. Dusíme 10...
více o Rychlé rybí filé s rajčaty
Filé osolíme, obalíme v paprice, potom v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a opečeme po obou stranách v rozehřátém tuku. Pokryjeme plátky rajčat,...
více o Pikantní pečené rybí filé
Filety osolíme, posypeme červenou paprikou a zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme cibuli nakrájenou na větší kousky, po...
více o Ryba na červeno
Kostky rybího filé nasolíme, posypeme kari kořením, petrželkou a navrch kydneme lžíci smetanita. Poté vložíme do hrnce nebo na pánev a dusíme doměkka....
více o Rybí filé "experiment"
Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme tři stroužky česneku, nasypeme...
více o Rybí filé podle Mayi
Brambory oškrabeme a nakrájíme je na plátky silné asi 1 cm. Dáme je do vymazaného pekáče, posolíme, pokmínujeme a přidáme trochu mleté papriky a...
více o Filé zapečené s bramborem
Smícháme mouku s pepřem, vejce s mlékem a rozmačkané krekry s nahrubo nasekanými mandlemi. Rybu obalíme jako v klasickém trojobalu.
Na rozpuštěném...
více o Smažená ryba na mandlích
Filety opepříme a dáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou na špagety smíchanou s petrželkou a ostatním kořením. Posypeme sýrem a dáme zapéct na 160...
více o Italská ryba za pár minut
Filety naskládáme do zapékací mísy a poklademe plátky již opražené slaniny a navrch dáme krevety.
Z rozpuštěného slaného másla, citronové šťávy,...
více o Rychlé filé v troubě
Květák a brokolici necháme projít varem. Orestujeme cibulku na másle v kastrolu nebo hlubší pánvy. Rybí filé pokapané citronem nakrájíme na větší...
více o Filé z Islandu na smetaně
Rybí filé (nebo lososa) osolíme, opepříme, okmínujeme a opaprikujeme. Opečeme na olej. Přendáme do zapékací misky (nejlépe keramické či kameninové, v...
více o Zapékané filé II.